Kedves Imre J!
A kedvesem munkahelyi problémái miatt reám hárult a pihenésünk finanszírozása.Tossába szeretnénk menni buszos úttal
szeptember végén október elején.Milyen az időjárás és a tenger hőmérséklete.Valamint az éttermi árak (vacsora halak húsos kaják,sör,üdítők stb) kenyér ásványvíz.A fent említett ok miatt érdekelnek ezek az árak.Hogyan tudom beosztani a pénzt kettőnkre. Tervbe volt a Barcelónniaii és az Andorrai kirándulás szeretnénk legalább így is az egyikre elmenni.Te melyiket javasolnád. Gábor
Kedves Gábor!
Szeptemberben és októberben is kellemes az idő, 28-30 fok is lehetséges, de jóslatokba soha nem merek bocsátkozni, mert az időjárás mindig kiszámíthatatlan, de a sok éves tapasztalatok szerint még ilyenkor is jó idő van. Az éttermi árak elfogadhatóak, 10 euróért már egy háromfogásos vacsorát is elfogyaszthat, itallal együtt, amiben akár hús- vagy halétel is lehet, de van ettől még olcsóbb étterem is. A lehetőségekről majd itt tájékoztatom Önöket. Az ásványvíz olcsó, olcsóbb, mint nálunk, a kenyér attól függ hol veszi, lehet 70 cent vagy ennek a fele. Azt viszont Önnek is és más lelendő Grand Tours-os utasnak is tudnia kell, hogy szeptember elsejétől Spanyolországban Áfa emelés lesz, így több mint valószínű egy kicsit minden többe fog kerülni. A kirándúlásokkal kapcsolatban azt tudom mondani, hogy mindkettő nagyon szép, de talán a Montserrat-Barcelona tartalmasabb, így én személyesen ezt ajánlanám Önnek! Maradok tisztelettel: Imre J.