Ma érkeztünk haza Sidariból, az Elektra fszt1. ben voltunk.
Mindenkinek csak ajánlani tudom, mind Sidarit, mind az Elektra apartmant.
Néhány ár, ill segítség.
gyros pita small 2.20E, large 3.6-4.0E.
Tál, kb 6-7E.
Souvlaki tál large 7E, de akkora adag hogy meg sem bírtam enni.
Kajálásra a San Remo-t javaslom a főutcán.
Fagy 1,5-1,8E /gombóc, de az övék megfelel nálunk 3 gombócnak. Nagyon finom érdemes megkóstolni.
Felvágott nagyon drága, 4-5E pár szelet előrecsomagolt.
Sajtok szintén nagyon drága kb 5-6 E egy feta sajt.
Tzatziki saláta változó, nagyon körül kell nézni, a legolcsóbb a 250g-os az Alex supermarketben, 1,8 E. mindenütt máshol 2,8-3,4E.
Halva 2,9-3,9E, szintén az Alexben a legolcsóbb, 400gr-os.
Tej szintén drága, 1.8-2,5E.
Érdemes hazulról vinni 1-2 Ráma dobozos margarint mert az is drága. Felvágottat, lapka sajtot szintén.
Dinnye görög 1,0-1,2E, sárga 1,5-1,8, de van ahol 1,0E per kilo.
Ásványvíz fél literes 0,5-1,0 E helytől függ.
Fóliás 6-os 1,5 literes, kb 2,0E.
Dobozos üdítő, 07-1,0E
Bacardi Breezer 2,2-2,5E
Nescafé capuccino, dobozos (nagyon finom) 1,6-1,7E
Mojito soda (alkoholmentes szintén finom) 1,0E
Olaszos ételeket ne vegyetek, nem jól csinálják. Lasagna, milánói és egyebek.
Vásárolni Sidariban érdemes a kis boltokban, persze először csináljatok terepszemlét mert mindenütt más árak vannak.
A fővárosban minden jóval drágább, tehát ott inkább csavargás és városnézés, de vásárolni nem szabad.
Ital, két jellegzetesség, A Limoncello és a Kumquat, mindkettő nagyon finom likőr érdemes megkóstolni kizárólag jéghidegen, és hozni is.
Fél literes üveg kb 8.5-12E helytől függ.
Fánkok: sima cukros 1,2E vamiliás, csokis, 1,5-1,7E.
Az idegenvezető (Gábor) nagyon jó fej, rendes, segítőkész. Nyugodtan forduljatok hozzá bármilyen kérdésetek problémátok van. Mindent tud a szigetről amit tudni lehet, bármikor megtalálható elérhető.
Nekem kora reggel sikerült őt álmából felkeltenem mivel napallergiát kaptam és orvoshoz kellett fordulni, nagyon rendes volt segített, pedig alig volt ébren.
Betegbiztosítást érdemes kötni, melegen ajánlom, tanulva a saját bajomból. Így az orvosért nem kellett fizetnem, csak a kenőcsért.
A nap nagyon erős, 50+ naptej mellett is simán le lehet égni, bárkinek.
Napallergia, napszúrás szintén, ha nem vigyáztok.
Jó nyaralást.....
Ja és jogsit vigyen aki bérelni akar bármit is....motorféléket, Jim-nél lehet, kocsit legalább 3 helyen kinálgatnak....
A szigettúrára feltétlen menjetek el, és a hajózásra is. Mi utóbbit kihagytuk de majd jövőre....
Gábor ugye ott leszel jövőre is?...:)
Szia László! Örömmel vettem az információkat. Mi is az Elektrába megyünk a jövő héten, a fsz 6-ba. (Akkor ez a mellette levő studió?) A tenger már kellemes? A partról nem írtál, remélem szép homokos. Busszal voltatok? Az út milyen volt? Megköszönöm ha válaszolsz üdv. Mária