(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Kusadasin
Fórum bejegyzései

Kaló Krisztina Dátum: 2013-04-29 20:37:06
Király Sándor írta ekkor: 2013-04-27 21:45:38
Ha Edirnéből Kusadasi fele visz az utad.....NE ROHANJ!!!!! Elmész, minden mellett, ami miatt ide jöttél.De lássuk sorban : Én Canakkale-nal szoktam kompolni. Szerintem a buszok is. A kompkikötőtől balra van egy szép trójai faló Néhány percet megér kompolás előtt- után. Kusadasi felé vezető út olyan látnivalók mellett vezet el, mint Trója, Pergamon, majd Efezosz, Milétosz stb stb. Tiszta Görögország. Nem? A két nép történelme sokáig egybeforrt, javaslom, végy utikönyvet! Egyébként ezen a szakaszon rengeteg az útépítés. Két sávot építenek, a meglévő kettő mellé.Sok helyen így lesz osztott pályás az út. 2X2 sáv, de vannak kereszteződések. Most jött el a feleségek, barátnők ideje: Tessék figyelni a benzinkutakat! néha fantasztikus kedvezménnyel árulják a gázolajat !!! Olcsóbb, mint otthon! Kérdezhettek nyugodtan, ha tudok válaszolok....... Jut eszembe: A szilveszteri lencsében találtatok már betondarabot ? Igen? Hát tudjátok meg, ez azért van mert a török parasztok a már elkészült, de még át nem adott betonúton szárítják azt csomagolás előtt.
Nagyon köszi a részletes leírásokat! Sajnos nem tudunk sok időt útközben eltölteni, ezért valószínű a Szerbián és Bulgárián keresztül megyünk majd, edirnei tranzitszállással, odaútban Trója vissza Pergamont terveztük meg persze sok-sok kirándulást az ott tartózkodás alatt. Amit a bolgár szakaszról írtál nem valami bíztató :(, minden esetre biztos kalandos lesz. Sajna még messze van szeptember, addig is örömmel tervezgetünk:) Köszi még egyszer, Kriszti
Kovács András Dátum: 2013-04-28 21:34:45
Király Sándor írta ekkor: 2013-04-27 21:06:55
Akkor folytassuk. Ugye, megtankolt mindenki? A bolgár határ nem túl izgalmas előtte néhány árus, az út két oldalán. A határőrök és a vámosok nem túl érdeklődők jobbára a papírmunka köti le a figyelmüket. A túloldali, befelé jövő sávban látható a bolgár biznisz : megy a fertőtlenítő locsolás. Hazafelé te sem úszod meg. Átérve a senki földjén sorolj be egy sávba. Szinte mindegy melyikbe. Vízumod még nincs, de rövidesen lesz. Jön a határőr és megmondja, hogy melyik sávba menj át gyalog. Kiszállsz, viszed a pénzt és az útleveleket. Addig mögötted türelmesen várnak. Ha megvan,menj vissza az autódhoz és a következő ablaknál beadod a kocsi papírjaival és a ZÖLDKÁRTYÁVAL együtt a határőrnek. Ezután kb 3-4 autót a sáv végén egymás mellé állítanak. Kinyittatják a csomagtartót és cigi után érdeklődnek. Ha nincs, már mehetsz is. Törökországban a cigi nagy üzlet. Csempészik is a törökök becsülettel. Ha kigurultál a határsávból, állj meg az első török benzinkútnál, és vegyél egy( plasztik kártya) autópálya kártyát. A kutas tudja milyen kell. Majd irány Edirne, és pihenj meg a Grand Tours által javasolt szálláson.......
Köszönöm a pontos leírást, ha Töröko. mellett döntünk nagy segítség lesz számomra.
Bóka Andrea Dátum: 2013-04-28 18:18:03
Kedves Grandtours/ Az lenne a kérdésem, hogy mi ketten szeretnénk idén utazni Kusadasiba, viszont 2 férőhelyes apartman foglalására már nincs lehetőség. A két légterű apartmanokért kell felárat fizetni 2 személy esetén?? A másik, hogy mi Budapestiek vagyunk. Van lehetőség személyesen foglalni a környéken? Előre is köszönöm a választ! Andi
Völgyi Klári Dátum: 2013-04-28 16:08:52
Király Sándor írta ekkor: 2013-04-27 21:45:38
Ha Edirnéből Kusadasi fele visz az utad.....NE ROHANJ!!!!! Elmész, minden mellett, ami miatt ide jöttél.De lássuk sorban : Én Canakkale-nal szoktam kompolni. Szerintem a buszok is. A kompkikötőtől balra van egy szép trójai faló Néhány percet megér kompolás előtt- után. Kusadasi felé vezető út olyan látnivalók mellett vezet el, mint Trója, Pergamon, majd Efezosz, Milétosz stb stb. Tiszta Görögország. Nem? A két nép történelme sokáig egybeforrt, javaslom, végy utikönyvet! Egyébként ezen a szakaszon rengeteg az útépítés. Két sávot építenek, a meglévő kettő mellé.Sok helyen így lesz osztott pályás az út. 2X2 sáv, de vannak kereszteződések. Most jött el a feleségek, barátnők ideje: Tessék figyelni a benzinkutakat! néha fantasztikus kedvezménnyel árulják a gázolajat !!! Olcsóbb, mint otthon! Kérdezhettek nyugodtan, ha tudok válaszolok....... Jut eszembe: A szilveszteri lencsében találtatok már betondarabot ? Igen? Hát tudjátok meg, ez azért van mert a török parasztok a már elkészült, de még át nem adott betonúton szárítják azt csomagolás előtt.
Nem szándékozom autóval menni Kusadasiba, de leírásod alapján mindjárt elindulok--- Irj egy jó kis könyvet ilyen stílusban, elekelne a szokásos utikönyvek mellett.. Üdv.: Klári
Király Sándor Dátum: 2013-04-27 21:45:38