(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Kusadasin
Fórum bejegyzései

Liska Csilla Dátum: 2013-03-10 13:24:13
Kedves Grandosok! Több kérdésem is van, előre is köszönöm a választ. - A helyi buszon adnak-e vissza papírpénzből (euró). A közponból érdemes-e elmenni másik helyi járattal valahová? A Yoncához képest hol van megállója, illetve az útvonal mennyire van közel a szálláshoz? - Efesosba hogyan lehet egyedül eljutni? Az ottani színházban lehet-e énekelni? (Úgy, mint Epidauroszon.) - A török esten lehet-e fényképezni, videózni? (Csak azért érdekel, mert a spanyoloknál nem lehetett videózni.)
Szabó Attila Dátum: 2013-03-08 12:18:58
Helló Fórumozok, kérdésem lenne. asena hotel, tervezzük aug,23-tól, érdekelne minden amit tudni lehet, főleg hogy 23-órától fizetni kell az italért? Érdemes e lírát vinni? PL. Napernyő bérlés, Szeretnénk átmenni Mykonosra komppal, mik a lehetőségek? Hát röviden,
Szilágyi István Károly Dátum: 2013-03-07 17:19:56
Szalai Ildikó írta ekkor: 2013-02-11 15:17:43
Sziasztok! Június 07-én indulunk Kusasasira, az Asena hotelbe.....remélem jól választottunk..:-) Esetleg jön még valaki abban az időpontban?Már nagyon izgatottan várom...:-)
Kedves Ildikó! Most foglaltam az Asenát akkorra. Remélem jó lesz! Üdv: István
Grand Bori Dátum: 2013-03-07 16:29:19
Szalma István írta ekkor: 2013-02-22 20:42:51
Üdv! A neten néztem, hogy a Ramadán böjti hónap idén július 9-től augusztus 7-ig tart, arra lennék kíváncsi valaki járt-e a ramadán alatt ott, tudja-e, hogy érinti ez a mindennapi életet Kusadasiban?
Kedves István! Én tavaly a Ramadán idején voltam a családommal Kusadasin, semmiben sem befolyásolta a mindennapi életet. Szállásainkon és máshol is ugyanolyan kiszolgálást kapunk. Üdv. Bori
Domokos Mária Dátum: 2013-03-03 22:09:10
Szalai Ildikó írta ekkor: 2013-03-02 14:08:50
Kedves Mária! Köszönjük a tájékoztatásodat, hasznát fogjuk venni. Még lenne kérdésem, az Al ellátással kapcsolatosan, mert mi még nem voltunk ilyen szállodában. Minden kirakott ételt s italt lehet e fogyasztani, vagy kérni kell....? Az italt egész nap fogyaszthatjuk, milyeneket...?? S még a kajával kapcsolatosan, nyilván annyit ehetsz amennyi belénk fér, de pl: italt esetleg a szobába felvinni lehet??? Mert visszaolvasva itt a forumon olvastam, hogy ha megtalálják, akkor elveszik . Mert mi mindig szoktunk pálinkát vinni....fertötlenítés gyanánt...:-))) Esetleg valamilyen helyi specialitást ajánlsz??? Koktélokért kell e fizetni?? Köszi szépen...:-)))
Kedves Ildikó! Az ételek természetesen ki vannak rakva. Délben és este a meleg ételeket szakácsok osztják ki abból, amire mutatunk. Természetesen mindenből annyit és annyiszor lehet enni, amennyit a kedves vendég kíván. Nem is érdemes egyszerre túl sokat kérni, hiszen vissza lehet menni repetázni. Én rendkívül visszataszítónak találom ilyen esetben a tányéron hagyott ételt. Sokszor láttam ilyet sajnos. A többi étel: saláták, köretek, gyümölcsök és a sütik szabadon szedhetők. Reggel az italok ki vannak téve, de ezek nem szeszes italok. Délben és este a csapolt üdítők és víz szintén ki vannak téve, a szeszes italokat kérni kell. Délelőtt 10 órától van szeszes ital. Sör (nagyon jó volt), bor (fehér és vörös), vodka és valami török szeszes ital. Én ezek közül csak sört ittam és este a bárban vodkát naranccsal. Ásványvizet még adnak kis üvegekben, a szobában is mindig ezt ittuk. Egyébként vettünk a szomszéd boltban 5 l-es vizet fogat mosni és kávét csinálni. Volt persze kávé, de mi ezt jobban szeretjük. Pálinkát is vittünk és minden kint volt, de természetesen nem vesznek el semmit. Ez csak azokban a szállodákban van, ahol félpanziós az ellátás és az italt meg kell venni (jó drágán). Ezért nem akarják, hogy olcsón megvegyék a vendégek a boltban. Ez a hátránya az olcsóbb félpanziós ellátásnak. Az itteni AI ellátásról még annyit, hogy nagyon jó és bőséges volt. Annyi salátát és különleges ételt kínáltak, hogy végig sem tudtuk enni. Nagyon sok finom édesség is volt és nem csak a tömény mézes sütijük, hanem sokféle puding és piskóták. Koktélt nem láttam, de mintha úgy rémlene, hogy azért fizetni kell, mint ahogy a jégkrémért is. De mi egyszerűen nem bírtunk semmit enni a 3 főétkezésen kívül, még a délután felszolgált hamburgert és sült krumplit sem. Még annyit az AI ellátásról, hogy nem illik (sok helyen nem is szabad) ételt elvinni, ennek ellenére nem egy (szerintem törököt) láttam szatyorba pakolni a kaját. Pedig semmi szükség sincs rá, olyan bőséges az ellátás.