Kedves Nándi !
Ha már harmadszorra jársz Korfun, bizonyára voltál az Albán fakultatívon, nem írnál nekem arról, ha kedves és időd volna.
Az is érdekelne, hogy véleményed szerint szeptember vége fele /19-től-26-ig/ nem bizonytalan már az időjárás, s inkább jellemzőbb a borús, esős idő?? Tudom, hogy ezt tutira nem lehet megmondani, de a tapasztalás is irányadó lehet a döntésben, hogy inkább délebbre érdemesebb menni ekkor már. Köszönöm. Mária
Kedves Mária!Igen már harmadszorra megyünk vissza.Sok fel jártunk már Görögországban....sorolhatnám,de itt nem akarom.Amúgy az Albán fakultatívon sajnos még nem voltam.Azt tudom,hogy angolnyelvű idegenvezetés van.Szükséges hozzá az útlevél is.Tavaly valahogy 65-70 euró/ fő volt ha jól emlékszem rá.Ez nem biztos.De az időjárást megjósolni nem lehet előre.Szerintem szeptember közepe vége felé már bejátszhat egy-két nap borúsabb idő.De tudni kell,hogy Korfun más a borús nap mint itthon.Ott esik az eső 1-2 órát és ugyanolyan meleg van utána mint elötte.A víz pedig szerintem simán jó lesz fürdésre.Nekünk eddig Korfu volt az etalon és ezért jövünk vissza 3-szorra.Érdemes elmenni a Paxos-Antipaxosra is.....mondjuk én inkább mennék oda mint Butrintibe /Albánia/,de ez az én véleményem csak.Érdemes átmenni a naplementét megnézni a Sunset-Beach-re délután és este inni egy koktélt a lemenő nap fényében.Érdemes kimennia Drastis-fokra is mert olyan csodálatos,hogy az elmondhatatlan.Nekünk különleges dolgoban volt részünk,mert nem a szárazföldön mentünk ki oda,hanem béreltünk vizibiciglit és a tengeren.Fürdeni a Drastison csodálatos.Tükörtiszta a víz.De.....két főnek nem ajánlom,mert az Apotripiti-Beach után van vagy 2 kilóméterre,tehát van mit tekerni, 4 főnek már meg lehet ezt a túrát csinálni.Szükséges hozzá a 3 óra bérlésidő..Meg a hullámokkal is meg kell küzdeni.A látvány kárpótol,mert amíg mások fentről ácsingóznak addig mi lent fürödtünk ott ...Viszont az Apotripiti-beach-et ki ne hagyják.....az kifelé van Sidariból a Drastis-fok felé.....gyalog kb:15-20 perc séta.Nem tudom,hogy jártak-e már Paleokastritsa-ban.....ha nem akkor azt sem szabad kihagyni....valami csodálatos,és fel kell menni a Bellavista kávézóba ahonnan varázslatos látvány terül elénk.Szóval ennyit dióhéjban.....kellemes nyaralást.Üdv