Kedves Farkas Róbertné!
Én már voltam Malgrat de Mar-on, de nem a Reymar-ban, hanem a mellette lévő Cartago Nova-ban szálltunk meg, így csak a településről tudok nyilatkozni.
Jóval nyugisabb hely, mint pl. Paralia, de azért ott is van élet. (minden este más-más szállodában volt élőzene, vannak árusok is az utcán, igaz kevés, inkább a szállodák aljában találhatók üzletek...)
Szinte minden szállodához tartozik medence, s ha valaki veszi a bátorságot, akkor simán az összeset ki is próbálhatja, mert nem tudja senki, hogy az illető a szálloda vendége-e vagy sem.
Malgrat-ban van egy Carrefour nevű szupermarket (Tesco-hoz hasonlítható), nagyon jók az árak, s szerintem minden van ott!
Malgrat-tal mondhatni egybe épült Santa Susanna település, itt szokott lenni piac szerdánként vagy szombatonként, de az is lehet, hogy mind a két nap, csak már nem emlékszem. Santa Susanna-ból lehet eljutni kisvonattal (kb. 45 perc alatt) Barcelonába, a vonat emlékeim szerint óránként jár, s a Plaza de Catalunya megállónál kell leszállni, majd innen metróval vagy taxival (akár gyalogosan is) juthatunk el Barcelona főbb nevezetességeit megnézni. A vonat, majdnem végig a tenger mellett halad (gyönyörű) , csak a vége felé megy alagútban.
Malgrat tengerpartja széles és homokos, a tenger lassan mélyülő.
Üdvözlettel: Anita
Kedves Stógli Anita!Válaszát nagyon köszönöm,sok információt kaptunk öntől,még gondolkodóban vagyunk a választással.Üdvözlettel:Farkasné Kriszti