Kedves Saci! Eznagyon izgalmasan hangzik! Sajnos az idén men tudunk menni, de ha jövöre összejön a görög nyaralás vacilálunk Lefkada és Kefalonia között (esetleg egymás után mindkettő). Ti átutaztatok vagy Lefkadán is megszálltatok? Üdv:Kriszti
Szia Kriszti!
Mi Lefkadán átutaztunk, éjjel érkeztünk Lefkada Vassiliki kikötőbe, s ott pihentünk az autóban reggelig 8.-kor nyitott a komp pénztár. Érdemesebb úgy menni, hogy Lefkadára estefelé érkezni, s ott megszállni, akkor reggel tovább menni a komppal Kefalóniára. Itt Vassilikiben szombati napon, csak reggel egy kompjárat indult Kefalónia Fiskardo kikötőbe.más napokon délután 5,-kor is van járat. vassilikiben találtok szállást, a kikötőben nekünk is ajánlottak fel.Lefkadára egy híd és egy alagút visz be a szigetre, nem kell kompozni. A kompozás nagyon klassz volt. Visszafelé már világosban utaztunk át Lefkadán az is gyönyörű, már amennyit láttunk így az utazáskor. De Kefalóniát én előtérbe helyezném, vagy összekapcsolnám Lefkadával, vagy külön külön is. Az a helyzet hogy Lefkada egyszerűbb, az miatt, hogy nem kell bekompozni, de Kefalónia ....Már az a ahol kiköt a komp Fiskardo nagyon bájos , aztán autóval tovább Skala felé megláttuk a Myrtos fehér szikláit a kék tengerrel, s továbbhaladva is az egész sziget gyönyörű. Van egy barlang a tengerben a Melissani barlang, s amerre mentünk mindenütt a szépségek. Argostoli a főváros s az odavezető úton a különböző beachek, a növényzet.. virágok.. Skala is nekem nagyon tetszik.s az a tisztaság mindenhol, azt nem tapasztaltam még eddig Görögben. Szóval.....és ha, esetleg fotokat akarsz látni, írj emalt, s megadom a linket... üdv. Saci