Sythónia körút.
Hát szerintem tele volt felesleges megállókkal.
Parthenonas nekünk nem mutatott sok újat párommal mert mi előző nap felmásztunk oda, tűző napon 1,5-2 órás út fel a hegybe.
Mi teljesen másra számitottunk, más elképzelésünk volt az óvárosról. Régi házak nem voltak, azaz 1-2 kb. összedőlt talán vájoghoz hasonlitó ház, nem szép látvány.

Csomó új épitésű luxuskéró volt, amik viszont nagyon szépek voltak és gyönyörű a kilátás fentről.
Be lehet látni egész Marmarost a tenger nagy részét.
Következő állomás Torini jelentéktelen kis falu semmi látnivalóval, aztán Porto Cufo egy elhanyagolható kis kikötő.
Majd következett Sarti ami egy figyelemre méltó kis üdülőfalu, Neossal nem ér fel, de nem rossz hely.
Rengeteg kis tavernával, boltokkal. Itt elfogyasztottunk egy ebédet közösen aki akart a csoporttal, hát utólag nagyon megbántam 6Euróért kaptam 2 kis húsdarabot, sült krumplival, meg rizzsel, hát még lehet egy kisgyerek is éhen halt volna tőle. Akinek kell annak a fényképet is megmutatom, ha nem hiszi, mert mindent dokumentáltam.
Jobban jártunk volna ha külön beülünk vhova, na mindegy már. Kaja után volt kb. 1 óra ami nekünk édes kevésnek bizonyult, nem sokat láttunk Sartiból a shoppingolásba elmerülve. Aztán egy kedves család cseszett visszajönni a megbeszélt találkozó időre, azaz 2 tagjuk és vagy 1 órát várakoztunk a buszban, ami persze a mi strand időnkből ment el. Mert ezután következett a meseszép narancspart, vagy ráklukacskák más néven. Sartitól 7km-re fekvő strand ami meseszép, mintha álmodna az ember. Gyönyörű szép tagolt partszakasz, tele fehér sziklával, olyan tiszta szép kék árnyalatú a tenger amit életemben nem láttam.
A sziklafalakban van pár szobor műalkotás mint pl. 2 meztelen nő, Szent István arcképe, egy delfin.
Tényleg meseszép hely, de itt csak 2 órát tartózkodtunk, pedig megért volna egy egész napot ez a meseszép hely.
Az én Sythónia körutam csak Sartiból és a narancspartból állna. 9-re Sartiba ott egy 3 órás nézelődés, aztán tovább narancspartra este 20-ig fürdőzni aztán haza.

De nagyon siettünk sajnos, gondolom csak ilyen kis időre lett kibérelve a busz. De véleményem szerint ha pl. 5 Euróval drágább lenne és estig lehetne maradni, sokkal jobban megérné. Mert igy az érdekes helyekre nagyon kevés idő jutott.