Szia Zsuzsi!
Tanácsodat és esetleges segítségedet szeretném kérni. Egy másik fórumról jöttem, ott hívták fel a figyelmemet rád, és híres segítőkészségedre.
15 évvel ezelőtt már jártam Korfun. Akkor Benitsesben laktunk. Magát Korfu városát szinte nem is tudtuk felfedezni. Azóta az ilyen városok vonzanak. Természetesen a sziget bebarangolása is fontos nekem. Én a városban szeretnék megszállni. Persze sok hotelt találni Korfu városában, de azok sajnos az áruk miatt nem jönnek be. 4 felnőttről beszélek, mivel gyermekeim már elérték a „felnőtt árakat”, így inkább apartmanban tudunk gondolkodni. Nem zavarnálak problémámmal, ha ez olyan egyszerű lenne. Számomra hihetetlen, de mégis problémás. Nem találok apartmant a városban, de még a közvetlen vonzáskörzetében sem. Hetek óta csak bámulom a monitort, már angol nyelvű fórumokat is próbáltam bogarászni. Sajnos hiányos nyelvtudásom csak a bogarászásig engedett. Persze egy-két kérdést azért találtam rajtuk, mintha csak én tettem volna fel, persze válaszok nem voltak rájuk. Teljesen érthetetlen számomra. Más hasonló városban rengeteget talál az utazó, itt semmit. Pedig, ahogyan a képeket nézem a városról, libabőrös leszek, annyira tetszik ( főként este). Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy autóval akár minden este bemehetnék egy távolabbi településről, de az nem ugyanaz, mintha csak odasétálok, vagy kilépek az ajtón a sikátorba. Igaz, nagyobb az esélyem, hogy az autós variáció fog megvalósulni.
Tudsz nekem ebben segíteni? Amennyiben nem, akkor is csak köszönettel lehetek. Annak is örülnék, ha valami magyarázatot találnék erre. Nem engedi a város vezetése, vagy annyira nincsen igény rá, vagy csak ott helyben lehet ezeket megkeresgélni?
Az utazási irodátok csak Sidariban nyújt szállást?
Köszönettel
Tamás
Kedves Tamás! Megértelek, Korfu város valóban lenyűgöző, végigsétálni a zegzugos utcácskákon a velencei negyedben felér egy időutazással. Valószínűleg minden igaz, amire gondolsz. Be van építve az óváros, ráadásul a Világörökség része, tehát még felújítani, átalakítani sem lehet az épületeket kívülről, csak restaurálni...és ezek a lakások éppen emiatt nagyon értékesek...és drágák. Olyan, mintha az ember egy múzeumban szeretne megszállni. Ha Korfu város külvárosában szálltok meg, az sem előnyös, hiszen a modern városrésznek nincs olyan hangulata, mint ami Téged annak idején megfogott. Mivel Korfu város tengerpartja inkább kikötőiről, mind strandjáról híres, ezért sincsenek itt apartmanok. Ráadásul a közelben található néhány nagyon jó minőségű strand, ahonnan Korfu város könnyen megközelíthető autóval,busszal, a város lakói is ezekre a helyekre járnak fürödni hétvégén, ünnepek alkalmával. Korfu város turistalátványosság, de nem üdülőhely. Átböngésztem én is a netet, csak 2 csillagos szállodákat találtam olcsó szálláshelyként feltüntetve, de ezek az árak is nagyon magasnak tűnnek az üdülőhelyeken található apartmanokhoz viszonyítva. Arról nem is beszélve, hogy város szomszédságában lévő, a Kanoni-félsziget, Perama vagy éppen az Achilleon környékén található szálláshelyek, amelyek apartmanként, stúdióként és nem hotelként vannak feltüntetve, ugyancsak nagyon drágák elhelyezkedésüknek köszönhetően. Gondolom, azért nem lehetetlen, amit szeretnétek, azaz minél közelebb az óvároshoz, megfizethető szálláshelyet találni. Érdemesebb Korfu város közelében, tengerparti üdülőhelyen megszállni és 1-2 éjszakát a városban tölteni, hogy átéljétek, amiről írtál. Korfu városban az irodánknak nincs szálláshelye, viszont csak buszjegyet tudtok nálunk venni Korfu városig, amennyiben nem autóval utaznátok. Kérlek, küldj egy e-mailt a
[email protected] és a
[email protected] címekre, arra az esetre, ha adódik valamilyen szálláslehetőség,illetve találunk hasznos weboldalt, értesíteni tudjunk. Remélem, sikerrel jártok, megvalósul a nagy álom! Üdvözlettel: Zsuzsa