Grand Tours 2000 Kft. Alapítva: 1991-ben
Ügyfélkapu Hírlevél
Árkalkulátor
Részvételi díjának kiszámításához használja KALKULÁTORUNKAT! A kalkulátort megtalálja minden apartman ÁRAK menüpontja alatt.
Szabadszobás kereső
Zakynthos

A smaragdzöld színű vizéről elhíresült Zakynthos 406 km2-ével a harmadik legnagyobb és a legdélebbi sziget a Jón-tengeren, mely varázslatos látnivalókkal fogadja a turistákat. Állandó lakosainak száma kb. 35 000 fő. Az egész évben enyhe éghajlatú szigetet dús erdők borította hegyei, termékeny, zöldellő völgyei és aranyhomokos partjai miatt már a középkorban Kelet Virágának, Fiore de Levantének becézték. A sziget fülbemászó dallamok, bódító levendulaillat, fények és színek harmóniájának összessége. 


Sziget térkép

A sziget messze földön híres pompázatos strandjairól, varázslatos tengeröbleiről. Kelettől nyugatig, északtól délig haladva a sziget belsejében mindenütt üde zöld kertek, szépen gondozott szőlő- és olajfaligetek között barangolhatunk. Az üdülőhelyek a sziget lankásabb, keleti oldalán a nagyrészt homokos tengerpart mellett helyezkednek el. Partja északon és nyugaton lenyűgöző hatalmas szikláival, víz alatti barlangjaival, mint pl. a híres Kék Barlangok. Keleten és délen szélcsendes kis öblök tarkítják partvidékét, mindamellett az úthálózata kiválóan alkalmas a sziget bebarangolására. Zakynthos szigetén a lakók érzékenysége környezetük iránt nagy kiterjedésű területeket mentett meg természetes mivoltukban. A természet egyensúlyának fenntartásával ritka tengeri állatok fennmaradását biztosították. A sziget érdekessége, hogy a veszélyeztetett fajként nyilvántartott tengeri teknős a Caretta-caretta minden évben áprilistól júniusig itt rakja le tojásait, mintegy 100 darabot, s ezekből kb. 50 nap múlva bújnak ki a kicsinyek. Szintén itt, a sziget délnyugati részén talált menedéket egy különleges fókafaj, a Monachus-monachus.

Zakynthos városa a sziget délkeleti oldalán épült impozáns épületeivel, nevezetes templomaival és szépséges tereivel. A város a Várdomb lábánál fekszik. A múltból fennmaradt épületek és polgárházak jellegzetes okker színükkel, loggáikkal és velencei árkádjaikkal, a Strada Marina a tengerparton, a híres Rouga, a festői boltíveiről nevezetes üzleti negyed, a kővel borított főtér, a Szt. Márk tér, mind-mind sétára invitál.

Bohali környéke a vár alatt elbűvöli a látogatót szűk, csöndes utcácskáival, régi épületeivel, jázminban fürdő udvaraival, régi kávézóival és éttermeivel, ahol régi zakynthosi zenét játszanak. Bohali fölött magaslik a Velencei Vár csodálatos panorámájával a városra és a Jón tengerre.

Idegenvezető elérhetősége Agios Sostis - csak szezonban!: (00 30) 690-9098022
Idegenvezető elérhetősége Tsilivicsak szezonban!: (0030)-694651-1067

Egyénileg utazók figyelmébe:
Debrecen-Zakynthos kb.
1600 km, autópályadíj és kompjegy
kb. 50 000 Ft/autó/4 fő, oda-vissza.

Utazás:
légkondicionált luxusbusszal vagy egyénileg.

 

 
 
 

A sziget leghosszabb összefüggő partszakasza a déli részen lévő Laganasi – öböl mentén fekszik. A 9 km hosszú, főként finomhomokos partszakasz Porto Koukla, Agios Sostis, Laganas és Kalamaki partjaiból tevődik össze. Az egész Laganasi – öböl természetvédelmi terület az álcserepes teknősök védelme érdekében. Ne lepődjünk meg, ha fürdőzés közben egy-egy teknős elúszik mellettünk. A tenger az egész öbölben lassan mélyül, így már előszezonban is kellemes hőmérsékletű.

LAGANAS Zakynthos várostól 9 km-re található a déli parton. A víz itt is nagyon sekély, lassan mélyül. Széles homokos strandján számos beach bár fogadja a vendégeket, de kevésbé nyüzsgő partszakaszokat is találnak a nyugalmat keresők.
A szórakozni vágyókat kávézók, diszkók, bárok, tavernák és üzletek egész sora várja a több kilóméter hosszú laganasi főutcán. Laganas pezsgő éjszakai élete világhírű, az angol fiatalok kifejezetten ide jönnek bulizni, lazítani.

 

AGIOS SOSTIS: 1,5 km-re fekszik Laganas központjától, 12 km-re Zakynthos várostól. Barátságos kis üdülőfalu, mely különlegesen tiszta vizű strandjaival hívja fel magára
a figyelmet. Sokak szerint a sziget egyik legszebb és legbarátságosabb üdülőfaluja. A településsel szemben van a Marathonisi – sziget, amit mindenképpen érdemes felkeresni. A kis sziget homokos és kavicsos partja is lélegzetelállító. A falu partszakasza keskenyebb a laganasinál, többnyire homokos, de kavicsos és a kikötőbe vezető úton sziklás partot is találunk, ahol búvárkodni érdemes. (Az agios sostisi strandot időnként „eltünteti” vagy felhordja tengeri fűvel az esetleges szélsőséges időjárás. Ilyenkor a laganasi strandot tudják használni!) A kikötőtől kezdődik a széles finomhomokos laganasi partszakasz, amit néhány perces kényelmes sétával könnyen elérhetünk. A parton egészen a Kalamaki beachig elsétálhatunk (kb. 45 perc), ahol az álcserepes teknősök fészket raknak. A faluban szupermarketek, éttermek, koktélbárok gondoskodnak az itt lakók magas szintű kiszolgálásáról.
A Cameo-sziget (diszkósziget): nappal kiváló fürdőhely, éjszaka hangulatos szórakozóhely, ahol két bár is található.


Város térkép

Nézzen körül Agios Sostis-on! Kattintson ide!

TSILIVI
a sziget észak - keleti partján fekszik, kb. 7km-re a fővárostól, Zakynthostól. A falu az elmúlt években vált a sziget második legnépszerűbb nyaraló településévé (Laganas után). Népszerűségét 2km hosszú, széles aranyhomokos partjának és élénk éjszakai életének köszönheti.
Az eredetileg kis település olajfaligetek és szőlőültetvények között helyezkedik el. A főleg családi üzemeltetésű tavernáinak, éttermeinek, bárjainak, üzleteinek köszönhetően sikerült a hagyományos görögös hangulatot a mai napig megőrizni. Hosszú sétálóutcája rengeteg szórakozási lehetőséget nyújt.
Partszaka évről évre elnyeri a kék zászló kitüntetést, amit csak a legtisztább tengerpartok kaphatnak meg Görögországban. A tenger itt lassan mélyül, kristálytiszta, a part többnyire homokos, de vannak aprókavicsos részek is. A szállodák elé napernyőket és napágyakat telepítettek, számos beach bar is várja a strandolókat. Egy kis sétával csendesebb részeket is találhatunk, ahol bárki leterítheti törölközőjét és élvezheti a napsütést. A vízi sportok szerelmesei is kedvükre válogathatnak: kenu, vízibicikli, banán, jetski, vízisí, stb….
Családoknak, pároknak ideális nyaralóhely.

Nézzen körül Tsilivin! Kattintson ide!Zakynthos szigetét nem hagyhatjuk el anélkül, hogy ne tettünk volna látogatást Navaggión a roncshajós öbölben, mely a sziget egyik jelképévé vált. Az egykori tengeri "baleset" színhelye, ma a sziget egyik leglátogatottabb pontja. Türkizkék tengeröböl, fehér sziklák, romantikus, méltóságteljesen rozsdásodó hajóroncs - mindenképpen kötelező program. Illetve két kötelező program, mert mind felülről, mind a tenger irányából kihagyhatatlan látvány.

Jó tanács: cipő nem előnyös, mert könnyen előfordulhat, hogy a hajóról térdig érő vízbe kell kiszállni. Magát a hajóroncsot is meg lehet mászni a megfelelő lábbeli birtokában.