(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Neos Marmarason
Fórum bejegyzései

Olivér Dátum: 2011-06-19 19:30:57
Amiken nem voltunk... Görög est számunkra nem volt érdekes. Nem szeretjük a görög zenét és a táncot, és tengeri kütyüket se szeretjük, metaxát,ouzót, meg a bort sem, úgyhogy igy számunkra nem volt vonzó. Hajókirándulás: Annyira a hajózásért se vagyok oda és bőven elég volt számunkra hogy 2,5 Euróért Neos Marmarosból Port Carrasba átvitt minket egy kishajó és visszasétáltunk. Pont hajókirándulás napján voltunk. Ők meg jól megszivták, mert olyan nagy volt a hullám állitólag a nyilt tengeren és nem mert kikötni a vezető. Igy hajókáztak egy kört és ennyi volt a nagy hajókirándulás. Nem mondom erről bárki is tehet, de szerintem akkor visszaadhattak volna vmennyi pénzt a kirándulás árából, ha már nem úgy sikerült ahogy kellett volna neki. 25 eurót kidobtak az ablakon egy kis hajózásra igy. Amit nagyon sajnálok, hogy nem jött össze, nem volt rá elég jelentkező az a Thesszalonikibe való kirándulás. Sajnos csak buszról láttuk a város ami Görögország 2. legnagyobb városa, de onnan is egy csoda volt ami kevéskét láttunk belőle. Rengeteg látnivaló egy hatalmas vizparton elterülő városban (vizivárosnak is hivják). Nem lehet leirni a várost, ezt látni kell. Ezért kicsit fájt a szivem, hogy nem jött össze. smile
Olivér Dátum: 2011-06-19 19:16:09
Sythónia körút. Hát szerintem tele volt felesleges megállókkal. Parthenonas nekünk nem mutatott sok újat párommal mert mi előző nap felmásztunk oda, tűző napon 1,5-2 órás út fel a hegybe. Mi teljesen másra számitottunk, más elképzelésünk volt az óvárosról. Régi házak nem voltak, azaz 1-2 kb. összedőlt talán vájoghoz hasonlitó ház, nem szép látvány. smile Csomó új épitésű luxuskéró volt, amik viszont nagyon szépek voltak és gyönyörű a kilátás fentről. Be lehet látni egész Marmarost a tenger nagy részét. Következő állomás Torini jelentéktelen kis falu semmi látnivalóval, aztán Porto Cufo egy elhanyagolható kis kikötő. Majd következett Sarti ami egy figyelemre méltó kis üdülőfalu, Neossal nem ér fel, de nem rossz hely. Rengeteg kis tavernával, boltokkal. Itt elfogyasztottunk egy ebédet közösen aki akart a csoporttal, hát utólag nagyon megbántam 6Euróért kaptam 2 kis húsdarabot, sült krumplival, meg rizzsel, hát még lehet egy kisgyerek is éhen halt volna tőle. Akinek kell annak a fényképet is megmutatom, ha nem hiszi, mert mindent dokumentáltam. Jobban jártunk volna ha külön beülünk vhova, na mindegy már. Kaja után volt kb. 1 óra ami nekünk édes kevésnek bizonyult, nem sokat láttunk Sartiból a shoppingolásba elmerülve. Aztán egy kedves család cseszett visszajönni a megbeszélt találkozó időre, azaz 2 tagjuk és vagy 1 órát várakoztunk a buszban, ami persze a mi strand időnkből ment el. Mert ezután következett a meseszép narancspart, vagy ráklukacskák más néven. Sartitól 7km-re fekvő strand ami meseszép, mintha álmodna az ember. Gyönyörű szép tagolt partszakasz, tele fehér sziklával, olyan tiszta szép kék árnyalatú a tenger amit életemben nem láttam. A sziklafalakban van pár szobor műalkotás mint pl. 2 meztelen nő, Szent István arcképe, egy delfin. Tényleg meseszép hely, de itt csak 2 órát tartózkodtunk, pedig megért volna egy egész napot ez a meseszép hely. Az én Sythónia körutam csak Sartiból és a narancspartból állna. 9-re Sartiba ott egy 3 órás nézelődés, aztán tovább narancspartra este 20-ig fürdőzni aztán haza. smile De nagyon siettünk sajnos, gondolom csak ilyen kis időre lett kibérelve a busz. De véleményem szerint ha pl. 5 Euróval drágább lenne és estig lehetne maradni, sokkal jobban megérné. Mert igy az érdekes helyekre nagyon kevés idő jutott.
Olivér Dátum: 2011-06-19 18:50:57
Kirándulásokról beszélek akkor röviden. Meteorákkal kezdem. Hát csak azt tudom én is elmondani róla amit már más is irt itt fórumon. Rettenetesen szép látvány, azok a hatalmas magasságok és mélységek, a 600m-es hegyek tetején a kolostorok mindenképp olyan gyönyörűségek amit érdemes megnézni. Viszont a kolostorban a legszebb helyeken nem lehet fotózni, meg kamerázni. Viszont 400km-re van. 5-kor kelnünk kellett, 5.45-kor indultunk. Utaztunk vagy 5 órát, ott voltunk a Meteóráknál kb. 3 órát. Több helyen megálltunk fényképezgetni. Hazafele (szintén 5óra) megálltunk a Temple völgyében menet közben ahol van egy kis szentély, meg az örök fiatalság forrása és kb. 21 óra fele értünk haza. A látvány magáért beszél, viszont elmegy vele 1 teljes nap és az ember rohadt fáradt lesz a sok utazástól,nem mellesleg 42 Euró nem is kevés pénz. Szóval nehéz mérlegelni, hogy megérte vagy sem. A látvány miatt azt mondanám igen, viszont a 10 óra utazás - 42 euró a negativ mérlegen. Ezt mindenkinek magának kell eldönteni, én még a mai napig nem tudtam eldönteni. Igazából még most se tudom. smile
Németh Marianna Dátum: 2011-06-19 18:50:45
Olivér írta ekkor: 2011-06-19 18:36:40
Szia Marianna! Szerintem fekvését tekintve igy a tapasztalatok alapján a Mousesnek legjobb, olyan szempontból hogy bent van a központba és a legjobb strandhoz is ez az apartman van a legközelebb.
Kedves Olivér! Holnap indulunk. A tapasztalataimat én is megosztom majd mindenkivel. Remélem lesznek a Mousesben (rajtunk kívül is) ebben az időpontban magyarok.
Olivér Dátum: 2011-06-19 18:38:19
Horváth Györgyné írta ekkor: 2011-06-19 09:30:09
Kedves Judit! Bár nem engem kérdeztél, de egy kis támpont: mi 2 hete jöttünk haza Kefaloniáról, 2 hétig voltunk, és 370.- eurot költöttünk. Ebből 235.- a fakultatív programokra ment el. Marmarason tavaly ősszel voltunk utoljára, úgy emlékszem, az ottani árak alacsonyabbak valamivel (kaja) és jóval nagyobb a választék. Viszont ott a piac, ami igen nagy csábítás, ott lehet "költekezni". Ha érdekelnek árak, kérdezz, még emlékszem sokmindenre.
Szia! Ügyesek voltatok akkor, nekünk 1 hét alatt elment a 400, pedig nem éltünk nagy lábon. Nekünk programokra csak 120 ment el.