(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Kefalonián
Fórum bejegyzései

Kalmár Krisztina Dátum: 2015-06-29 20:25:08
Hevesi Tímea írta ekkor: 2015-06-21 10:00:18
Nekem nagyon ízlenek a görög sütemények. A sétálon az egyik pékségbe mindig a dupla csokis sütit vettem szinte minden nap:)))))) Tiszta krém volt az egész alig volt tésztája és édes csupas csoki volt. Nagyvonalakban ennyi. Persze lehet ami nekem gyönyörű lehet neked nem pl nekem nagy élmény volt a hegyi túra, mert én most láttam ilyet először. Lehet neked nem lenne nagy élmény, mert a hegyekben laksz ,vagy már millió egy hegyi túrán részt vettél. Vagy neked pont ott ízlene a girosz ahol nekem nem. De az is lehet hogy te utálod a csokis sütit. Mindenkinek más a szép és jó, viszont ez volt számomra az a hely, ahol minden fakultatívra befizettem volna. Viszont nekem Skala partja nem tetszik ,mert félek a mély víztő,l de ez az én személyes problémám. Viszont gyönyörű kék és kristálytiszta.A Petani és a Myrthos is gyönyörű de ezek is kavicsosak és hirelen mélyülnek, de ettől függetlenül ,amire volt lehetőségem elmentem és megnéztem.De Skálától 4 km-re van a Mounda beach nagyon lassan mélyülő meleg homokos part. Vagy a Xi beach az is homokos lassan mélyülő meleg oda is fakultatívon lehet eljutni.
Erre gondolsz Timi? :) Isteni, tényleg! ;) https://plus.google.com/u/0/116501806206401235137/posts/T4mtoExvhfP?pid=6165798576747850498&oid=116501806206401235137
Kokauszkiné Tóth Edit Dátum: 2015-06-29 20:05:36
Mi tegnap jöttünk haza, igaz most nem Kefalóniáról, hanem Toloból. Menekültekkel az úton sehol sem találkoztunk, még csak nem is láttuk őket, attrocitásról pedig egyáltalán nem hallottam, pedig beszélgettünk a sofőrökkel is. A buszok várakozása kifele nem túlzottan jellemző, de mosdóba természetesen el lehet menni a Tescoba. A vasárnapi érkezésnél a sofőrök többnyire úgy időzítik az érkezést, hogy ne kelljen túl sokat Szegeden várni. Általában a korábbi útba eső benzinkutaknál állnak meg, és mivel folyamatosan kapcsolatban vannak egymással, így tudják, hogy a többiek mikorra várhatóak, és az elöl lévők hosszabb szüneteket tartanak. Mi konkrétan egy Szeged előtt lévő benzinkútnál álltunk több mint fél órát, így Szegeden mintegy 40 percet vártunk még, mire az összes (talán 8 busz) megérkezett, és el tudtunk tovább indulni. Ez délután fél hat körül volt. A busz szinte mindig átmegy a komppal az utasokkal a szigetekre. Esetleg elő- vagy utószezonban fordul elő, hogy Kefalóniára és Zakinthosra közös busz megy, illetve néha szervezési szempontból van úgy megoldva, hogy egyes utasok egyénileg kompolnak. Ezt csak az Iroda tudja megmondani, de csak közvetlenül az utazás előtt. A válság hatásai többnyire még nem kiszámíthatóak, mi mindenesetre a múlt héten még semmi jelét nem láttuk. A biztonság kedvéért mindenképpen készpénzt (eurot) célszerű vinni, esetleg gondok lehetnek a bankkártyás fizetéssel. A sokéves görögországi tapasztalataink alapján úgy gondolom, hogy a külföldiek által gyakran látogatott tengerpartokon nem lesznek ellátási gondok, a szállásokat az iroda már biztosan kifizette az egész szezonra, a tenger, a napfény és a csodálatos tájak biztosítva vannak, a Grand pedig biztosan hazahoz bennünket. Hogy ezt mennyire komolyan gondolom, bizonyítja az is, hogy szeptemberre már befizettük a következő utunkat, akkor éppen Zakinthosra. (Kefalóniára majd jövőre megyünk újra!)
Grand Marcsi Dátum: 2015-06-29 19:49:12
Ildikó írta ekkor: 2015-06-29 18:16:40
Sziasztok!Júl. 10-én indulunk Kefalóniára. Kérdéseink a következők: - Szegeden a buszok várakozása közben van lehetőség mosdót találni, illetve étkezni ( például visszafelé)? - A busz végig visz minket, vagy a kompon egyénileg megyünk a csomagokkal? - A válság miatt kell-e számítani áremelésre? Ez vonatkozik a fakultatív programokra is? . Szerbia, Macedonia a menekültek miatt egészen biztonságos? Eddig nem volt semmilyen atrocitás a busz és a menekültek között?
Kedves Ildikó! Van lehetőség a Tesco mosdóját használni... A busszal együtt jöttök majd át a szigetre.. Egyenlőre nincs áremelkedés..nem fog ilyen gyorsan változni semmi.. A fakultatívok ára sem változik a szezon végéig .. Az egyéni és a buszos utasok sem számoltak be semmilyen atrocitásról út közben. Kérlek nyugodj meg,jó utat majd idefelé. üdv Marcsi
Grand Marcsi Dátum: 2015-06-29 19:43:20
Hevesi Tímea írta ekkor: 2015-06-29 12:33:06
Sziasztok! Amit én még nagyon fontosnak tartottam, lehet valakiknek ez lényegtelen, de nekem nagyon pozitív volt. Én voltam több fakultatívon, Szigettúra, Zakyntosi hajókirándulás, Aenosi hegyi túra és a két strand Xi part-Petani, mindenhol volt magyar idegenvezetés, Marcsi jött velünk mindenhova. Vannak helyek, ahol nincs magyar idegenvezetés ez főleg jellemző hajókirándulásoknál. Szerencsére itt Marcsi csatlakozott hozzánk még a Zakyntosi hajó kirándulásnál is, gondolom ez így van azokon a fak. programokon is, amin én nem vettem részt. Köszönet érte Üdvözlet!
Szia Timi! Minden kirándulást én viszek,így természetes hogy együtt vagyunk a kirándulókkal, itt Kefalonián legalábbis így van. Timi,örültem hogy jól érezted magad itt a szigeten,remélem még találkozunk smile smile smile puszi neked smile smile Marcsi
Grand Marcsi Dátum: 2015-06-29 19:36:46
Szandi írta ekkor: 2015-06-29 10:55:16
Szia Marcsi! Még az lenne a kérdésem, hogy szerinted érdemes-e kiváltani az útlevelet nyaralásig a biztonság kedvéért? Mert mi személyivel utaznánk ki, csak nem tudjuk hogy addig mi fog történni Görögországgal és nem szeretnénk lemaradni se :)
Sziasztok! No Panic! Nem lesz gond szerintem...Elég a személyi.. üdv Marcsi