(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Kusadasin
Fórum bejegyzései

Dátum: 2012-07-14 11:00:09
Gátné Varjas Erzsébet írta ekkor: 2012-07-13 12:03:06
Kedves Grand Erika! Az lenne a kérdésem,hogy a komp menetrendről van valami információd?! Augusztusban mennénk. Mikor indul ,milyen időközönként ,illetve mikor indul az utolsó?! Még az is érdekelne,hogy a buszok Geliboluból Lapseki-ig vagy Canakkale-ig kompoznak?! Köszönöm!!! Üdv! Erzsó.
Kedves Erzsébet! A komp minden fél órában indul éjszaka is közlekedik. A busz pedig Geliboluból Lapseki-ig kompozik. Üdv:Erika
Mónika Dátum: 2012-07-14 09:58:20
Kis Richárd Ádám írta ekkor: 2012-07-10 23:29:28
Sziasztok!Szép estét mindenkinek! Hát igen Török o nagyon jó hely,csak a forgalommal nagyon vigyázzatok,vigyázzanak,mert csinálnak 1-2 fura dolgot az autósok :) Aki az Adalandba szeretne menni, delfinúszásra,őnekik lenne 1jótanácsom,ha lehet.. A delfinúszásra ,az adaland főbejáratával szemben lesz az "árus",őnáluk vegyétek/vegyék meg a belépőt a delfinúszásra!!!!Ne a delfinpark bejáratánál,mert ott egy 10essel drágább!!! Jah amúgy a delfinúszás nem 80 euró ahogy eddig tudtuk,felemelték -90- re!!!!!ha a delfinúszásról is szeretne valaki képet darabja 23 líra!!!! Remélem tudtam hasznosakat írni....Jó éjszakát
Szia! Akkor Ti úsztatok a delfinekkel? Ha igen, tudnál nekem néhány kérdésre válaszolni? A főbejáraton kívül, vagy már az Adaland területén van az olcsóbb jegyárus? 90 EUR az olcsóbb ár vagy ennyibe kerül eredetileg? Saját fényképezővel nem engednek fotót csinálni? Egy 9 éves gyerek, aki egyébként jól úszik, úszhat egyedül a delfinekkel, vagy felnőtt kísérőnek is ki k ell fizetni a 90 EUR-t? Elmondanád, hogyan működik, meddig tart, stb. - ami eszedbe jut? :) Köszönöm a segítséged!
Gátné Varjas Erzsébet Dátum: 2012-07-13 22:50:08
Bíró Magdolna írta ekkor: 2012-07-12 10:57:46
Sziasztok!Mi június 21-voltunk a Yoncaban.Egyénileg utaztunk,autóval mentünk négyen.Nem a szokásos útvonalat választottuk,mi Görögországon keresztül mentünk.Picit hosszabb az út,de időben a jó útviszonyok miatt jelentéktelen,talán 30perc eltérést mutatott az útvonaltervezőnk.A szerb pályadíjak oda-vissza 2980 dínár,a Macedónoknál 6euró,Görög részen 8euró.Macedóniában a gázolaj nagyon jó áron van,kártyával fizetve,kb.310 forintra jött ki litere.70 literes a tank,így sokáig tudtunk olcsó üzemanyaggal haladni.A határokon néhány percet időztünk,néha 5percnél többet nem vett igénybe az átkelés.A Török vízum vásárlás is nagyon gyorsan lezajlott,bár ott több kapun mentünk keresztül,az egész kb.10-15 percig tartott.Mi meglepődtünk a Török gázolaj árakon,itthonról figyelve rémísztőbb volt a helyzet.Igaz figyelni kell,mert nagyon nagyok az eltérések a kutak között.Mi először 3.65 líráért tankoltunk,amit kártyával fizettünk,így kedvezőbb áron váltották.Később felfedeztük a 3.19-es gázolajat,ami már átszámolva nem volt drágább,mint az itthoni árak.Kártyával kb.128forinttal számoltak 1lírát.Mi Eceabatban szálltunk meg,ez még Európa,közvetlenül a kompkikötőnél volt a szállásunk.Eceabatban emlékeznek meg az első világháborús ütközetről itt bőven van látnivaló,amit a hősök tiszteletére állítottak.Reggel átkompoltunk Canakkaléba,Ez 4 főnek egy Laguna autóval 25 líra volt,ennyi vissza is.Átkeltünk,útba esett Trója,ez kb.25kilométerre van a komptól,nem igényel kitérőt.Megnéztük,sétáltunk a romok között.Délután érkeztünk meg Kusadasiba,éppen a tájékoztató előtt.Erika elmondta a lehetőségeket,programokat.Mi befizettük itthon a félpanziót,s nem bántuk meg,számunkra a mennyiség és minőség is megfelelő volt.A szállás első látásra tetszett,szép kilátás a kicsit távolabb lévő tenger felé.Mi a Török estre fizettünk be,nagyon tetszett.Autóval jártuk a környéket,felejthetetlen élményekben volt részünk.Megismerkedtünk a Török emberekkel,kedvességük,figyelmességük megható volt.Egy példa,Pamukkáléból Kusadasi felé az úton találtunk egy kedves,szimpatikus éttermet,oda bementünk vacsorázni,kikértük az ennivalót,italt nem rendeltünk.Perceken belül terülj asztalkámot varázsoltak elénk,minden finomság volt rajta.Gondoltuk most aztán fizethetünk,de sebaj,nagyon megéheztünk,ettünk,ittunk,ami nekik nagyon tetszett.A végén még a kávét is felajánlották,gondoltuk már mindegy,jöhet a kávé is!Mindezért 40 íyrát kértek,kevesebbet,mint az egy tál étel ára.Megvendégeltek bennünket. Pamukkáléról,szépségéről több oldalt tudnék írni,de azt látni kell,ne hagyjátok ki! Ez vonatkozik Ephesusra is,fantasztikus ami elénk tárul a régmúltból.Mi megnéztük Szűz Mária házát,felemelő érzés. A vásárlásról annyit,hogy a Kipa áruházban mindent megtalálunk amire szükségünk lehet,mi még ebédeltünk is ott néhányszor.Nagyon finom a Török konyha,nem szabad az itthonit enni. A kis bazárban jól esett az alkudozás,nem rámenősek,vigyoriak,barátságosak az eladók.Rengeteg ruhanemű van,mindenki talál jó minőségű árut kedvező áron. Tehát idáig minden felhőtlen volt,de eljött az utolsó nap,10 percre lementünk reggelizni,s mire fölmentünk,nyitva találtuk az ajtót,megloptak bennünket.Párom megmutatta a tulajdonosnak és a helyszínelőknek,hogy egy egyszerű eszközzel,pld.kiskanállal is ki lehet nyitni,tehát olyan,mintha nem is lett volna soha bezárva,bárki bejuthatott.Ez egy hosszú történet,nem csak mi voltunk a károsultak,másik szobából is loptak,de őt még meg is támadták,mert szembetalálkozott vele amikor jött a pénzzel a kezében kifelé.Csak az utastársunk sikítozása mentette meg a többi utast a lopástól.Az utolsó napot a szállodában a helyszínelőkkel töltöttük illetve a rendőrségen.Ujjlenyomatot vettek,stb.Rémálommá vált az utazásunk.Az iroda hozzáállását most nem minősítem,nem ez volt a célom.18éve minden évben 2-szer utazunk,nem vagyunk kezdők,soha panasszal még nem éltünk,az irodának nagyon sok utast szereztünk,biztattunk mindenkit,hogy velük utazzanak.A bajban nem álltak mellénk,az iroda az általam írt levélre a mai napig nem válaszolt.Mindenki nagyon vigyázzon az értékeire,irataira,s legyen nagyon nyugodt,vidám utazásuk!Ha bármi kérdés lenne,szívesen válaszolok.
Kedves Magdolna! Ha jól olvasom, ti egyénileg voltatok Pamukkaléban?! Ha igen ,érdekelne hogy mennyibe kerül a belépő! Köszönöm !!!! Üdvözlettel! Erzsó.
Nagy Dátum: 2012-07-13 14:23:30
Kusadasin melyik parton érdemesebb fürdeni? A long beachen ami közelebb van? Ott sokan vannak mint a heringek, vagy azért a part hosszúsága miatt tágasak a helyek? Ez keskenyebb partnak néz ki mint ahol eddig jártam más országokban.
Gátné Varjas Erzsébet Dátum: 2012-07-13 12:03:06
írta ekkor: 2012-07-13 09:24:13
Kedves Utasaink! Visszaolvasva a bejegyzéseket szeretnék a felmerült kérdésekre válaszolni. Igen sajnálatos dolog hogy lopás történt itt a Yonca apartmanban, a rendőrségtől a mai napig sajnos nem kaptunk semmi hírt a tolvajok felől, kőrözés alatt állnak. Van széf a recepciónál heti 15 euroért lehet bérelni. Éjszakai portás is van, kamera van minden emeleten.A mai napig nem történt hasonló eset itt a Yoncában. Természetesen amint megtudok valami információt értesiteni fogom a károsultakat ahogy megígértem. Szeretnék megnyugtatni mindenkit hogy én nem az a fajta idegenvezető vagyok akit az utasok csak érkezéskor és távozáskor látnak. Mindig elérhető vagyok telefonon, személyesen hiszen itt lakom a Yonca apartmanban. Reggelinél is és vacsoránál is lehet velem találkozni ha napközben kiránduláson vagyok. Aki az Oliviában lakik annak sem kell aggódni, kérésre átmegyek naponta is akár hiszen közel van egymáshoz a két apartman. De természetesen én is azt tudom csak javasolni hogy vigyázzunk az értékeinkre amennyire lehet.Főszezon van sok a külföldi túrista az apartmanban próbáljuk meg elkerülni a kellemetlen helyzeteket. Várok szeretettel mindenkit, akinek kérdése van még szivesen válaszolok.Üdv: Erika
Kedves Grand Erika! Az lenne a kérdésem,hogy a komp menetrendről van valami információd?! Augusztusban mennénk. Mikor indul ,milyen időközönként ,illetve mikor indul az utolsó?! Még az is érdekelne,hogy a buszok Geliboluból Lapseki-ig vagy Canakkale-ig kompoznak?! Köszönöm!!! Üdv! Erzsó.