Judit!
Nem tudom, mennyire híres az említett grilles, de a fő különbség 2 dologból adódik a tavernákhoz képest:
1. Alacsonyabb árak, kedvezmény nélkül kb. 70 %-a a taverna- és étterem áraknak
2. Választék - ez nyilván kisebb, hiszen tulajdonképpen gyorsétkezde. Tengeri herkentyűk és készételek pl. nincsenek, tehát ne keress tintahalat, polipot, sztifádót, kagylót, stb. Viszont kapható bifteki, gyros, és ezek különféle változatai, grillezett húsok, plusz saláták, tzatziki és persze köret (többnyire hasábburgi).
Tehát ez konkrétan azt jelenti, ha az említett választékból elvagy 1-2 hétig, akkor ez is megoldás lehet. Ha meg néha változatosságként betérsz egy jó kis tengeri halra vagy sztifadóra (tavaly 3 helyen ettem, de nem találtam kielégítőnek az ízüket, ugyanúgy, mint a muszakáét sem), az már csak a ráadás.
Aha, sejtem már, hogy miről van szó, tkp. egy normális utcai gyroszos hely. Sokat ettem én is ilyenben, itthon is és legutóbb az ősszel Cipruson. (Érdekes módon Görögországban ritkábban gyroszozunk..) Ami még lényeges kérdés: le is lehet ülni? Remélhetőleg igen, ha jól emlékszem, írtatok már teltházról ezzel kapcsolatban.
Te jó isten, de előre szaladtunk: még 4 hónap van hátra és már a vacsorázó helyek feltérképezése folyik! Pedig itt még visszajön a tél...Sajnos... A propos, a GT katalógus valóban nagyon szép lett a te "színeiddel", Árpi, szereztem végre egy példányt belőle. Még egyszer gratulálok!