Kedves Tímea! Igaz én még nem voltam a Plitvicei tavak fakultatív kiránduláson, de azt tudom, hogy egy turnusban csak egyszer indul.
Egy korábbi évi tájékoztatást másolok be róla, remélem ez választ ad a kérdésekre:
A Plitvicei tavak a világ leglélegzetelállítóbb természeti képződményei közé tartoznak. Páratlan szépsége, valamint növény- és állatvilágának gazgadságának miatt, ezt a területet 1949-ben nemzeti parkká nyilvánították, 1979-ben pedig rákerült az UNESCO természetörökségi világlistájára. 16 tavát 92 vízesés köti össze. A tavak felszíne összesen 2 négyzetkilométer, a nemzeti parké pedig eléri a 200 négyzetkilométert.
Találkozó a Branka apartmanház előtt az idegenvezetővel kora reggel. Onnan elmegyünk együtt a recepcióra. A buszunk a recepció elől indul. Mivel a kirándulás egész napos, azok az utasok, akik ellátásra fizettek be, előző nap 17:00-ig szóljanak az idegenvezetőnek, hogy el tudja készíttetni a hideg csomagot. Plitvicére a délelőtti órákban érkezünk, ahol gyalog folytatjuk tovább az utunkat. A nemzeti park megtekintése kb. 3-4 óra. Az alsó tótól haladunk tovább a felső tóig, közben számtalan vízesés mentén haladunk el, megtekinthetjük a nemzeti park különleges növény- és állatvilágát. A felső tótól hajóval megyünk tovább a nemzeti park egy másik részébe, itt gyalog folytatjuk tovább az utunkat, egészen a tetőig, innen pedig "kisvonattal" megyünk vissza a bejáratig. (Érdemes kenyérdarabokat vinni, amivel a halakat, vadkacsákat lehet etetni).
Ebéd kb. 14.00-15.00 között egy Park melletti étteremben. Ebéd után vissza indulás, érkezés a Lanternára késő este.
A részvételi díj tartalmazza: autóbusz, belépő, ebéd, idegenvezető