(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Neos Marmarason
Fórum bejegyzései

Grand Kata Dátum: 2011-06-20 13:55:30
Perge Zsuzsanna írta ekkor: 2011-06-19 22:08:25
Kedves (grand)Kata! Júliusban mi is meglátjuk a szépséges Neos Marmarast és biztos, hogy imádni fogjuk! Valami olyasmit képzelünk el, mint egy nagy Tolo. Mivel mi az aktív pihenés hívei vagyunk, így nagyon érdekelnének a fak. kirándulások is. A Meteorákhoz ugye ilyenkor már mindig megvan a kellő számú jelentkező? A görög estre délután mikor van az indulás? Na nem mintha visszatartana bármilyen hosszú buszozás, ha kell, hajnali 2-kor is elindulunk, csak mehessünk és minél többet láthassunk ... :)
Kedves Zsuzs! Amikor megérkezik a csoport, egy rövid tájékoztatást tartok a helyi dolgokról és a kirándulási lehetőségekről. Vannak létszámfüggő és független programok. Mindezt megbeszéljük és próbáltuk úgy alakítani a progamokat, hogy minél több fürdésre is sor kerülhessen. Bízom benne, hogy jól fogjátok érezni magatokat s megtaláljátok azt a rengteg szépséget itt, amire számítotok! Üdvözlettel: Kata smile smile
Grand Kata Dátum: 2011-06-20 13:48:16
Olivér írta ekkor: 2011-06-19 19:16:09
Sythónia körút. Hát szerintem tele volt felesleges megállókkal. Parthenonas nekünk nem mutatott sok újat párommal mert mi előző nap felmásztunk oda, tűző napon 1,5-2 órás út fel a hegybe. Mi teljesen másra számitottunk, más elképzelésünk volt az óvárosról. Régi házak nem voltak, azaz 1-2 kb. összedőlt talán vájoghoz hasonlitó ház, nem szép látvány. smile Csomó új épitésű luxuskéró volt, amik viszont nagyon szépek voltak és gyönyörű a kilátás fentről. Be lehet látni egész Marmarost a tenger nagy részét. Következő állomás Torini jelentéktelen kis falu semmi látnivalóval, aztán Porto Cufo egy elhanyagolható kis kikötő. Majd következett Sarti ami egy figyelemre méltó kis üdülőfalu, Neossal nem ér fel, de nem rossz hely. Rengeteg kis tavernával, boltokkal. Itt elfogyasztottunk egy ebédet közösen aki akart a csoporttal, hát utólag nagyon megbántam 6Euróért kaptam 2 kis húsdarabot, sült krumplival, meg rizzsel, hát még lehet egy kisgyerek is éhen halt volna tőle. Akinek kell annak a fényképet is megmutatom, ha nem hiszi, mert mindent dokumentáltam. Jobban jártunk volna ha külön beülünk vhova, na mindegy már. Kaja után volt kb. 1 óra ami nekünk édes kevésnek bizonyult, nem sokat láttunk Sartiból a shoppingolásba elmerülve. Aztán egy kedves család cseszett visszajönni a megbeszélt találkozó időre, azaz 2 tagjuk és vagy 1 órát várakoztunk a buszban, ami persze a mi strand időnkből ment el. Mert ezután következett a meseszép narancspart, vagy ráklukacskák más néven. Sartitól 7km-re fekvő strand ami meseszép, mintha álmodna az ember. Gyönyörű szép tagolt partszakasz, tele fehér sziklával, olyan tiszta szép kék árnyalatú a tenger amit életemben nem láttam. A sziklafalakban van pár szobor műalkotás mint pl. 2 meztelen nő, Szent István arcképe, egy delfin. Tényleg meseszép hely, de itt csak 2 órát tartózkodtunk, pedig megért volna egy egész napot ez a meseszép hely. Az én Sythónia körutam csak Sartiból és a narancspartból állna. 9-re Sartiba ott egy 3 órás nézelődés, aztán tovább narancspartra este 20-ig fürdőzni aztán haza. smile De nagyon siettünk sajnos, gondolom csak ilyen kis időre lett kibérelve a busz. De véleményem szerint ha pl. 5 Euróval drágább lenne és estig lehetne maradni, sokkal jobban megérné. Mert igy az érdekes helyekre nagyon kevés idő jutott.
Kedves Olivér! Ennyi negatív dologra úgy gondolom nem is válaszolok. Nekem annyi is elég, hogy van sok olyan vendégem, aki mér 4x 5x jön el a körútram, mert nem csak negatív élménye van, hanem sok-sok pozitív is. Az ebéddel, -ami szerintem bőséges normán éttermi adag - persze attó függ kinek mennyi a kapacitása eddig senkinek nemv volt problémája, sőtt.. A Narancsparton pedig 2 óránál többet eltölteni nem lehet, mert a vége napszúrás lenne. Valamilyen szinten felelősségel tartozom a vendégeimért. Bízom benne, hogy voltak pozitív élményeteket is a nyaralás során! smile smile Üdvözlettel Kata
Grand Kata Dátum: 2011-06-20 13:40:38
Olivér írta ekkor: 2011-06-19 18:50:57
Kirándulásokról beszélek akkor röviden. Meteorákkal kezdem. Hát csak azt tudom én is elmondani róla amit már más is irt itt fórumon. Rettenetesen szép látvány, azok a hatalmas magasságok és mélységek, a 600m-es hegyek tetején a kolostorok mindenképp olyan gyönyörűségek amit érdemes megnézni. Viszont a kolostorban a legszebb helyeken nem lehet fotózni, meg kamerázni. Viszont 400km-re van. 5-kor kelnünk kellett, 5.45-kor indultunk. Utaztunk vagy 5 órát, ott voltunk a Meteóráknál kb. 3 órát. Több helyen megálltunk fényképezgetni. Hazafele (szintén 5óra) megálltunk a Temple völgyében menet közben ahol van egy kis szentély, meg az örök fiatalság forrása és kb. 21 óra fele értünk haza. A látvány magáért beszél, viszont elmegy vele 1 teljes nap és az ember rohadt fáradt lesz a sok utazástól,nem mellesleg 42 Euró nem is kevés pénz. Szóval nehéz mérlegelni, hogy megérte vagy sem. A látvány miatt azt mondanám igen, viszont a 10 óra utazás - 42 euró a negativ mérlegen. Ezt mindenkinek magának kell eldönteni, én még a mai napig nem tudtam eldönteni. Igazából még most se tudom. smile
Kedves Olivér! Bizony érdekes eldönteni, hogy a látvány megérie a sok utazást. Mivel azoban mindenki tudja, hogy az út oda-vissza 800 km, a vendégnek jogában áll eldönteni, vállalják e a nehézségeket a látnivalókért. Nem volt titok a messzeség, Ti vállaltátok s ezt a kirándulást másképpen nem lehet megoldani, s a vendég, dönt akarja vagy sem. Eddig még nem panaszkodtak és élményekkel teli értek haza a fárasztó, de csodálatos útról. Bízom benne, hogy az idő múlása bennetek is csak a szép emlékeket fogja felidézni!Üdv.: Kata smile smile
Grand Kata Dátum: 2011-06-20 13:30:23
Olivér írta ekkor: 2011-06-19 18:30:40
Hát szerintem aki igényesebb az nem sajnálja azt a 20 perces sétát az árnyékért és a sokkal szebb partszakaszért, de ez az én véleményem. Sokan sajnálták amikor mi is voltunk, kicsit lustábbak voltak és lementek a "közeli" nagy kavicsos, árnyék nélküli, ja és most jut eszembe a wc nélküli helyre. Talán az se jó ómen ha a gyerek napszúrást kap és lehet vele rohangálni a bokorba, ha esetleg vmi folyóügye van. smile
Sziasztok! A starndokkal kapcsolatban változó a vélemény. Az Athéne házból az Olivér által említett homokos, napernyős strand 4 km-re van. Gyerekekkel felpakolv, most amikormár reggel28 fok van nem egyszerű oda eljutni, de vissza még nehezebb. Ebben az időszakban reggel 8-11 és du. 16-20 óra között érdemes parton lenne. Mivel beindult a szezon, a napernyős strandágyak igénybevétele min. egy jegeskávé 6€/fő vagy üdítő 4 €/fő. Ezt is figyelembe kell venni. A kavicsos, sekély vizü stardon végig eukaliptusfák vannak, egész délelőtt árnyékot biztosítanak, du. pedig napernyő ad óvatosságra lehetősége. Természetes mindenki azt a helyet választja, ami a számára legmegfelelőbb. Jelen esetben a Mouses házunk bent a városban mindkét strandoz közel azonos távolságra van, de a Politis és az Athéne apartmanhoz a lassan mélyülő strand 450m-re és nem 3-4 km-re található. A fak. árak olcsóbbak mint a szigeteken. Meteóra 42/24, Hajókirándulás ebéddel 25/15, Sithonia körút 20/12, Görög est 30/20, ezek az árak érvényesek. A per a gyerek ár 12 éves korig. Jelenleg árnyékban az erkélyemen a hőmérő 32 fokot mutat. Ennyi röviden részemről a legfrisebb infó.: Mindenkinek jó utat, és kellemes nyaralást! smile smile Üdv.: Kata
Grand Kata Dátum: 2011-06-20 13:16:32
írta ekkor: 2011-06-19 01:25:31
Szia Kata! Nagyon rendes a tulajdonos, és hozzáteszem nem csak ő hanem szinte mindenki és ha egyszer valahol ott eszik az ember utána már ránk köszön és egyszerűen jól esik. A Gorgiát üdvözöljük :) Amúgy Katával mindent meg lehet beszélni, és ahogy tud segít és általában mindent megold :) Forduljatok hozzá bizalommal :) Még egyszer köszönjük Kata azt a sok mindent amit kaptunk :) Azért nélküled más lett volna:) Mindenki érezze jól magát és minden percet használjatok ki mert hipp hopp eltelik az 1 hét... Viszont visszafelé rövidebbnek fog tűnni az út... bár ez sovány vígasz smile
Köszönöm Péterkém! Valóban a görögök nagyon szívélyesek és vendégszeretőek. Biztos vagyok benne, hogy minden vendégem érzékelni fogja! További szép nyarat Nektek és bízom benne, hogy még találkozunk! Üdv.: az egész családnak Kata