Sziasztok!
Mi kb. egy hónappal ezelőtt utaztunk Neos marmarasra busszal.
Miskolcról mentük.
Kifele 23 óra volt, visszafele 21 óra. Szép tájakon ment a busz. Főleg Macedónia tetszett.
Fix ülőhelyet foglaltunk előre, hogy ne maradjunk le semmiről.
Útlevéllel mentünk, de személyi is jó.
Szerbiába kérték az okmányokat, a többi helyen meg simán átengedtek. Semmit nem kértek.
Viszonylag hamar túlestünk a határokon. Miskolcról odafel végig ment a busz, visszafele a görög határon át kellet szállni.
Kb. 11 re értünk ki Marmarasra.
Tartottam egy kicsit a busztól, mert életemben először utaztam ilyen hosszú ideig.
Elég sok helyen voltunk, de általában repülővel, de vonattal is voltunk.
De elég jól bírtam, tudtam este aludni, csak a határon keltem fel.
A „WC szünet” 3-4 óránként volt, egyszer 6-ra sikeredett, de ha szólsz megállnak.
1* volt csak fizetős. Sok helyen kultúrált volt a WC, de volt olyan benzinkút amit inkább kihagytunk és a bokorba ment mindenki, nem részletezem miért.
Az Athéne apartmanban a 2. em C 1-es szoba volt miénk.
Kicsi szoba, de megfelelt. A kilátás nagyon szép volt a tengerre.
Ebédet minden napra vittünk, csak mikrózni kellet. Felvágottat és konzervet is vittünk.
Szinte csak gyrost és kenyeret vettünk.
A kenyér 0,5 kilós ,kivétel nélkül mindenütt 0,80 volt, de sose volt meg a súlya.
A kikötő fele van egy pékség, éjjel nappali, mindig ott vettük, nagyon finom és friss.
Péksütiket is vettünk, de az áruk borsos, kb. 2 euró akármilyen sütit vettünk.
Voltunk a híres nagy piacon.
Kb., mint Miskolcon a zsarnai . Élveztem, hogy a görögök árusok veszekednek egymással, hogy kinek az áruja jobb..
Minden nap ettünk gyrost pitában.
Ugyebár az idegenvezetőtől kapunk 10%-ra jogosító kártyát két étteremben, amit ha előre felmutatsz oké, magyar nyelven is van menüje. De sose voltunk ott, mert volt egy hely ahol kedvezmény nélkül is olcsóbb volt. Érdemes szétnézni! Megemlítettem ezt Patríciának, másnap már a Neoba is olcsóbb volt a pita. Naptejet ajánlatos vinni, mert sokan leégtek.
A görögök nagyon kedvesek, viszont nagyon lusták.
Mi szuvaníreket vettük elég sokat, kis szobrokat amit az eladó kézzel lábbal mutogatta, hogy melyik istenségekről van szó.
A gyroszos megismert minket, köszöntött, sziasztok barátaim, ha nem ittunk semmi akkor is hozott jeges vizet legalább. Gyrost 2 euróért vettünk.
Ja sok helyen van magyar étlap amit összevetettem az angollal és általában drágábbak voltak a kaják.
A tenger nagyon jó volt. A kis öböl kavicsos, de közel van.
A nagy strand homokos, de messzebb van. Nagyon szép a tenger és kristály tiszta. Jobban tetszett, mint az egyiptomi. Megéri a messzebb lévő nagy strandra menni, sokkal jobb.
Patrícia segítőkész, ha valami van nyugodtan lehet szólni.
Fakultatívra nem mentünk, mi magunk járkáltunk.
Felmentünk a falu tetején lévő kápolnához, ahol nagyon szép a kilátás és belehet látni a kis falut. Egy valamin nagyon meglepődtem, hogy nagyon sok este a szúnyog, és ha megcsíp kellemetlenebb mint itthon.
Menetrendszerűen 9 fele bújnak elő. Az apartmanba van háló.
Délelőtt szélcsend van, de délután erősen fúj a szél az apartmannál, de a strandon nem nagyon vettük észre.
A köveken vannak tengeri sünök a kis öbölnél, de a nagy strandon nem.
Üdvözlünk Patrícia, kitartást, lehet, hogy nem emlékszel ránk, de nekünk nézted meg a kápolnához vezető utat, hőmérsékletet stb.
Egy kicsit sokra sikeredett amiért sorry, de ígyis sokmindent kihagytam.
Mindenkinek jó nyaralást!!