(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Korfu-Sidarin
Fórum bejegyzései

Dátum: 2010-02-15 12:12:30
Szia Zsuzsi!Idén Sidarin a Mariella apartmant néztük ki,mert a főutcán van.Tavaly a Katerinában voltunk és nagyon családias,barátságos volt.A Mariellát nem ismerem,csak képeken láttam..Melyiket ajánlanád?Üdv Lívi!
Vági Zoltán Dátum: 2010-02-13 16:11:39
smile Szia Zsuzsi! 2 évvel ezelőt Zakhyntos szigetén voltam a Grand Tours-szal 2008.május közepén. Idén valószínűleg összejön Korfu a legelső turnussal 2010.május 15-22. időpontban. Egy kedves ismerősöm és a lánya már befizették az utat a Katerina 2 ágyas emeleti szobába fognak menni (24-es szoba). smile Én még picit bizonytalan vagyok mert valószínűleg egyedül mennék. (egyágyas felár). Ha mégis részánnám magam erre a gyönyörű tavaszi útra, Korfun van e lehetőség kirándulási programokra? Jelesen: Albániába átmenni valamilyen helyi szervezésű irodával, Gerald Durell házát megtekinteni, Parga és Paxos szigetére kirándulni. Május 21. a Jón-szigetek függetlenségének ünnepe, akkor be lehet e jutni Korfu fővárosába autóbusszal? illetve, hogy a Paradise nevű étteremben közbe-közbe 1-1 nap ott megoldható e a reggelizés vagy a vacsora? Május a legszebb időszak Görögországban, Korfus is virágba van borulva olyankor? Milyen az élet májusban arrafelé? Zakynthoson rengeteg volt a virág és mezők is mindenhol illatoztak. Köszönettel és Üdvözlettel: Zoli smile smile
Bartók Tamás Dátum: 2010-02-05 22:31:51
írta ekkor: 2010-02-01 19:23:25
Kedves Tamás! Megértelek, Korfu város valóban lenyűgöző, végigsétálni a zegzugos utcácskákon a velencei negyedben felér egy időutazással. Valószínűleg minden igaz, amire gondolsz. Be van építve az óváros, ráadásul a Világörökség része, tehát még felújítani, átalakítani sem lehet az épületeket kívülről, csak restaurálni...és ezek a lakások éppen emiatt nagyon értékesek...és drágák. Olyan, mintha az ember egy múzeumban szeretne megszállni. Ha Korfu város külvárosában szálltok meg, az sem előnyös, hiszen a modern városrésznek nincs olyan hangulata, mint ami Téged annak idején megfogott. Mivel Korfu város tengerpartja inkább kikötőiről, mind strandjáról híres, ezért sincsenek itt apartmanok. Ráadásul a közelben található néhány nagyon jó minőségű strand, ahonnan Korfu város könnyen megközelíthető autóval,busszal, a város lakói is ezekre a helyekre járnak fürödni hétvégén, ünnepek alkalmával. Korfu város turistalátványosság, de nem üdülőhely. Átböngésztem én is a netet, csak 2 csillagos szállodákat találtam olcsó szálláshelyként feltüntetve, de ezek az árak is nagyon magasnak tűnnek az üdülőhelyeken található apartmanokhoz viszonyítva. Arról nem is beszélve, hogy város szomszédságában lévő, a Kanoni-félsziget, Perama vagy éppen az Achilleon környékén található szálláshelyek, amelyek apartmanként, stúdióként és nem hotelként vannak feltüntetve, ugyancsak nagyon drágák elhelyezkedésüknek köszönhetően. Gondolom, azért nem lehetetlen, amit szeretnétek, azaz minél közelebb az óvároshoz, megfizethető szálláshelyet találni. Érdemesebb Korfu város közelében, tengerparti üdülőhelyen megszállni és 1-2 éjszakát a városban tölteni, hogy átéljétek, amiről írtál. Korfu városban az irodánknak nincs szálláshelye, viszont csak buszjegyet tudtok nálunk venni Korfu városig, amennyiben nem autóval utaznátok. Kérlek, küldj egy e-mailt a [email protected] és a [email protected] címekre, arra az esetre, ha adódik valamilyen szálláslehetőség,illetve találunk hasznos weboldalt, értesíteni tudjunk. Remélem, sikerrel jártok, megvalósul a nagy álom! Üdvözlettel: Zsuzsa
Kedves Zsuzsa! Természetesen hittem annak az utazónak, aki téged ajánlott, de ilyen kedves, és kiadó válaszra nem számítottam. Köszönöm, még nem tértem magamhoz….no talán most. Ahogyan írod, tényleg ez lehet az igazság a várossal kapcsolatban, így meg is értem. Körülnézek a szigeten Korfu körzetében. Talán még a sziget nyugati oldalán a városhoz közelebbi részen is körülnézek Láttam ott néhány „öregecske” falvat a tenger felett arra rálátással. Tudod nem a tipikus apartman falura gondolok. Kedvességed komolyan ösztönözne, hogy Sidarit válasszam, de Korfu közeléből csillagtúrákat tudunk majd szervezni. Sidari és környéke is cél, nem hagynám ki semmiért. Őszintém csodálom, hogy ennyire komolyan veszed a munkádat, és ennyi plusz energiát fordítasz az utazni vágyóknak. Nagyon hálás vagyok, és szerintem már sokan hasonlóan gondolják. Ne vedd rossz néven, hogy a fórumon ezzel rabolom az idődet, és másokét is. További jó munkát kívánok, bár úgy gondolom ez már hobby is. Küldök a megadott címre is, de természetesen semmi baj, ha nem találsz egyéb segítséget. Így is csak köszönettel tartozom. Tamás
Dátum: 2010-02-05 11:52:42
Varga Enikő és Kovalcsik Zsolt írta ekkor: 2010-01-31 18:06:04
Szia Zsuzsi! Köszönöm a segítségedet, augusztus végén találkozunk! :-)!
Szívesen! Kellemes készülődést és minden jót addig is!...:-)
Dátum: 2010-02-05 11:50:47
Szabó Ferenc írta ekkor: 2010-02-02 18:19:28
Kedves Zsuzsa! Egyénileg utazunk Sidari Elektra(két család)augusztus 7-21.ig 2005-ben Sartin nyaraltunk. Kérdéseim: Szerbia, Macedonia autópályáin fizethetünk-e már bankkártyával. Nevezett szálláson (képekről nem derül ki) van-e parkoló, vagy csak a térképen jelzett központi parkolóban lehet-e megállni. A fakultativ programok közül a görög est mely napon(kon) látogatható? Válászát előre is köszönöm Tisztelettel: Szabó Ferenc
Kedves Ferenc! Egyéni utasainknak azt javasoljuk, hogy mindig váltasanak be megfelelő mennyiséget azon ország pénzneméből is, amelyen áthaladnak, még mindig ez a legbiztonságosabb megoldás, hiszen előfordulhat, hogy bár elméletileg az autópályadíjat kártyával kifizethetik, de egyéb helyeken nincs mód kártyás fizetésre és ilyenkor pénzt kell valahogy váltani, vagy euróval kell fizetni...nem éppen kedvező árfolyamon számítva (pl. éttermek, boltok, esetleges közlekedési bírság...). Ez lassítja az utazást és olyan bonyodalmakat okoz, amelyek elkerülhetőek lettek volna. Legjobb tudomásom szerint Szerbiában van lehetőség a pályadíjat kártyával fizetni, Macedóniával kapcsolatosan ebben nem vagyok bizos, annak még utánajárunk, hogy mi érvényes a 2010-es évre. Az Elektrában lakó vendégek vagy a nagy parkolóban vagy a Katerina ház előtti parkolóhelyeken parkolnak, mindkettő nagyon közel van. A tavalyi szezonban a görög estet általában szerdán rendezték, főszezonban előfordult, hogy más napokon is, hétfőn és kedden is. Remélem tudtam Önöknek segíteni! Üdvözlettel: Zsuzsa