(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Kefalonián
Fórum bejegyzései

Grand Marcsi Dátum: 2011-02-19 21:30:32
Domonkos Diána írta ekkor: 2011-02-17 13:08:25
Szia Marcsi. Kefalóniában találunk-e olyan helyet ahol a régi görög stílus (kék-fehér) házak vannak??? Köszi! smile
Szia Diána! A kék -fehér házakat főle Görögország belső tengerén találhatsz főleg a Dodekanisia / azaz a tizenkét szigeteken . De ez ne szomorítson el.. Kefalonián is nagyon sok szép tradicionális falucska van ...majd segítek hogy meg találd ezeket is:) De feledhetetlen hidd el Fiscardó is.. Sok fotó témát talál mindenki ez biztos! Szeretettel várlak benneteket is! Üdv:Marcsi
Tóth Judit Dátum: 2011-02-19 21:03:59
Méry Rudolf írta ekkor: 2011-02-19 20:29:09
Szia Marcsi! Május 21-re érünk oda és a szoba számunk a 32.Rákérdeztem Gyulán a Békéstours-nál ahol befizettük és a hölgy modta,hogy 32. Jártunk már többször Görögországban többek között Korfun is és ott is a táj szépsége fogja meg az embereket. De azért elvétve kék-fehérre festet házakat vagy apartman biztos lehet látni itt is.Ezt csak az előttem íróknak üzenem. Mi pedig örülünk a szobának de nem ezen fog múlni a jó nyaralás.Közben megnéztem Kefalónián 16C a hőmérsélet nálunk Békés megyében csak 5C.Már jobb a kedvem,ha a jó időre gondolok.
Kedves Rudolf! Természetesen egyetértek: "elvétve kék-fehérre festett házakat vagy apartmant biztos lehet látni itt is." Minden nyaralóhelyen vannak ilyen színű házak, de nem hiszem, hogy Diána a " régi görög stílus" alatt ezt értette volna. Mindenesetre Kefalónia, ahogy Zakyntos is, az 1953-as földrengést nagyon megszenvedte, ezért sok régi épületre, műemlékre nem lehet számítani. De aki erre a szigetre készül, az nyilván tisztában van ezzel, és nem is ezért utazik. Csak teljen már el ez a 3 hónap és mehessünk!!
Tóth Judit Dátum: 2011-02-19 20:53:38
Galgóczy Árpád írta ekkor: 2011-02-18 14:17:18
Hátha a közeljövőben Santorinire is utaztat majd a Grand Tours smile
Ja, az nem is lenne rossz! Santorinire mindenképp vissza szeretnék még menni...DE a GT repülős utakkal nem nagyon foglalkozik. Anno próbálkoztak a Seychelles szigetekkel is, de talán csak egy évig volt a kínálatukban, valószínűleg nem jött be a borsos ár miatt. Az idei on-line katalógusban meg Mauritiust látom, hát, az is régi álmom, de az árakat nézve, álom marad továbbra is. Egyelőre-legalábbis az idei a nyárelőre- marad Kefalónia!
Méry Rudolf Dátum: 2011-02-19 20:29:09
Szia Marcsi! Május 21-re érünk oda és a szoba számunk a 32.Rákérdeztem Gyulán a Békéstours-nál ahol befizettük és a hölgy modta,hogy 32. Jártunk már többször Görögországban többek között Korfun is és ott is a táj szépsége fogja meg az embereket. De azért elvétve kék-fehérre festet házakat vagy apartman biztos lehet látni itt is.Ezt csak az előttem íróknak üzenem. Mi pedig örülünk a szobának de nem ezen fog múlni a jó nyaralás.Közben megnéztem Kefalónián 16C a hőmérsélet nálunk Békés megyében csak 5C.Már jobb a kedvem,ha a jó időre gondolok.
Galgóczy Árpád Dátum: 2011-02-18 14:17:18
Tóth Judit írta ekkor: 2011-02-18 10:06:57
Kedves Dia! Addig is , míg Marcsi nem reagál: Kefalónia nem az a hely, ahol a kék-fehér kupolák, házak találhatók. Ez az egész Jón szigetvilágra nem jellemző. (Ha ezt szeretnéd látni, válaszd inkább a Kikládokat!) Kefalóniára nem az épített örökségért, hanem a természeti adottságok miatt, a gyönyörű tájakért, változatos partszakaszokért látogatnak inkább a turisták. Üdv, Judit
Hátha a közeljövőben Santorinire is utaztat majd a Grand Tours smile