(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Kefalonián
Fórum bejegyzései

Soósné Csuhaj Mária Dátum: 2012-03-16 09:25:00
Sziasztok! Azok segitségét kérem akik már több helyen voltak Görögországban. Mi tavaly Tólóban voltunk, csodálatos rengeteget kirándultunk hajókáztunk a szállás a központban és a parton volt. A viz meleg és tiszta lassan mélyülő. Most nem tudjuk eldönteni hogy Zakyntosra Kefalóniába Korfura vagy Sartira menjünk. Van két 15-22 éves gyermekünk is akik szeretnek szórakozni. Mi is a nyüzsgőbb de biztonságos helyeket kedveljük, a gyögyörü tengert a szép történelmi helyeket. Szóval aki már mindegyik helyen volt segitsen dönteni hová vegyük az utirányt Előre is köszönöm.
Szabó Katalin Dátum: 2012-03-15 20:59:42
Sándor... A görögök nem nagyon szoktak ebédelni van amelyik taverna csak délben nyit, a parton kapható cukros fánkkal meg nem vagyunk kisegítve estig, és mint írtam egyébként sem lehet megmaradni délben a parton, annyira tűz a nap, természetesen egyszer-egyszer mi is elmegyünk tavernázni a kiránduló napokon nem is lehet másképp megoldani, meg gyros-t enni az esti sétáknál, de tele enni magát estére az embernek, kimondottan egészségtelen, (és mennyire hízlal) nekem meg nem nagy megerőltetés ebédet összeütni főleg ha segítenek is... bográcsot gondolom azért vittek mert volt ilyen lehetőség az apartman mellett, nem kell ezen ennyire értetlenkedni. Jó nyaralást kívánok én is mindenkinek izlése és nem utolsó sorban pénztárcája szerint.
Kovács Sándor Dátum: 2012-03-15 19:49:10
Katalin... Aki este vacsorázik, az nem biztos, hogy egész nap éhezik... smile Nem vagyunk egyformák, ahogy írod, kinek mi a fontos. Nekem fontos, hogy az asszony elé letegyék ilyenkor az ételt, ha már az év többi napján neki kell főzni. Nem, én nem tudok. Egyébként csak a tavernák, éttermek védelmében emeltem fel a szavam, az ottani élményeket csak ott kaphatjuk meg. Sajnálom, hogy Kaliber csupán rossz élményekkel gazdagodott a félpanzióval kapcsolatban s ha már elmondta erről a véleményét, hát úgy engedtessék meg nekem is, hogy megemlítsem azt a bizonyos zsírszagot... sosem értettem azokat, akik pl. bográccsal utaznak Görögországba... (konkrét eset volt, 2003-ban Neos Marmarason.) De ha nem is értem, ez maradjon az én problémám. smile Jó nyaralást kívánok mindenkinek, a saját ízlése szerint!
Szabó Katalin Dátum: 2012-03-15 19:15:21
Mi pedig mindig szoktunk főzni az apartmanban, többnyire azért is mert mi ebédelni szeretünk, nem pedig egésznapi éhezés után jól bevacsorázni, a déli tűzőnapon úgysem lehet megmaradni a parton így összekötjük a sziesztát az ebéddel, természetesen a párom is szokott ilyenkor segíteni, de egyébként nem esik le a karikagyűrü az ujjamról hogyha össze kell ütni egy ételt, ami így megmarad pénz (nem kevés) azt pedig másra eltudjuk költeni, de kinek mi a fontos.
Kovács Sándor Dátum: 2012-03-15 17:08:32
kaliber írta ekkor: 2012-03-15 14:42:40
Hogy mi is az apartman? Csak van akinek nem tiszta ez a fogalom így a Wikipédiából idézek: "Eredetileg gazdagon felszerelt lakosztályt jelent. Ebben a vendéglátási formában saját étkezéséről általában a vendég maga gondoskodik. Egy apartmanban alapkiépítettségben konyha, terasz, WC, fürdőszoba is található, amelyeket csak az adott szolgáltatást élvező vendég használhat". Aki nincs ezzel tisztában az rossz szállást választott, neki megfelelő a szálloda lenne, így biztosan nem zavarná az orrát az olajszag.
Mint írtam: "Mindenkinek szíve joga úgy nyaralni, ahogy szeret, de tartsuk szem előtt, hogy nem vagyunk egyedül..." Többesszám első személyben fogalmaztam, egy-egy reggeli elkészítése nálunk is előfordul, ezért is - és a pénztárcánk miatt is - az apartmant részesítjük előnyben. Azt viszont nem venném a szívemre, hogy az asszonykám a nyaralás számottevő részét a rezsó mellett töltse. Rászánjuk a pénzt az éttermekre, tavernákra. Véleményem szerint érdemes. De mondom, kinek a pap, kinek a paplan. smile