Kedves Fórumozók!
Kérem, ha van közöttetek, aki a Coast Light Hotelben nyaralt vagy az általános kérdésekkel kapcsolatban tud tájékoztatást adni, akkor segítsetek nekem (a hotelről is).
Mi augusztus 30-án utazunk Kusadasiba (már alig várom), szeretném megtudni, hogy milyen időjárás van ebben az időszakban, a szállodában a légkondit érdemes-e kérni? Az úszáshoz érdemes-e cipőt vinni a tengeri sünök miatt? A fakultatív programok mennyi ideig tartanak, melyik napokon vannak általában, melyik az a program, amit nem szabad kihagyni (esetleg milyen privát programot ajánlotok)? Az árakkal kapcsolatban milyen tapasztalatotok volt, hol (bazár, outlet, hipermarket v. fakultatív programokon) érdemes vásárolni és euróval v. lírával? Török lírát milyen arányban érdemes váltani, egyáltalán, hol jár jobban az ember, ha lírával fizet? A fakultatív programokon milyen cipőt és öltözéket érdemes viselni?
Előre is köszönök minden (fel nem sorolt kérdésben is) segítséget: Éva
Kedves Éva! Mi szept.14-től 2 hétig voltunk Coast Lightban. Nagyon jól éreztük magunkat. A légkondiért nem kellett fizetni. Bár az idő végig csodás volt, nem igazán volt szükség rá, hiszen nap közben vagy kirándultunk, vagy a parton süttettük a hasunka, estére meg nem éreztük szükségét. A szállót az itthoni besorolás szerint inkább három csillagosba sorolnám, de ha újra mehetnék csakis ezt választanám. A szobák tágasak hatalmas kényelmes ágyakkal, TV-vel (sose használtuk) kádas fürdővel, hajszárítóval. A szobában volt egy pici hűtő, ami elvileg a minbár céljára szolgát, de üres volt és a két hét alatt nem is töltötték, így az üdítőnket benne tartottuk. Itt a fórumon olvastam, hogy előző utasoknak volt problémája a szobába felvitt italokkal kapcsolatban, ezért ezt próbáltuk diszkrlten kezelni. A félpanziós ellátás nagyon bőséges. Reggelire főtt tojás, felvágottak, salik, gyümölcs, tea kávé, műzli, rengetel féle méz, lekvár, pékütik. Vacsorára mindig valamilyen krémleves két féle húsétel, köret, sali számtalan féle, két féle gyümölcs, aprósütemények, torták. Ha valami elfogyott újratöltötté, vagy ha szóltunk készségesen hoztak. Az italért külön kell fizetni, mivel ez nem all inclusive. Egy literes víz azért kibírható (2 líra), de nem néznek ki akkor sem, ha nem kértek semmit.
Szerintem érdemes itthon venni lírát, így nem kell bajlódni a számolgatással.
A fakultatívokról nem tudok nyilatkozni, mert mi autóval mentünk ki, így mindenhová magunk kirándultunk. Jártunk Ephesosban, Priénében, Milétoszban, Didimben, Bodrumban, Pamukkaléban, Trójában és Pergamonban.
Ha valamit kihagytam volna írj a
[email protected] és szívesen válaszolok! Kriszti