(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Korfu-Sidarin
Fórum bejegyzései

Dátum: 2010-02-02 20:34:48
Stampfné Balogh Gyöngyi írta ekkor: 2010-01-31 12:57:16
Szia Zsuzsi! Június 19-26-ig lennénk az Elektra kis tengerparti házában./Kocsival mennénk./ Lenne néhány kérdésem: Kell kauciót vagy valamiyen díjat fizetni a hétre? A félpanzió illetve vacsora, milyen árban van, és az egész hétre be kell fizetni vagy kivlasztható egy-két nap? Előre isköszönöm!
Kedves Gyöngyi! Az Elektrában nem kell szálláshely kauciót fizetni, de az esetlegesen okozott károkért az utas anyagi felelősséggel tartozik. Az előre megrendelt félpanziós ellátás (reggeli és vacsora) vagy csak vacsora a közeli Paradise étteremben vehető igénybe. A félpanzió egy hétre 24.900.- Ft / fő, a vacsora 19.900.- Ft / fő, a honlapon az Ellátás menüpont alatt olvasható a heti menü. Ez egy kedvező csomagár, egyösszegben fizetendő be, azaz egy hétre előre megrendelitek ezeket az étkezéseket. Nagyon jó az étterem konyhája, bőséges mind a vacsora, mind a reggeli (ez a menüsorból ki is derül) és nagyon kedvesek az étterem dolgozói. Ha kirándulni mentek vagy görög estre, hidegcsomag formájában megkapjátok a reggelit, vagy a vacsora helyett ebédet kérhettek. Ha nem fizettek elő félpanziós ellátásra, vagy vacsorára, akkor étlapról választhattok, mint bármely más étteremben. Üdvözlettel: Zsuzsa
Szabó Ferenc Dátum: 2010-02-02 18:19:28
Kedves Zsuzsa! Egyénileg utazunk Sidari Elektra(két család)augusztus 7-21.ig 2005-ben Sartin nyaraltunk. Kérdéseim: Szerbia, Macedonia autópályáin fizethetünk-e már bankkártyával. Nevezett szálláson (képekről nem derül ki) van-e parkoló, vagy csak a térképen jelzett központi parkolóban lehet-e megállni. A fakultativ programok közül a görög est mely napon(kon) látogatható? Válászát előre is köszönöm Tisztelettel: Szabó Ferenc
Dátum: 2010-02-02 16:13:29
Sárosi Tamás Zoltánné írta ekkor: 2010-01-30 14:35:42
Szia Zsuzsi! Ma foglaltuk le a szállást Korfu Sidari-Katerina apartmanba június 19-26. Milyen idő szokott ilyenkor lenni? Melyik buszjárat indul akkor és kell-e átszállni másik buszra. Köszönöm a választ előre is. Budapestiek vagyunk.
Kedves Utasunk! Júniusban nagyon kellemes, meleg idő idő van Korfun! Az esős napok száma 2-3 júniusban, ez azt jelenti, ha elő is fordul egy kis csapadék, az csak néhány 1-2 órás záport jelenthet, utána megint kisüt a nap és lehet menni fürödni. Egész hónapban nagyon meleg van,30 fok és annál melegebb napközben, mindenki a vízben vagy a parton van! A tenger hőmérséklete átlagosan 21-22 fok júniusban. Bizonyára láttad már a Grand Tours autóbuszokat és az országon belüli gyűjtőjáratok útvonalait a katalógusban, vagy a honlapon. Mindig az aktuális foglaltság dönti el, hogy melyik autóbusz indul az adott nyaralóhelyre és hogy kiknek kell átszállni a gyűjtőjáratok találkozási helyén a megfelelő buszra, azaz a Ti esetetekben arra, amely Korfura viszi az utasokat.(Pénteken indulnak a buszok Kefaloniára, Zakythosra és Tolora is.) Előfordulhat az is, hogy az a gyűjtőjárat, amellyel Ti Budapestről elindultok egyben a Korfura tartó busz, tehát nem kell sehol átszállnotok, de az is megtörténhet, hogy Szegeden átszálltok, mert az a busz amivel addig utaztatok, pl. Zakynthosra megy. Tehát az indulás előtti napokban a busszal utazók létszáma, országrészenkénti összetétele tükrében dől el ez a kérdés. Az autóbuszvezetők utaslista alapján segítenek az átszállásnál, hogy minden kedves utasunk a megfelelő buszon legyen!...:-) A buszokon fel van tüntetve a végcél! Ajánlom még figyelmedbe a katalógus 5. oldalán az "UTAZÁS" fejezetet, amelyből még több részletet megtudhatsz az útról és az autóbuszokról. A katalógus a honlapon is megtekinthető. Üdvözlettel: Zsuzsa
Dátum: 2010-02-01 19:46:40
Kovács Krisztina írta ekkor: 2010-01-29 19:48:06
Szia Zsuzsa! Beszéltem az utazási irodában a kolléganőddel, és minden kérdésre választ is kaptunk. Mivel ezek nagyon kielégítőek voltak, és tetszett minden, ezért már le is foglaltuk az utat és be is fizettük. Szóval augusztusban megyünk! Már nagyon várjuk! Köszönöm az eddigi segítségedet és akkor Korfun találkozunk! Kriszti
Kedves Krisztina! Nagyon örülök, hogy sikerült! Ezek szerint a Nikos Pool egyik apartmanját foglaltátok le? Romantikus helyszín...:-)...Minden jót kívánok Nektek addig is! Zsuzsa
Dátum: 2010-02-01 19:23:25
Bartók Tamás írta ekkor: 2010-01-27 22:24:09
Szia Zsuzsi! Tanácsodat és esetleges segítségedet szeretném kérni. Egy másik fórumról jöttem, ott hívták fel a figyelmemet rád, és híres segítőkészségedre. 15 évvel ezelőtt már jártam Korfun. Akkor Benitsesben laktunk. Magát Korfu városát szinte nem is tudtuk felfedezni. Azóta az ilyen városok vonzanak. Természetesen a sziget bebarangolása is fontos nekem. Én a városban szeretnék megszállni. Persze sok hotelt találni Korfu városában, de azok sajnos az áruk miatt nem jönnek be. 4 felnőttről beszélek, mivel gyermekeim már elérték a „felnőtt árakat”, így inkább apartmanban tudunk gondolkodni. Nem zavarnálak problémámmal, ha ez olyan egyszerű lenne. Számomra hihetetlen, de mégis problémás. Nem találok apartmant a városban, de még a közvetlen vonzáskörzetében sem. Hetek óta csak bámulom a monitort, már angol nyelvű fórumokat is próbáltam bogarászni. Sajnos hiányos nyelvtudásom csak a bogarászásig engedett. Persze egy-két kérdést azért találtam rajtuk, mintha csak én tettem volna fel, persze válaszok nem voltak rájuk. Teljesen érthetetlen számomra. Más hasonló városban rengeteget talál az utazó, itt semmit. Pedig, ahogyan a képeket nézem a városról, libabőrös leszek, annyira tetszik ( főként este). Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy autóval akár minden este bemehetnék egy távolabbi településről, de az nem ugyanaz, mintha csak odasétálok, vagy kilépek az ajtón a sikátorba. Igaz, nagyobb az esélyem, hogy az autós variáció fog megvalósulni. Tudsz nekem ebben segíteni? Amennyiben nem, akkor is csak köszönettel lehetek. Annak is örülnék, ha valami magyarázatot találnék erre. Nem engedi a város vezetése, vagy annyira nincsen igény rá, vagy csak ott helyben lehet ezeket megkeresgélni? Az utazási irodátok csak Sidariban nyújt szállást? Köszönettel Tamás
Kedves Tamás! Megértelek, Korfu város valóban lenyűgöző, végigsétálni a zegzugos utcácskákon a velencei negyedben felér egy időutazással. Valószínűleg minden igaz, amire gondolsz. Be van építve az óváros, ráadásul a Világörökség része, tehát még felújítani, átalakítani sem lehet az épületeket kívülről, csak restaurálni...és ezek a lakások éppen emiatt nagyon értékesek...és drágák. Olyan, mintha az ember egy múzeumban szeretne megszállni. Ha Korfu város külvárosában szálltok meg, az sem előnyös, hiszen a modern városrésznek nincs olyan hangulata, mint ami Téged annak idején megfogott. Mivel Korfu város tengerpartja inkább kikötőiről, mind strandjáról híres, ezért sincsenek itt apartmanok. Ráadásul a közelben található néhány nagyon jó minőségű strand, ahonnan Korfu város könnyen megközelíthető autóval,busszal, a város lakói is ezekre a helyekre járnak fürödni hétvégén, ünnepek alkalmával. Korfu város turistalátványosság, de nem üdülőhely. Átböngésztem én is a netet, csak 2 csillagos szállodákat találtam olcsó szálláshelyként feltüntetve, de ezek az árak is nagyon magasnak tűnnek az üdülőhelyeken található apartmanokhoz viszonyítva. Arról nem is beszélve, hogy város szomszédságában lévő, a Kanoni-félsziget, Perama vagy éppen az Achilleon környékén található szálláshelyek, amelyek apartmanként, stúdióként és nem hotelként vannak feltüntetve, ugyancsak nagyon drágák elhelyezkedésüknek köszönhetően. Gondolom, azért nem lehetetlen, amit szeretnétek, azaz minél közelebb az óvároshoz, megfizethető szálláshelyet találni. Érdemesebb Korfu város közelében, tengerparti üdülőhelyen megszállni és 1-2 éjszakát a városban tölteni, hogy átéljétek, amiről írtál. Korfu városban az irodánknak nincs szálláshelye, viszont csak buszjegyet tudtok nálunk venni Korfu városig, amennyiben nem autóval utaznátok. Kérlek, küldj egy e-mailt a [email protected] és a [email protected] címekre, arra az esetre, ha adódik valamilyen szálláslehetőség,illetve találunk hasznos weboldalt, értesíteni tudjunk. Remélem, sikerrel jártok, megvalósul a nagy álom! Üdvözlettel: Zsuzsa