(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Korfu-Sidarin
Fórum bejegyzései

Dátum: 2010-08-01 13:46:24
Szabó Ferenc írta ekkor: 2010-08-01 12:04:19
Kedves Csaba! Köszönettel vettem válaszaidat, de lenne még kérdésem. Macedóniában lehet-e bankkártyával fizetni az autópálya díjat? Mennyit fizettél a kompért, autó, személy? Meglévő információim ellentmondóak, alku tárgya? Azt irtad, hogy a kis irodákban olcsóbb a fakultatív, mitől kicsi az iroda? Válaszodat ezuton is köszönön: Ferenc
Szia! Macedóniában nem emlékszem bankkártyás fizetésre autópályánál, de a díj 50 és 90 dénár között változik. Két hete 60 dénár volt egy euro, legalábbis a benzinkúton úgy számolták, az autópályán 1-2-1 eurót fizettem, volt amelyik visszaadott belőle vagy 10 centet vagy valamilyen dénárt. Így ha euróban fizettem max buktam 10 centet és nem kellett várni. Nekem az autópálya díj szerbiában nem tetszett. Odafele Tompánál mentünk át 1600 dínár volt, visszafele Horgosnál jöttünk át 1400 dínár volt a teljes útra. Lehet euróban fizetni de rosszabbul jársz. Viszont ha jól emlékszem mindenhol elfogadnak bankkártyát. Jah ezért van ahol 2 sávos úton 60-al haladhatsz. Szégyen ez a vámszedés. Az eurót jobban váltják dínárra, ezért én 50 eurót beváltottam így 5000 valamennyi dínárt kaptam (1e:100,5.. dínár, beljebb láttam, 103-as árfolyamot is) Visszafelé Horgosnál így tankoltam 2000 dínárért. 1 l gáolaj szerbiában 119,9 dínár volt, Macdóniában 56 dénár. Jah Korfú komp egy útra 5 fő+autó 78,5 euro. Nem olcsó, de mintha egy úszó hotelben utaznál. Sztem ez is élmény. Az autókat a kompban 20 centire benavigálják egymás mellé üvültöző görögök:) Már ez megéri :)
Dátum: 2010-08-01 13:30:51
Szabó Ferenc írta ekkor: 2010-07-30 14:57:38
Kedves Zsuzsi! A szigeten milyen a benzin ellátás? Mi jővő héten utazunk két autóval, két hétre. Tisztelettel: Szabó Ferenc
Kedves Ferenc! Semmi ok az aggodalomra! Folyamatos a benzinellátás a szigeten, nyitva vannak a benzinkutak, járnak a kirándulóbuszok, a kompok, az autósok tudnak tankolni! Üdvözlettel: Zsuzsa
Dátum: 2010-08-01 13:26:28
Vági Judit írta ekkor: 2010-07-30 11:06:15
Kedves Zsuzsi !. Mit érzékelni a Görögországi benzin problémából? Itthon azt halljuk, hogy nem lehet benzint venni és az utazok nem jutnak el a kivánt helyre. Judit
Kedves Judit! Korfu szigetén nincs fennakadás az áruszállításban (van minden a boltokban...:-)), folyamatos a benzinellátás a kutaknál, a hét elején (hétfő-kedd) a benzinkutak egy része korábban bezárt a szigeten, de azóta mindenhol van benzin, így Sidarin is, és lehet tankolni. Az autóval érkező egyéni utasaink is tudtak tankolni és szombaton hazaindultak, illetve megérkeztek, járnak a kompok. Azok az utasok, akik autót béreltek, szintén tudtak tankolni. A hét elején, kedden késő este az egyik bérelt autóból kifogyott a benzin, itt ez az egyetlen eset volt, amit a közúti fuvarozók sztrájkjának számlájára lehetett írni. Ezek az utasok viszont a következő napokon újra béreltek autót és tankolni, kirándulni is tudtak. Ezen az egy eseten kívül semmi mást nem érzékeltünk a sztrájkból, rendben zajlanak a dolgok, az utasok nyaralnak, élvezik a napsütést és a tengert. Egy erre vonatkozó hír (2 nappal ezelőtti): http://hir3.hu/index.php?hir=magazin&hirid=43636&kat=9. Üdvözlettel: Zsuzsa
Szabó Ferenc Dátum: 2010-08-01 12:04:19
írta ekkor: 2010-08-01 10:09:24
Sziasztok! Mi júliusban voltunk, Macedóniában elektronikus Maestro bankkártyával lehet tankolni, van Shell kút, illetve a Makpetrol is megbízható. Olcsóbb az üzemanyag mint nálunk (kb: 270 a gázolaj), közvetlen a görög határ előtt meg lehet tankolni. Dízel autóval meg lehet járni Korfút úgy, hogy nem is kell tankolni görögben. Nekünk Ford Galaxy 70 l tank elég volt. Helyben a fakultatív túrákat busszal szervezik, a helyi irodáknál olcsóbb busszal menni, mint kocsival mert nincs parkoló díj. Pld.: Aqualand: Hivatalos felnőtt belépő 25 euro pénztárnál kocsival, kis irodában kis alkuval 21 euro busszal, és persze tankolni sem kell. Minden program a helyszínen fizetve drágább, mint a kis irodákban foglalva. 3 adag kaja pld Roda-n 2 ásványvízzel és egy banánlével 27.5,-. Sort kisboltban hűtva már 0,6E, ásványvíz 1,5l 0,7E. Jah Kerkyra Lidl bankártyával fizethetsz, elég vacak bekanyarodni, Sidari felől a legszélső szervízút. A nagy bolt (falu széle) sem olcsóbb sztem Sidariban , mint a kis bolt az ősz bácsinál a falu közepén. Reggel fél kilenckor van friss kenyér 0,8E, kb 70dkg. Szeletelt csomagolt 1 E. Korfúból Sidariba ne a GPS-t kövesd mikor átmentél a nagy hegyen, hanem a táblákat. Jobb az út. Néhol görög betükkel van kiírva, de aki a szumma jelet ismeri, olvasható.
Kedves Csaba! Köszönettel vettem válaszaidat, de lenne még kérdésem. Macedóniában lehet-e bankkártyával fizetni az autópálya díjat? Mennyit fizettél a kompért, autó, személy? Meglévő információim ellentmondóak, alku tárgya? Azt irtad, hogy a kis irodákban olcsóbb a fakultatív, mitől kicsi az iroda? Válaszodat ezuton is köszönön: Ferenc
Dátum: 2010-08-01 10:09:24
Szabó Ferenc írta ekkor: 2010-07-30 14:57:38
Kedves Zsuzsi! A szigeten milyen a benzin ellátás? Mi jővő héten utazunk két autóval, két hétre. Tisztelettel: Szabó Ferenc
Sziasztok! Mi júliusban voltunk, Macedóniában elektronikus Maestro bankkártyával lehet tankolni, van Shell kút, illetve a Makpetrol is megbízható. Olcsóbb az üzemanyag mint nálunk (kb: 270 a gázolaj), közvetlen a görög határ előtt meg lehet tankolni. Dízel autóval meg lehet járni Korfút úgy, hogy nem is kell tankolni görögben. Nekünk Ford Galaxy 70 l tank elég volt. Helyben a fakultatív túrákat busszal szervezik, a helyi irodáknál olcsóbb busszal menni, mint kocsival mert nincs parkoló díj. Pld.: Aqualand: Hivatalos felnőtt belépő 25 euro pénztárnál kocsival, kis irodában kis alkuval 21 euro busszal, és persze tankolni sem kell. Minden program a helyszínen fizetve drágább, mint a kis irodákban foglalva. 3 adag kaja pld Roda-n 2 ásványvízzel és egy banánlével 27.5,-. Sort kisboltban hűtva már 0,6E, ásványvíz 1,5l 0,7E. Jah Kerkyra Lidl bankártyával fizethetsz, elég vacak bekanyarodni, Sidari felől a legszélső szervízút. A nagy bolt (falu széle) sem olcsóbb sztem Sidariban , mint a kis bolt az ősz bácsinál a falu közepén. Reggel fél kilenckor van friss kenyér 0,8E, kb 70dkg. Szeletelt csomagolt 1 E. Korfúból Sidariba ne a GPS-t kövesd mikor átmentél a nagy hegyen, hanem a táblákat. Jobb az út. Néhol görög betükkel van kiírva, de aki a szumma jelet ismeri, olvasható.