(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Korfu-Sidarin
Fórum bejegyzései

Lingvai Beatrix Dátum: 2015-08-12 11:44:27
Lingvai Beatrix írta ekkor: 2015-08-12 11:39:13
Kedves Nándor annyival kiegészíteném hogy a Dartis fokhoz gyalog is el lehet menni : A 3 kismalac étteremnél kell jobbra menni át a csatorna hídon aztán balra végig az utcán (kis séta), bal kézre lesz egy Billy-Sandra nevű apartman és még azután lesz jobbra egy kis szűk út ahol ki van táblázva a beach! Napozóágyak is vannak de vigyázat a pénz szedő néni csak fél óra után jön és kifizetteti veled ha már ráraktad a törülköződ!!! Gyönyörű hely tényleg a gyerekek búvárkodtak is sőt egy nagyon szép kagylót is találtak!
És azt elfelejtettem írni hogy a sziklafal mellett be lehet gyalogolni majdnem végig a szigethez így minimális ússzással át lehet jutni oda!
Lingvai Beatrix Dátum: 2015-08-12 11:39:13
Sólya Nándor írta ekkor: 2015-08-10 18:09:56
Kedves Mária!Igen már harmadszorra megyünk vissza.Sok fel jártunk már Görögországban....sorolhatnám,de itt nem akarom.Amúgy az Albán fakultatívon sajnos még nem voltam.Azt tudom,hogy angolnyelvű idegenvezetés van.Szükséges hozzá az útlevél is.Tavaly valahogy 65-70 euró/ fő volt ha jól emlékszem rá.Ez nem biztos.De az időjárást megjósolni nem lehet előre.Szerintem szeptember közepe vége felé már bejátszhat egy-két nap borúsabb idő.De tudni kell,hogy Korfun más a borús nap mint itthon.Ott esik az eső 1-2 órát és ugyanolyan meleg van utána mint elötte.A víz pedig szerintem simán jó lesz fürdésre.Nekünk eddig Korfu volt az etalon és ezért jövünk vissza 3-szorra.Érdemes elmenni a Paxos-Antipaxosra is.....mondjuk én inkább mennék oda mint Butrintibe /Albánia/,de ez az én véleményem csak.Érdemes átmenni a naplementét megnézni a Sunset-Beach-re délután és este inni egy koktélt a lemenő nap fényében.Érdemes kimennia Drastis-fokra is mert olyan csodálatos,hogy az elmondhatatlan.Nekünk különleges dolgoban volt részünk,mert nem a szárazföldön mentünk ki oda,hanem béreltünk vizibiciglit és a tengeren.Fürdeni a Drastison csodálatos.Tükörtiszta a víz.De.....két főnek nem ajánlom,mert az Apotripiti-Beach után van vagy 2 kilóméterre,tehát van mit tekerni, 4 főnek már meg lehet ezt a túrát csinálni.Szükséges hozzá a 3 óra bérlésidő..Meg a hullámokkal is meg kell küzdeni.A látvány kárpótol,mert amíg mások fentről ácsingóznak addig mi lent fürödtünk ott ...Viszont az Apotripiti-beach-et ki ne hagyják.....az kifelé van Sidariból a Drastis-fok felé.....gyalog kb:15-20 perc séta.Nem tudom,hogy jártak-e már Paleokastritsa-ban.....ha nem akkor azt sem szabad kihagyni....valami csodálatos,és fel kell menni a Bellavista kávézóba ahonnan varázslatos látvány terül elénk.Szóval ennyit dióhéjban.....kellemes nyaralást.Üdv
Kedves Nándor annyival kiegészíteném hogy a Dartis fokhoz gyalog is el lehet menni : A 3 kismalac étteremnél kell jobbra menni át a csatorna hídon aztán balra végig az utcán (kis séta), bal kézre lesz egy Billy-Sandra nevű apartman és még azután lesz jobbra egy kis szűk út ahol ki van táblázva a beach! Napozóágyak is vannak de vigyázat a pénz szedő néni csak fél óra után jön és kifizetteti veled ha már ráraktad a törülköződ!!! Gyönyörű hely tényleg a gyerekek búvárkodtak is sőt egy nagyon szép kagylót is találtak!
Horváth Györgyné Dátum: 2015-08-12 07:52:10
Nagy Mária írta ekkor: 2015-08-11 22:27:25
Hy. Lehet, hogy senki nem járt az albán fakultatívon ???? smile
Kedves Mária, azt hiszem, még egyszer sem sikerült annyi érdeklődőt összetoborozni, hogy elindítsák ezt a programot. Mi pár éve próbálkoztunk egy ottani irodával, az első biztató benyomás után végül nem voltak teljesen korrektek, így kihagytuk. Viszont voltunk Albániában több napig egy másik utazás alkalmából, de ez a déli rész akkor kimaradt. Albániába azóta is visszavágyunk, úgyhogy azt javaslom, ha teheted, érdemes átmenni. Elég a kártyás személyi, nincs vízum és "belépési illeték", amit az utazási irodák előszeretettel igyekeznek rásózni a tájékozatlan turistákra. Üdv. és jó nyaralást.
Sólya Nándor Dátum: 2015-08-11 22:44:28
Grand ÁGI írta ekkor: 2015-08-11 14:32:41
Kedves Sólya Sándor! A robogó bérlése 18 euró-tól kezdődik, a Quad pedig 28 eurótól/nap. Ha 2 napra szeretnétek bérelni, akkor valószínűleg egy kicsit kedvezőbb árat tudtok majd kialkudni. Szeretettel várunk Sidariban ismét!
Kedves Ági!Köszönöm a válaszát.2 napra bérelnénk,tehát akkor majd alku tárgya lesz az ár.Amúgy az a kölcsönző szerintünk a legjobb,legkorrektebb és üzem biztosabbak a motorjaik.Tavaly szinte újak voltak nekik és amiket béreltünk quadokat tökéletesek voltak.Köszönöm mégegyszer és JÖVÜNK!!!!!Üdv.
Nagy Mária Dátum: 2015-08-11 22:27:25
Hy. Lehet, hogy senki nem járt az albán fakultatívon ???? smile