Kedves Zoli!Remélem, sikerül eljutnod az idén Korfura! Biztos vagyok benne, hogy Téged is elvarázsol majd...;-) Az első és utolsó 4 turnusban nincs egyágyas felár, amennyiben az utas vállalja a társítást! A tavaszi hónapok Korfun is csodálatosak! A kertek, a rétek virágba borulnak. Néhány éve autóbusszal utaztam Korfu város és Sidari között, éppen május 21-e volt, azaz a Jón-szigetek ünnepe. Akkor is hétköznapra esett, mint az idén, és akkor is közlekedett a zöld busz (a helyközi járat) Sidari és Korfu város között. Reggel 7 és délelőtt 11 óra körül megy Korfura a busz, a legutolsó 20 órakor jön vissza, de van lehetőség másik buszt is igénybevenni, ezt egy görög iroda szervezi. Szóval Sidari felé kis hegyi falvakon át vezetett az utam, olajfák, kertek, rétek között és nem győztem kapkodni a fejem, annyira szép volt a virágzó növények látványa...Májusban a tenger 20 fok körül lehet, már akkor is sokan fürödnek benne. Kirándulásra is alkalmas az idő, a helyi irodák pedig szerveznek utakat Albániába és a Paxos-Parga kirándulásra is van lehetőség már májustól kezdve. A Durrell család 1935 és '39 között 3 villában lakott a szigeten, nem vagyok benne biztos, hogy ezek közül épségben fellelhető mindegyik, azt viszont tudom, hogy valaha hol álltak. Ami biztos, hogy még látható, az ún. White House Kalamiban,közvetlenül a tengerparton, amely Lawrence Durrell háza volt, ma egy részében taverna is működik.Itt találsz leírást a villákról (angolul) és egy térképet is az elhelyezkedésükről: www.shoarns.com/CorfuSnapshot.html
A Paradise étteremben pedig étlapról is tudsz választani, van többféle reggeli és széles a választék egyéb ételekből, italokból is, 9-től éjfélig minden nap várják a kedves vendégeket. Remélem, tudtam segíteni!
Üdvözlettel: Zsuzsa