Nagyon nem figyeltem, de biztos hogy az. A fszt1. mellett csak egy van tehát nagy eséllyel.
A part mindenütt homokos, lassan mélyül.
A víz nem meghatározható.
Sokan írták hogy tiszta és hogy koszos.
Mi mindkettővel találkoztunk ugyanazon a partszakaszon.
A kosz nem szó szerint értendő!!!! A vízben sok "vizifű él, annak az elhalt leveleit tépi le a hullámzás és sodorja ki a part mellé és a partra.Puha barna hosszú levelek, simán át kell menni rajta, a parttól kb 10 méterre már tiszta, de 50 méterre kristálytiszta.
Egyébként időnként összegereblyézik, összeszedik tehát nincs gond. 1-2 nap volt csak hogy volt vizifű a parton és vízben, a többi időben tiszta volt.
A víz reggel még eléggé hideg, de 11órára már felmelegszik annyira hogy lehet fürdeni, addig csak belegázolni ....
délutánra pedig olyan forró hogy mindenki benne hasal a part szélén. kb 30 fokos lehet.
Reggel még 20-22 fok de fokozatosan és gyorsan melegszik a víz.
Természetesen bent azért hideg, de aki beúszik az nem veszi észre. Gyalogolni is lehet befelé de én ha már ott voltam úsztam.
A képeken is látható hogy a kijárat közvetlenül a parton van de nem saját az előtte lévő partszakasz.
Az apartmannak vannak saját napozóágyai azt ki lehet vinni a partra de csak a telek szélességében különben szólni fognak érte. Kivinni pedig csak a kijárathoz szabad mivel a parton mindenütt vannak kirakva napozóágyak de azok fizetősek.
Meg lehet ismerni, 2 napágy + 1 napernyő.
Az a sáv végíg bérelt, oda nem lehet napágyat tenni és a viz mellé sem közvetlenül. A bérlésük drága, 10 euro /nap.
Napágyakból 10 van az apartmannak, apartmanonként 1db jár. Az ingyenesen használható.
Busszal voltunk. A LUA*** rendszámúval. Bár egyik buszon sincs wc, azért 2-3 óránként megállnak a sofőrök pihenni és wc-t intézni. Az út nagyon fárasztó de kibirható.
Oda felé filmeket néztünk, meg aludni próbáltunk, nem sok sikerrel.
Hajnali 4 körül értünk a kikötőbe a komp fél 8 kor indult, addig ténferegtünk. Simábban jutottunk át a határokon mint várták a sofőrök.
Egyébként ők is rendesek voltak, a buszon lehetett hideg üdítőt venni (250Ft /db) és kávét kapuccinót, szintén 250Ft. A komp 18eu oda vissza arra tegyetek el pénzt.
A szigewttúra 25 eu felnőtt 17 eu gyerek érdemes elmenni.
Corfu shopping 6 eu / fő. érdemes elmenni ha nem is vásárolni, inkább nézelődni sétálni, mivel egy kis Velence az egész csak víz nélkül.
István: Parkolást tiltó táblákat nem láttam sehol, és fizetős parkolókat, órákat sem. Jelzőlámpa és tábla is alig van, mindenki úgy közlekedik ahogy tud és akar.
Az utak, utcák rendkívül szűkek, kölcsönös udvariasság alapján valaki visszatolat ha egy kanyarban összefutnak.
Jól vezetnek a görögök és előzékenyek. Az utak általános állapotúak, de célszerű óvatosan és lassan vezetni mivel minden tele van hajtűkanyarokkal, korlát sehol, az utak mellett 20-100m-es szakadék mindenütt.
Egyébként jellemzően felnőttként kezelik az állampolgáraikat és a túristákat is, mindenki tud magára vigyázni alapon.
Rengeteg gyönyörű hely van sehol figyelmeztetés, korlát, vagy elzárt terület, olyan helyekre is oda lehet menni ami magyar viszonylatban életveszélyesnek és elzárt területnek számít.
ol a Canal D'amourtól nem messze van egy ilyen ahonan gyönyörű a naplemente, de a homokkő szikla az egész, pár nm2 mellette mindenütt 30 mmélyen a tenger, egy mozdulat és bele lehetne!!!! esni. De ugye mindenki tud magára vigyázni és ép ésszel senki nem fog a legszélére kiállni.
Szia László! Köszi szépen az információkat.