(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Korfu-Sidarin
Fórum bejegyzései

Magda Sándor Dátum: 2014-06-12 18:38:22
Szia Nándi! Nekünk elérkezett a várva várt indulás napja, ahogyan az EDDA mondja: elhagyom a várost, holnap indulok...és remélem szép emlékekkel térünk majd haza, Zakhyntos és Lefkada után Korfuról is! Ha visszaértünk jelentkezem az összehasonlitással. Üdv mindenkinek , és szép nyaralást a holnap indulóknak....Sanyi
Olivér Dátum: 2014-06-12 18:14:44
Sólya Nándor írta ekkor: 2014-06-11 19:58:06
Szia Olivér! Nagyon köszönöm a dicsérő szavaidat.Örülök,hogy rendeződött a kérdése a nyaralásotoknak,még ha a legmesszebb lévő apartmannban is.Ti má r tudjátok,hogy mehettek,de mi akik a főszezonban megyünk még sajnos semmit nem tudunk.Tegnap telefonáltam be a központba és ott az ügyintéző annyit mondott a telefonban,hogy a jövő héten lesz az a hölgy aki majd talán meg tudja mondani,hogy mi lesz.Én bízom az irodában és mindenkit nyugalomra buzdítok,de sajnos magam is kicsit feszült vagyok a bizonytalanság miatt.Ami duplán zavar,hogy egy barátomékat is én csábítottam Sidariba és a Mariellába pont,tehát képzelheted magad a helyemben,hogy miként nézek mindennap az ő szemükbe,hogy mit mondok amikor rákérdeznek,hogy vajon mi van...???????!!!!!Szerencsém,hogy a barátom tényleg a BARÁTOM és még nyugodt tud maradni.....Nagyon szeretném ha ez az egész már megnyugtatóan záródna és örömmel telhetnének a következő heteink a nyaralás elött.Sajnos nem merünk már semmit bekészíteni és beszerezni addig amíg nem kapunk választ.ÉN BÍZOM A GRANDBAN ÉS TUDOM HOGY MEG FOGJÁK OLDANI EZT A MARIELLÁS ÜGYET.EZ A SZÁMUKRA PRESZTÍZS KÉRDÉS.....Meg hát nekem kutya kötelességem kitartani és bíztatni az utasokat,hogy ne féljenek és bízzanak.Ezután is azt gondolom,hogy én csak a dolgom végeztem és végzem,mert én személyessen a GÁBORNAK igértem meg még tavaly Sidariban,hogy ezután amiben csak tudok segítek és amagam részéről pedig csak a Granddal utazom és csak Sidariba!Azt hiszem,hogy a Békési Krisztina és a Szepesi Laci szintén szívből csinálják ezt és hát nekik is kijár egy nagyon nagy dicséret.Amiben csak tudunk segítünk itt a fórumon és megválaszoljuk a kérdéseket....a tudásunk és ismereteink szerint.Kérlek,hogy ne legyen benned tüske....élvezd a nyaralást és legyél boldogkint.ha így indulsz akkor csodálatos nyaralásod leyz Sidariban.Meg fogsz ismerni egy olyan embert a Pataki Gábor személyében akit én eddig soha nem ismerhettem.Ő a világ LEGJOBB idegenvezetője.Ne hagyd ki a San Remo-t és az Alekos tavrenát sem.Ugorj le a leghátsó sziget uró részéről a tengerbe és élvezd a vizet.....ússz be a Canal d'Amour-ba és írd fel a neved az agyagkő sziklába.Én ugyanezt teszem majd ha kiérünk Aug.2-án.Üdv:Nándi smile
Szia Nándi! Igen rendeződött a nyaralásunk, ez megnyugtató! Bár a miként rendezésről azért lehet vitatkozni. Ha annyira fontos nekik a presztízs rendezhették volna korrektebbül is a dolgot szerintem, de hagyjuk! Leírtam már jó párszor erről a véleményemet. Az iroda dolgozói, tulaja meg úgysem követik és nem reagálnak le semmit a saját honlapjukon lévő fórumon és ez elég szomorú, a többi utazót meg már nem akarom untatni ezekel a dolgokkal. Csodálom a kötél idegeidet és a lojalistáodat az iroda felé még akkor is, ha nem értem meg. Szerinted az rendjén való, ha a Grandnak egy ügyintézője elmegy szabira és ezért csomó leendő utazót bizonytalanságba és tudatlanságba hagynak? Nem lehet azt helyettesíteni? Ezek nekem ilyen nonszensz dolgok a mai világban. Nem lehetett volna minden utast időben tájékoztatni és megnyugtatni, hogy ez a helyzet, de nyugodjatok, mert vhogy mindenképp meg lesz oldva a nyaralásotok? Tényleg egy fórumon kell találgatnunk és meg tudni ilyen híreket a nyaralással kapcsolatban? Hú de még lehetne csomó hasonló kérdésem, de azt hiszem inkább most befejezem, mert csak a pumpa megy fel az agyamba! Hát akkor a ti helyzetek is elég gázos, bár nem hinném barátid ezért haragúdnának rád, hisz ha vki te pont nem tehetsz az egész dologról! Nekünk még azért is volt nagyon para, mert amikor kiderült ez a Mariellás sztori már 1 hónapon belül voltunk az induláshoz, úgyhogy ha akartunk volna se tudtunk volna már semmit varriálni. Jövő hét péntek hajnalban indulunk! Maximum te érzed úgy, hogy kutyakötelességed, de valójában akkor lenne az ha onnan kapnád a fizetésedet. :) Mindenesetre azért köszönjük, hogy itt vagy és megosztod velünk a tapasztalataidat. Na meg persze többieknek is, én szándékosan nem soroltam más neveket, nem akartam senkit sem kihagyni. San Remot, Alekoszt ki nem hagynám, a Canal d'amour is alap. A hátsó sziklafalról való ugráláshoz még gyűjtöm a bátorságot. De a Mythos csodákra képes! Üdv.: Olivér smile
Lukácsné Molnár Anikó Dátum: 2014-06-12 17:47:51
Rékasi Ágnes írta ekkor: 2014-06-05 13:15:42
Sziasztok! Ment az élménybeszámoló mindenkinek, aki kérte! A napokban próbálom majd lerövidítve ide hozzászólásba is feltenni! Addig is szép napot mindenkinek! :) Üdv.: Ági
Szia Ági!Én is szeretném elkérni az élménybeszámolódat és a listát,hogy mit vittél!Előre is köszönö[email protected]
Bábel Júlia Dátum: 2014-06-12 09:40:08
Sólya Nándor írta ekkor: 2014-06-11 20:18:27
Kedves Julcsi! Én nem ebben az apartmannban voltam,de el lehet mondani,hogy Görögországban már járta egy "jópár helyen" ahol szinte nagyjából mondva egyforma felszereltségű volt minden apartmannt,kivéve Sartiban a Spanos apartmannt.Az full volt a többihez képest.De.....mint írom Görögországban szinte minden apartmann kisebb eltérésekkel ugyanolyan felszereltségű.Van hűtőszekrény reszó /vagy szendvicssütő/ konyhaszekrény amiben van néhány tányér,kanál ,kés,villa,kiskanál,poharak,bögrék,néhány lábas,fazék.Nem kell nagy dolgokra készülni e vonatkozásban de egy tojásrántottát össze lehet ütni.és egy 3-4 fős társaság tud együtt kávét inni ha erre sor kerülne.Érdemes kávéfőzőt /minikotyogós/ vinni vagy 3 in 1-bent.Ágynemű olyan mint itthon nincs de van lepedő,párna,esetleg kispárna néhol,vékony takaró,pokróc.Van néhol Wifi,vagy ingyen klíma /nekünk a klíma fontosabb/ de ez mindenkinél más és más.Érdemes vinni a buszra egy vékonyka pokrócot,hogy amikor éjjel elalszol ne fázz mivel megy a klíma a szellőzés miatt.Mi napernyőt viszünk de lent is lehet kapni ugyanebben az árban szinte mint itthon.Lent a tejféleség kicsit drágább mint itthon de nem vészessen.A felvágottat mi otthoniból oldjuk meg mert viszünk le és nem veszünk mert az azért drágább szerintem a duplája az itthoninak.Meg hát a hazai az hazai.Kenyérféleséget lehet kapni de nem érdemes napokra előre megvenni,mert nem olyan mint itthon.Szerintem hamarabb kiszárad....tehát jobb a minden reggel friss.Amúgy meg szerintem nem érdemes főzőcskézni mert az éttermi árak olyanok mint az itthoniak...sőtt szerintem a gyros és a souvlaki pitában vagy tányéron olcsóbb mint itthon.Ha még szükséged van valamilyen infóra nyugodtan írj és ha tudok válaszolok.Üdv?Nándi smile
Szia Nándi! Köszönjük a sok hasznos információt! Üdv, Julcsi :)
Bábel Júlia Dátum: 2014-06-12 09:35:05
Szabó Erika írta ekkor: 2014-06-11 22:51:58
Szia Julcsi! Mi holnapután indulunk a Plastiras apartmanba, ha hazajöttünk, szívesen beszámolok a felszereltségéről. Ha esetleg az már késő, mert ti is most, vagy a jövő héten indultok, akkor annyiban tudok segíteni, hogy elmondom az eddigi Görögországi tapasztalataimat, mi már 6-szor voltunk ott busszal. Az apartmanban mindig van hűtő, pici fagyasztórésszel, rezsó, vagy sütővel egybeépített főzőlap, mélytányér, lapostányér, pohár, bögre, kanál, kés villa annyi személyre ahány fős az apartman. Edények általában egy lábas meg egy serpenyő, esetleg kávékiöntő. Néha vízforraló, de az nem volt mindenütt. Konyharuha, mosogatószer, szivacs viszont nincs, ezekről magunknak kell gondoskodni. Jó ha visztek egy nagyobb éles kést is, mondjuk kenyeret szelni, mert az sem mindig van, illetve mi szoktunk vinni sajtreszelőt, dugóhúzót is. Törölközőt adnak, egy nagyot meg egy kicsit személyenként, de ezeket nem szabad levinni a partra. Ágynemű is mindig van, lepedő, párna párnahuzattal, a paplant viszont nem ismerik, takarónak is lepedőt adnak, meg plédet. Én vinni szoktam a hálózsákomat, ez a buszon is jó szolgálatot tesz, mert este elég hűvös szokott lenni és az apartmanban is van mivel takaróznom, ha a lepedő alatt fáznék. Ha most utaztok először busszal, arról is írok pár szót. Nem kell aggódnotok, igaz hogy hosszú az út, de kibírható. Szegeden lehet, hogy át kell szállni másik buszra, mert oda futnak be a gyűjtőjáratok és ott osztják el az utasokat úticél szerint. Ha szerencsétek van, akkor eleve a korfui buszra kerültök. A busz kb. 4 óránként megáll 20-25 percre, akkor mindenki elintézheti ügyes bajos dolgait, ill. a sofőröknél ilyenkor lehet kávét, teát, kapuccsinót, üdítőt, ásványvizet venni. Útközben filmvetítés van, hogy ne legyen annyira unalmas, 3-4 film is le szokott menni. A buszra nem árt takarót vagy melegebb pulcsit, ill. nyakpárnát hozni, hogy alvás közben ne fájduljon meg a nyakad. Persze nem mindenki tud a buszon aludni, az biztos rosszabbul viseli az utazást, én szerencsére tudok. Nagyon szép tájakon megy a busz, érdemes nézelődni. Én szoktam vinni olvasnivalót is, meg a zenehallgatás is segít kellemesebbé tenni az utat. Odafelé mindig görög zenét hallgatok ráhangolódásképpen. smile Bocs a hosszú írásért, remélem valamennyit tudtam segíteni. Üdv: Erika
Köszönöm szépen, Erika a részletes leírást! :) Mi csak júliusban megyünk, úgyhogy a nyaralásotok után szívesen fogadunk még egy beszámolót az apartman felszereltségéről. Köszönjük! :) Üdv, Julcsi