Kedves Attila ! Mi szept. 3-án indulunk és a Katherinában leszünk. Még nem voltunk Korfun. Miben nyílvánul meg, hogy már nem Görög hanem Angol ? Írtak már többen éttermi árakat(Paradise) bár nem túl részletesen, viszont bolti, főutcai, vagy piaci (ha van) nem igazán. Ha van ezzel kapcsolatban tapasztalatod szívesen venném. Az ételtől a ruhán át az aranyig minden érdekelne ? Mennyi most a napozóágy bérlése a parton ? Válaszodat előre is köszönöm !
Tisztelt László! Tudni kell, hogy én és családom Görög imadóak vagyunk.Számunkra görögország kedves emberek, családi tavernák, kék tenger.őslakosok által lakott falucskák.Félre ne értsd Korfu egy gyönyörű sziget millió látnavalóval.De vannak olyan települései mint Kavos vagy Sidari ami meggyőződésem, hogy 95%-ban Angolok által ltogatott üdülőhely. Sidari csak erről szól! Többnyire nem taernái vannak hanem pub-ok ami ahogy néztem többnyire már angol tulajdonban is vannak.Számomra Görögország többek között a családi vállakozásban működő Gyroszos ahol kizárólag a vendég a lényeg.Nem vagyok régimódi de pl. ilyet összesen 1-et találtam.Piac szerintem nicsen, legalábbis mi nem láttunk és nem is halottunk róla.Az Angolok hajnalig tv-t néznek(főleg most a VB.miatt), hajnalig karaokeznak majd 13 órakor reggeliznek.Addig szinte jóízűet nem lehet nekünk halandóknak reggelizni. Ja és persze délután néhányan megmártóznak a tengerben többnyire polóban.Ez elég muris. Az árak ahogy látom többnyire beálltak az elmúlt 2 évben.Ez alól kivétel az üzemeanyag mert az elég jól felment(1.60-170 eur). Az éttermi árak általában úgy alakulnak, hogy italok többnyire 2 euro.Koktélok 2.50-4 euró. Egy átlagos vacsora itallal 4 fő részére átlagosan 40 euro között van.Kenyér 70 cent, A boltban jó sőrt már kapsz 50 centért is.Tejet is vettem 65 centért.Zöldségeken és gyümölcsökön meglepődtem szinte semmi sem olcsóbb mint nálunk.A napágyak a parton (2 napágy+kisasztal+napernyő) 7.50 euro.De ha megmondod, hogy magyar vagy akkor 5 euróért oda adja és ráragaszt egy kis matricát és tied egész nap. Rajta hagyod a törölköződet és oda mész ahova akarsz nem fogja kiadni senkinek sem.Többnyire egyébbként midenhol és mindenre adnak kedvezményt ha magyar vagy.Ők is tisztában vannak, hogy azért ezek az árak nem feltétlenül ránk vannak szabva.Magyar étlappal elvéltve találkoztunk.Én azt gondolom, hogy Sidari egy kifejezett turista paradicsom ami inkább a szórakozásról szól! Egy jó kiindulópont, hogy bejárd a sziget összes zeg zugát.Szerintem autót bérelni nagyon megéri.20 euró egy kis kocsi teljes biztosítással.Tele tankal kapod és úgy adod vissza.Km. díj sincsen. Egy 4 fős család egy szigettúrát 130 euró alatt nem ússza meg kocsival ez ennek a töredéke.Az arany szerintem már jóval drágább mint nálunk szerintem nem éri meg vásárolni. Ruhák pedig többnyire kimerül a nyári cuccokból aminek többsége a világmárkák Kínai gyártással.Ha bármilyen kérdésed lenne még szívesen válaszolok.Jó Nyaralást kívánok.Üdv.