Mi most jöttünk haza! A Plitvicei-tavaknál voltunk ott sokan voltak kisgyerekkel és babakocsival, igaz nem azok közül, akikkel mi utaztunk. Ez egy 8 km-es túra, az elején sietnünk kellett, azért, hogy mindent megtudjunk nézni és a nagyobb vízeséseket is lássuk, meg azért is mert 16:00-tól van az ebéd egy étteremben, amely nem közvetlenül a Nemzeti Parkon belül van, hanem a haza fele vezető úton. Voltunk még a Fish Pickniken, az egy hajós kirándulás, 2 helyen kötött ki a hajó (Rovinj és vissza fele Vrsar), mind a két helyen 1,5 óra szabad program volt, a második helyen volt lehetőség fürdésre. A hajón kaptuk az ebédet. Mind a két fakultatív programon lehetett választani, hogy ebédre halat vagy húst szeretnénk, sőt még a hajós kiránduláson volt vegetáriánus étel is. Mi ezen a kettőn voltunk, de tudom ajánlani mind a kettő fakultatív programot. Még annyit, hogy a plitvicei és velence kirándulásnál készítenek össze csomagot, ha befizettek félpanziós ellátásra, ezt a csomagot a kirándulás előtti este kell átvenni. (ez a reggeli és vacsora) Hát senki nem örült ezeknek a csomagoknak! Remélem ezekkel tudtam segíteni!
Kedves Timi!
Igazán köszönöm segítőkész válaszodat! Valószínűleg kihagyjuk még a Plitvicei-tavakat, de igazából majd a helyszínen döntjük el. Arról még tudnál írni, hogy milyen volt a vacsora? Azt olvastam már, hogy nagy a választék, de kb mik vannak? 16 éves nagyfiúnk szörnyen válogatós (már mondtam neki, hogy csak akkor megyünk el, ha nem húzza az orrát a kajára és nem mondja azt, hogy inkább éhes marad) Szóval mennyire számítsunk az itthon ismert ételekre? Tészta, rizs, rántott-, vagy natúrszelet szokott lenni? Esetleg leves, főzelék? A képeken láttunk sütit, fagyit, ezek is, mindig vannak? (a kisebbik már nagyon kiszemelte a fagyit :D )
és még egy utolsó kérdés: A sirályoktól tényleg nem lehet aludni már hajnalban?
Nagyon köszönöm ha ismét válaszolsz!
Ildi