Fontos info a Marmarasra vágyóknak!!!
Mi ma jöttünk haza Neos Marmaras-ról. 1 hetet voltunk, jól éreztük magunkat. Akik ide szeretnének menni, azoknak tudom jó szívvel ajánlani, de 2 bosszantó dologra fölhívnám a figyelmeteket:
1. az éttermekbe előszeretettel rakják ki az étlap mellé a kis kenyeres kosarakat, kb. 4 szelet kenyérrel. Ezt nem rendelésre hozzák, csak úgy kiteszik, mintha a cég ajándéka lenne. A becsapás abba van, hogy a végén a számlán kihozzák nektek ezt 2 €-ra. Ezt én a vendéglátósok részéről pofátlanságnak tartottam. Nem minden étteremben játsszák ezt el, de elég sokban.
2. A fakultatív programok között szerepel a GÖGÖR-EST nevű kis rendezvény, amire én azt hittem, hogy a görög hagyományokat, görög ételeket, jellegzetességeket fogunk kapni. A 2 szegény táncos ki is tett magáért, de az ételekben igen csak nagyot csalódtam: a jellegzetes görög (főként halak, tenger gyümölcsei) helyett fasírtot, sült szalonnát és CSIRKEFARHÁTAT (igen, amit itthon sokan a kutyának főznek) szolgáltak föl az 5 csillagos(!) szállodában. Ráadásul a csirke püspökfalatja nem volt rendesen megtisztítva, tokos maradt és a zsírzómirigy sem volt eltávolítva...
Voltak ezen kívül nyárson kis húsfalatok, ízetlen sertéshús csíkokra vágva, meg még 1-2 hasonló étel, amit hangsúlyoznék, hogy nem egy görögországi étteremben, hanem egy magyarban sem mernék fölszolgálni. Mellé valamilyen ihatatlan bor, amit megint nem minősítenék. Ennek az estnek az ára 35 € volt fejenként. Ezt rengetegnek tartom ahhoz képest, hogy egy belvárosi, menő étteremben 2 fő, jó borral együtt 50 €-ból a legpazarabb ételeket eheti.
Amennyiben bárki a jövőben el akar menni erre a kis rendezvényre, ajánlanám neki, hogy még mielőtt befizeti ezt a nem kevés összeget, előtte érdeklődje meg az ételeket is pontosan (már aki kíváncsi a görög hagyományos konyhára és nem csak a 2 táncos miatt megy el). Itt a "svédasztal" nagyon kevés info és ez esetben látszott, hogy az egész program csak a "minél több pénzt, minél kevesebből"-re épült. Ezt az 1 dolgot bántam meg az 1 hét alatt!
Kedves Bereczki Roland!
Örülök, hogy ezt a két dolgot kivéve jól éreztétek magatokat! Remélem, hogy szép élményekkel is gazdagodtatok és szeretném, ha ezekre emlékeznétek! Örültem, hogy itt voltatok!

Üdvözlettel: Patrícia