na még nem akartam elküldeni
szóval ha jól emlékszem mielőtt mentetek írtad hogy olyan kb 450 eurót visztek.
elég volt? még mindig az a dilemmám hogy mennyit vigyek. ja és hétfőn indulok,remélem addig válaszolsz
köszönöm
Szia Judit!
Végülis én majdnem 250-t párom 150 körül hozott és elment a pénz pedig nem éltünk nagy lábon.
Nem ebédeltünk minden nap étterembe, volt hogy főztünk is. Soha nem vacsoráztunk étterembe.
Viszont voltunk Meteóráknál kirándulni ami fejenként 42Euró meg voltunk Sythónia körúton ami 20 Euró/fő volt.
Szóval ilyenbe nehéz tanácsot adni.
Minden pénzt el lehet szórni, de sokat is lehet spórolni. Szerintem sokat lehet spórolni azzal, ha visztek itthonról kaját (hideget is pl.száraz szalámi) és néha főztök.
Az biztos, hogy hülyeség amit sokan mondtak, hogy ugyanolyanok az árak mint nálunk, inkább az a igazság ami katalógusban van, hogy 1,5-2- szerese a hazai áraknak az ottaniak.pl. a szalámik rohadt drágák voltak
Ja és ha szeretitek a gyrost az jó olcsó és nagyon finom, a Neonos a legjobb (isteni) 2Euró, de kaptok majd kedvezményes kártyát Katától úgyhogy még le is jön kis kedvezmény. Portba is olcsó a gyros, de nem olyan finom mint Neonba. Illetve Portba pl. suvlaki, kolbászkák kifliben meg pár ilyen kisebb ételt lehet kapni ilyen 2-2,5 Euró körül.
A rendes adag ételek szinte mindenhol 6-7-8-10 Eurótól indulnak. Pizzáztunk Romába, de ott ne egyetek mert iszonyat nagy átcseszés. Sajnos görögbe nagyon kevés helyen vannak kint ártáblák. Mi is beültünk és nem volt pofánk már kimenni (pedig azt kellett volna), megkaptuk az étlapot aztán csak ámultunk és bámultunk.
Legnagyobb pizzát kértünk végül amivel ketten nem laktunk jól (finomnak finom volt) és fizettünk érte 16 Eurót, nagy rablás volt.
Sörben a Mythost ajánlom, ami szerintem a legjobb sör volt, ennek bolti ára 1,2-1,3Euró.
Úgyhogy nem tudok ebben tanácsot adni, ez függ az igényeitektől is, mennyire akartok spórolni, milyen fakultativ programokra akartok elmenni.
Gondolj bele ha vagytok mondjuk 4-en és elmentek a meteórákhoz az már 4X42=168Euró.

Nyugodtan kérdezz, válaszolok, csak pár napig nem voltam gépközelben.