Kedves Józsi!
Július 10- én érkezünk Tossába.Az lenne a kérdésem, hogy átlag milyen időre kell számítanunk és mennyire gyakori júliusban az eső?
Az ottani időjáráshoz képest a legmelegebb és legcsapadékmentesebb időben szeretnénk menni,(nagyon kánikula pártiak vagyunk

).
Egyszer már voltam Tossában, mondhatom szerelmes lettem első pillantásra,alig várom, hogy visszatérhessek erre a csodálatos helyre.
Válaszod előre is köszönöm.
Kedves Éva!
Mindenekelőtt elnézést kérek, hogy csak most válaszolok, de eddig magam sem voltam fent a fórumon. Kérdésére azt tudom válaszolni, hogy a legmelegebb Tossában mindig július végén és augusztusban van. Ilyenkor napon nem ritka a 46 fok sem. Persze előre semmit nem lehet kiszámítani, de biztos vagyok benne - az előző évek tapasztalatából - hogy július 10-én már igen jó időben lehet részük. Ha esik az eső, akkor az csak szeptemberben vagy októberben fordulhat elő. Ettől függetlenül nyáron is lehetnek rövid záporok, de ezek csak néhány percesek szoktak lenni. Remélem júliusban Tossában üdvözölhetem, addig is minden jót! Üdvözlettel: Grandjózsi!