Kedves Róbert és Sándor !
Én - s úgy látom többed magammal - igazán sajnálom, hogy Önöknek a görögországi kinntartózkodás ennyi gyötrelemmel járt. Nem is írom, hogy nyaralás, mert az Önök leírásából ez egyáltalán nem annak látszik. De hát miért is utaztak Önök ilyen messzire, ha nem azért, hogy NYARALJANAK!!!! Nem olvastam arról, hogy milyennek látták a tengert, mikor volt a legszebb, milyen élmény volt Önöknek benne fürdeni, a partján kavicsokat gyűjteni, nagy sétákat megtenni, hallgatni a hullámok hangját. Milyen volt a szigetkörút, mennyi csodaszép látnivaló volt a buszból is az út során. S a hajóutak?? Milyen élményt jelentettek?? Voltak-e kedves emberek akikkel megismerkedtek, akikkel jó volt az élet dolgairól beszélgetni, a látottakat megosztani? Egyáltalán volt-e valami semmihez nem hasonlítható borzongás, amikor a buszból megpillantották a tengert? Érezték-e mennyire más az illat, amikor átlépünk a határon Görögországba?? S még sorolhatnám azt a sok csodát, ami megérinti az embert, ha nyaralni megy Görögországba, s ott bárhová.
Úgy látom, hogy mindezek az értékek valahol elvesztek, vagy csak kis része kerülhetett birtokukba, mert olyan fáradhatatlan indulattal írnak, s csak arról, hogy kicsi volt az ágy, hogy becsúszott az ágy alá a papír, hogy mégsem fért el a papucs az ágy alatt, hogy hova folyt a víz a fürdőszobában, s hogy mi történik tusolás közben a WC-vel, s hogy van-e papucs tusolás közben!!!!!!! Hát én nagyon furcsán érzem magam, miközben ezeket olvasom.
Önöket valaki kényszerítette talán, hogy ezt az apartmant válasszák, nem lehet, hogy mégis szabad akaratukból és pénztárcájuk tartalma szerint döntöttek, hogy ide fognak utazni. Ebbe az egyszerűen berendezett apartmanba, ahogyan a prospektus is írja, ahogyan a fényképeken is látszik, s ahogyan a számítógépen is világosan megmutatkozik. Ez az apartman nem a berendezése miatt feláras, hanem a panoráma miatt, ez is világos a prospektusból.
Úgy gondolom egy-egy utazás során kicsit otthon kell hagynunk az megszokott ágyunk kényelmét, az otthonunk kényelmét és kellően alkalmazkodva és rugalmasan kezelve a legszebbé és emlékezetessé kell varázsolnunk és nyaralássá kell tennünk a nyaralásunkat. Azt más nem fogja helyettünk megtenni, sem Neos Marmarasban, sem Zakyntoson sem máshol. Üdvözlettel Mária