Grand Tours 2000 Kft. Alapítva: 1991-ben
Ügyfélkapu Hírlevél
Árkalkulátor
Részvételi díjának kiszámításához használja KALKULÁTORUNKAT! A kalkulátort megtalálja minden apartman ÁRAK menüpontja alatt.
Szabadszobás kereső
» Kínálatunk » Görögország » Sarti » Maria Apartman » Fakultatív programok
Maria Apartman
Athos

Egész napos hajós kirándulás a titokzatos Athosi Kolostorköztársasághoz. Az Athosz-hegy (görögül: Όρος Άθως) és félsziget a görögországi Macedóniában, az ország északi részében található. A félsziget a nagyobb Halkidiki-félsziget keleti nyúlványa, amely 7-12 kilométer széles és 60 kilométer hosszan nyúlik be az Égei-tengerbe. Területe 390 négyzetkilométer. Az Athosz-hegy meredek, sűrű erdővel borított emelkedői 2033 méter magasságba nyúlnak fel. A félsziget körüli tengerek a hajók számára veszélyesek. Ezt jól tudták már az ókorban is, különösen azután, hogy Kr. e. 492-ben itt semmisült meg a görögökre támadó perzsa hadsereg flottája egy viharban, az ókori források szerint mintegy húszezer ember halálát okozva. Az Athosz-hegy mintegy húsz ortodox kolostor otthona, amelyek autonóm teokratikus köztársaságot alkotnak Görögországon belül. Az Athos -hegyen csak 21 évet betöltött, keleti ortodox hitű férfiak élhetnek. Azok a lakók, akik nem szerzetesek, a félsziget fővárosában Karüeszben élnek. Mintegy 1400-an élnek a félszigeten.
A félsziget nyugati részén haladunk végig, ahol megtekintjük Daphni kikötőjét és nyolc kolostort. Utunkat egy gyönyörű „kalózhajóval” tesszük meg, mely az utasok minden igényét kielégítő berendezéssel van ellátva. A magasztos utazást követően a Szent sziget határvárosában, Ouranopolisban kötünk ki, ahol lehetőség nyílik ebédelésre a helyi tavernákban, vagy szabadidő keretében ki-ki megcsodálhatja az Égiek városát. A hazafelé vezető úton a hajó személyzete egy folklór műsorral kedveskedik

Ára: Sartiról: kb. 30 euro
      Marmarasról: kb. 30 euro

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!

Nézze meg a kiránduláson készült panorámafotóinkat!
Kattintson az alábbi link(ek)re:
 
Athos 
Csúszdapark - Thessaloniki

A Waterland Aquapark Észak-Görögország legnagyobb aquaparkja, Thessaloniki külvárosi részében található. A szabadidőközpont kb. 100 km-re található meg Paraliától. Utasaink egyszeri belépő megfizetése után szabadon használhatják a park területén lévő csúszdákat, hullámfürdőt, napozóterületet nyugággyal és napernyővel.
Egész napos program.

Ára: kb. 25 euro 

       
A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!

Hajókirándulás - Sartiból - Blue Lagoon (Kék öböl)

Bulis hajókirándulás Sartiból indulva a Narancspart öblébe, és Sithónia más festő kéki öbleibe. Útközben nyílttengeri fürdőzésekre nyílik lehetőség, majd a lakatlan Roda-beachen kötünk ki. Fürdés, napozás után a kapitány suvlakit süt, mi pedig görög salátát készítünk közösen. Cipurót kínálunk étvágygerjesztőnek, majd vörös és fehér borral vagy üdítővel öblítjük le az ebédet. Hazafelé jövet a sirtaki alap- lépésire, táncra perdülünk a hajón a Zorba zenéjére!

Ára: kb. 30 euro

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!

Nézze meg a kiránduláson készült panorámafotóinkat!
Kattintson az alábbi link(ek)re:
 
Blue Lagoon hajókirándulás 

Halkidiki - Görög est

Egy este, amely a görög kultúráról, gasztronómiáról népviseletről és táncról szól. Az est folyamán megkóstolhatjuk a jellegzetes görög fogásokat, gyönyörködhetünk a népviseletekben előadott szárazföldi és szigeteki táncokban, hallgathatjuk a buzuki zengő hangját. A svédasztalos vacsora valamint a görög borok,ouzo, üdítők, édességek pedig csak emelik az est hangulatát. Az est az ötcsillagos Athina Palace kertjében,  Neos Marmaras mellett kerül megrendezésre. Az ár büfé asztalos vacsorát tartalmaz, látványkonyhás hús- és fánksütéssel. Az árban benne van a korlátlan bor, sör és üdítő fogyasztása! A folklor műsor során görög szigeteki és szárazföldi táncokat adnak elő 2 féle nép viseletben, majd görög tüzes hastánc következik. A show után a táncosok segítenek ,hogy megtanulhassuk a sirtaki alaplépéseit és együtt élvezhessük a tánc forgatagát ameddig csak kedvünk tartja. 

Ára: Sartiról kb. 35 euro
         Neos Marmarasról kb. 30 euro
   

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!

Nézze meg a kiránduláson készült panorámafotóinkat!
Kattintson az alábbi link(ek)re:
 
Görög est 

Sithónia-túra

A Marmarasból/Sartiból induló autóbuszos kirándulás során körbeutazzuk a félszigetet. Buszunkkal meglátogatjuk a festői kis falucskát Parthenonast , mely 400 méter magasan fekszik a Toroneosi öböl felett.
Rövid sétát teszünk Toroni hangulatos pálmás tengerpartján, ahonnan megörökíthetjük II. Filippasz várromjait, majd Porto Koufo babszem alakú titokzatos öblét csodáljuk meg. Sartiban/Marmarasban két órát töltünk, ahol vásárlásra strandolásra és fakultatív ebédre nyílik lehetőség.
Délután 2-3 órát töltünk az ún. Narancs-parton, a Sithonia félsziget „kék lagúnájában” melynek szépsége és különlegessége a szobrászokat is megihlette... Hazafelé fotózási lehetőség Vourvourouban.
Egész napos program, melynek keretében megismerhetik a Sithónia-félsziget csodáit.

 

Ára: kb. 22 euro

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!

Nézze meg a kiránduláson készült panorámafotóinkat!
Kattintson az alábbi link(ek)re:
 
Sithónia -túra, Narancspart 
 

Thesszaloniki

Thesszaloniki Görögország egyik legnagyobb városa és legforgalmasabb kikötője. Egész napos buszos kirándulás, melynek alkalmával megnézzük a régen börtönnek használt Fehér tornyot, a Szent Demeter Bazilikát és a Kasszandrosz uralkodásakor épített városfalakat. A kirándulás alkalmával megismerhetjük a görög emberek mindennapi életét, valamint lehetőségük nyílik egy rövid bevásárlásra is a forgatagos vásárnegyedben.

Ár: Sartiból kb. 25 EUR
Marmarasról kb. 25 EUR


A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!