(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Korfu-Sidarin
Fórum bejegyzései

Szabó Erika Dátum: 2014-06-11 22:51:58
Bábel Júlia írta ekkor: 2014-06-11 15:03:43
Kedves Fórumozók! A segítségeteket szeretnénk kérni. Most megyünk először buszos úttal apartmanba, egészen pontosan a Plastiras apartmanba nyaralni. Aki járt már ott, megírná, hogy milyen felszereltségű az apartman (hűtő, rezsó, ágynemű, törölköző, evőeszközök, tányérok, lábosok, stb.), és miket kell feltétlenül magunkkal vinnünk? Előre is köszönjük a segítséget! Üdv, Julcsi
Szia Julcsi! Mi holnapután indulunk a Plastiras apartmanba, ha hazajöttünk, szívesen beszámolok a felszereltségéről. Ha esetleg az már késő, mert ti is most, vagy a jövő héten indultok, akkor annyiban tudok segíteni, hogy elmondom az eddigi Görögországi tapasztalataimat, mi már 6-szor voltunk ott busszal. Az apartmanban mindig van hűtő, pici fagyasztórésszel, rezsó, vagy sütővel egybeépített főzőlap, mélytányér, lapostányér, pohár, bögre, kanál, kés villa annyi személyre ahány fős az apartman. Edények általában egy lábas meg egy serpenyő, esetleg kávékiöntő. Néha vízforraló, de az nem volt mindenütt. Konyharuha, mosogatószer, szivacs viszont nincs, ezekről magunknak kell gondoskodni. Jó ha visztek egy nagyobb éles kést is, mondjuk kenyeret szelni, mert az sem mindig van, illetve mi szoktunk vinni sajtreszelőt, dugóhúzót is. Törölközőt adnak, egy nagyot meg egy kicsit személyenként, de ezeket nem szabad levinni a partra. Ágynemű is mindig van, lepedő, párna párnahuzattal, a paplant viszont nem ismerik, takarónak is lepedőt adnak, meg plédet. Én vinni szoktam a hálózsákomat, ez a buszon is jó szolgálatot tesz, mert este elég hűvös szokott lenni és az apartmanban is van mivel takaróznom, ha a lepedő alatt fáznék. Ha most utaztok először busszal, arról is írok pár szót. Nem kell aggódnotok, igaz hogy hosszú az út, de kibírható. Szegeden lehet, hogy át kell szállni másik buszra, mert oda futnak be a gyűjtőjáratok és ott osztják el az utasokat úticél szerint. Ha szerencsétek van, akkor eleve a korfui buszra kerültök. A busz kb. 4 óránként megáll 20-25 percre, akkor mindenki elintézheti ügyes bajos dolgait, ill. a sofőröknél ilyenkor lehet kávét, teát, kapuccsinót, üdítőt, ásványvizet venni. Útközben filmvetítés van, hogy ne legyen annyira unalmas, 3-4 film is le szokott menni. A buszra nem árt takarót vagy melegebb pulcsit, ill. nyakpárnát hozni, hogy alvás közben ne fájduljon meg a nyakad. Persze nem mindenki tud a buszon aludni, az biztos rosszabbul viseli az utazást, én szerencsére tudok. Nagyon szép tájakon megy a busz, érdemes nézelődni. Én szoktam vinni olvasnivalót is, meg a zenehallgatás is segít kellemesebbé tenni az utat. Odafelé mindig görög zenét hallgatok ráhangolódásképpen. smile Bocs a hosszú írásért, remélem valamennyit tudtam segíteni. Üdv: Erika
Fábián Tiborné Dátum: 2014-06-11 21:17:25
Szia Ági! Vártam a rövidített változatot, de nagyon szeretnénk mi is megtudni, hogy milyen élményekben volt részetek. Nem akarok szemtelennek tűnni, ha van időd küldjed át nekem is, júliusban mennénk, és ez az első alkalom, hogy Görög országba megyünk, Sidariba. A címem: [email protected] Nagyon köszönöm Szia!
Sólya Nándor Dátum: 2014-06-11 20:29:40
Szia Olivér! Még csak annyit,hogy magam is és a barátomék is a kért és lefoglalt időpontra időzítettük a nyaralásunkat,mivel nem tudunk máskor menni.Még ha akarnánk sem!!!!!!Mivel mindannyian,én a felségem, a barátom is egy határátkelőn dolgozunk szolgálatvezénylésben,tehát nem variálható hónapokra előre.Ez azt jelenti,hogy mi akkor és oda akarunk és fogunk utazni.Tehát képzelheted,miként élem én magam ezt meg......De ahogyan eddig is írtam....a bizalom a legfontosabb és meg fogják oldani ezt az ügyet...nekem a cég vezetője adta a szavát erre.Ami azért szerintem nem elhanyagolható.Örülök annak,ha segíthettem neked...és kívánok neked gyönyörű nyaralást.Üdv:Nándi smile
Sólya Nándor Dátum: 2014-06-11 20:18:27
Bábel Júlia írta ekkor: 2014-06-11 15:03:43
Kedves Fórumozók! A segítségeteket szeretnénk kérni. Most megyünk először buszos úttal apartmanba, egészen pontosan a Plastiras apartmanba nyaralni. Aki járt már ott, megírná, hogy milyen felszereltségű az apartman (hűtő, rezsó, ágynemű, törölköző, evőeszközök, tányérok, lábosok, stb.), és miket kell feltétlenül magunkkal vinnünk? Előre is köszönjük a segítséget! Üdv, Julcsi
Kedves Julcsi! Én nem ebben az apartmannban voltam,de el lehet mondani,hogy Görögországban már járta egy "jópár helyen" ahol szinte nagyjából mondva egyforma felszereltségű volt minden apartmannt,kivéve Sartiban a Spanos apartmannt.Az full volt a többihez képest.De.....mint írom Görögországban szinte minden apartmann kisebb eltérésekkel ugyanolyan felszereltségű.Van hűtőszekrény reszó /vagy szendvicssütő/ konyhaszekrény amiben van néhány tányér,kanál ,kés,villa,kiskanál,poharak,bögrék,néhány lábas,fazék.Nem kell nagy dolgokra készülni e vonatkozásban de egy tojásrántottát össze lehet ütni.és egy 3-4 fős társaság tud együtt kávét inni ha erre sor kerülne.Érdemes kávéfőzőt /minikotyogós/ vinni vagy 3 in 1-bent.Ágynemű olyan mint itthon nincs de van lepedő,párna,esetleg kispárna néhol,vékony takaró,pokróc.Van néhol Wifi,vagy ingyen klíma /nekünk a klíma fontosabb/ de ez mindenkinél más és más.Érdemes vinni a buszra egy vékonyka pokrócot,hogy amikor éjjel elalszol ne fázz mivel megy a klíma a szellőzés miatt.Mi napernyőt viszünk de lent is lehet kapni ugyanebben az árban szinte mint itthon.Lent a tejféleség kicsit drágább mint itthon de nem vészessen.A felvágottat mi otthoniból oldjuk meg mert viszünk le és nem veszünk mert az azért drágább szerintem a duplája az itthoninak.Meg hát a hazai az hazai.Kenyérféleséget lehet kapni de nem érdemes napokra előre megvenni,mert nem olyan mint itthon.Szerintem hamarabb kiszárad....tehát jobb a minden reggel friss.Amúgy meg szerintem nem érdemes főzőcskézni mert az éttermi árak olyanok mint az itthoniak...sőtt szerintem a gyros és a souvlaki pitában vagy tányéron olcsóbb mint itthon.Ha még szükséged van valamilyen infóra nyugodtan írj és ha tudok válaszolok.Üdv?Nándi smile
Sólya Nándor Dátum: 2014-06-11 19:58:06
Olivér írta ekkor: 2014-06-10 18:12:11
Szia Nándi! Én egyáltalán nem találom tulzónak ezt a rangot, nem hinném, hogy a te dolgod lenne a Grand helyett helyt állni! Persze nagyon jól esett, hogy nyugtatgattál, meg csomó érdekes információval látod el a leendő nyaralókat, ezzel is megkönnyítve és megszépítve mások nyaralását, de te is csak egy ügyfél, egy utas vagy és ennek ellenére is. Úgyhogy nekem te vagy a Grand! :D Ja és akkor itt nem elfelejtkezve az összes többi hozzászólónak köszönet a sok-sok információért és tanácsért! Az iroda füle botját se mozdított arra egy jó 2 hétig legalább amikor nehezményeztem, hogy itt fórumról kell értesülnüm egy ilyen horderejű hírről. Senki sem nyugtatgatott részükről, hogy meg lesz oldva és senki se meg nem erősítette, sem meg nem cáfolta a hírt. Ami szerintem elég amatőr, kisstílű hiba volt! 2 hét után telefonált csak a partneriroda mi a helyzet! Nem ismerem a Grand szervezeti felépítését, de azért kicsit nonszensz, hogy igazából nem követik a saját inernetes fórumukat. Ha egy kollegina elmegy szabira, akkor nincs helyettese? Akkor 1 hónapig hagyják még bizonytalanba az embereket? Ez most nem a kinti idegenvezetőknek szól, mert hol van netjük, hol van szabadidejük. De Debrecenbe nem lehet beültetni egy titkárnőt, akinek az lenne a dolga, hogy a fórumokat böngéssze napi szinten és reagáljon a kérdésekre? Legalább ilyen nagy dolgokban? Néha úgy érzem mintha az őskorban élnénk! Mi esetünkben rendeződött a Mariella ügye, ha lehet ezt rendezésnek nevezni. Inkább azt mondanám meg van már mi jutott helyette. Igazából 2 lehetőségünk volt vagy nem utazunk, vagy elfogadjuk a központtól és a strandtól legmesszebb fekvő, az iroda által még nem értékesített Louvros Apartmanba egy szobát. Mivel a szabadságunk ehhez a nyaraláshoz lett igazítva és már nagyon beleéltük magunkat, hogy utazunk Korfura, így kénytelenek voltunk belemenni. Nem tudom kinél mi játszik szerepet egy apartman kiválasztásánál, de nálunk a központtól és a tengerttől való távolság volt az első szempont, ezért is esett a választásunk a Mariellára. Most olyan apartmanba kényszerültünk ami a legmesszebb van mindentől. Igazából kiengesztelve, kártalanítva nem lettünk semmivel ezért... Nem gondolog nagy dologra akár egy mythos-gyros menüre, egy ingyenes kirándulásra akármi, igazából nem is az összegszerűsége miatt, hanem jelképesen, hogy az iroda elmondhassa magáról, ha már így alakult, legalább próbálja vhogy kieengesztelni az ügyfelét, megvédeni a mundér becsületét! Senkinek sem kívánom azt a 2 hetet, amíg bizonytalanságban voltunk, hogy most lesz-e nyaralás vagy sem! Ezzel a hozzászólásommal biztos nem leszek túl népszerű itt fórumon, de ami szívemen az a számon! Én így gondolom a dolgokat! Maradt bennem ezért tüske! Aztán lehet vele vitatkozni aki akar! Úgyhogy Grand az most még csak te vagy nekem Nándi, a tours inkább little most, a idegenvezetőket nem ismerem, de remélem ők is Grandok lesznek és a nyaralásunk is az lesz végül! Különben nagyon várjuk a nyaralást! Megpróbálom, már nem idegesíteni magam ezeken a dolgokon... Mi 20-án indulunk és már nagyon várjuk! Mindenkinek szép nyaralást! smile
Szia Olivér! Nagyon köszönöm a dicsérő szavaidat.Örülök,hogy rendeződött a kérdése a nyaralásotoknak,még ha a legmesszebb lévő apartmannban is.Ti má r tudjátok,hogy mehettek,de mi akik a főszezonban megyünk még sajnos semmit nem tudunk.Tegnap telefonáltam be a központba és ott az ügyintéző annyit mondott a telefonban,hogy a jövő héten lesz az a hölgy aki majd talán meg tudja mondani,hogy mi lesz.Én bízom az irodában és mindenkit nyugalomra buzdítok,de sajnos magam is kicsit feszült vagyok a bizonytalanság miatt.Ami duplán zavar,hogy egy barátomékat is én csábítottam Sidariba és a Mariellába pont,tehát képzelheted magad a helyemben,hogy miként nézek mindennap az ő szemükbe,hogy mit mondok amikor rákérdeznek,hogy vajon mi van...???????!!!!!Szerencsém,hogy a barátom tényleg a BARÁTOM és még nyugodt tud maradni.....Nagyon szeretném ha ez az egész már megnyugtatóan záródna és örömmel telhetnének a következő heteink a nyaralás elött.Sajnos nem merünk már semmit bekészíteni és beszerezni addig amíg nem kapunk választ.ÉN BÍZOM A GRANDBAN ÉS TUDOM HOGY MEG FOGJÁK OLDANI EZT A MARIELLÁS ÜGYET.EZ A SZÁMUKRA PRESZTÍZS KÉRDÉS.....Meg hát nekem kutya kötelességem kitartani és bíztatni az utasokat,hogy ne féljenek és bízzanak.Ezután is azt gondolom,hogy én csak a dolgom végeztem és végzem,mert én személyessen a GÁBORNAK igértem meg még tavaly Sidariban,hogy ezután amiben csak tudok segítek és amagam részéről pedig csak a Granddal utazom és csak Sidariba!Azt hiszem,hogy a Békési Krisztina és a Szepesi Laci szintén szívből csinálják ezt és hát nekik is kijár egy nagyon nagy dicséret.Amiben csak tudunk segítünk itt a fórumon és megválaszoljuk a kérdéseket....a tudásunk és ismereteink szerint.Kérlek,hogy ne legyen benned tüske....élvezd a nyaralást és legyél boldogkint.ha így indulsz akkor csodálatos nyaralásod leyz Sidariban.Meg fogsz ismerni egy olyan embert a Pataki Gábor személyében akit én eddig soha nem ismerhettem.Ő a világ LEGJOBB idegenvezetője.Ne hagyd ki a San Remo-t és az Alekos tavrenát sem.Ugorj le a leghátsó sziget uró részéről a tengerbe és élvezd a vizet.....ússz be a Canal d'Amour-ba és írd fel a neved az agyagkő sziklába.Én ugyanezt teszem majd ha kiérünk Aug.2-án.Üdv:Nándi smile