2013.09.29-én érkeztünk haza Kusadasiból. Az Asena szállóban laktunk..... A Tenger nagyon szép volt. Kristály tiszta, bár már nem volt igazán meleg a víz, de lehetett fürdeni. A part... nagyon sok a csikk..., nem takarítják. Utolsó nap próbálkozott két ember a vízbe visszatologatni a kihozott hínár-, vagy fűcsomókat, de ugye, ez nem sikerült nekik....
A szállóra érkezéskor megkaptuk a karszalagokat, elfoglaltuk a szobákat. Háát... Tisztának nem mondható, a homok rátapadt a talpunkra, mivel tiszta, takarított szobába érkeztünk... Az éjjeliszekrény oldalán gyanús barna foltok.. amit vizes papírral letöröltem.... A szobában majd minden nap bejött a takarítónő, megigazította a az ágyat. Kivitte a szemetet a fürdőből..... Volt olyan utastársunk is, aki azt mondta, minden nap felmostak, kaptak tiszta törülközőt is. Mi 1x tapasztaltuk a cserét. Igen, felmostam a követ... és szörnyülködve láttam az eredményt.
A kiszolgálás, az ellátás... HÁÁÁÁÁT! Tudom, nem a mi felgyorsult életünket élik..... Az étteremben az abroszok minden nap pecsétesek voltak, tele morzsával. Amikor enni akartunk, előtte letakarítottuk az asztalt. A foltokat papírszalvétával takartuk el. Az ételek 7 reggelen 7x ugyanazok 1-2 +-al. Párizsi minden nap, főtt tojás, sajt 2 féle szeletben, meg valamivel összekeverve. Nem volt kiírva semminek a neve, szagoltuk, szedtük ettük - vagy nem ettük. Közben jókat nevetgéltünk, hogy ugyan a következő nap, lesz e változás. A földön 4 !!!! napig ott maradt a valaki által leejtett vajas kapszli. Nem zavarta a személyzetet.
Ebédnél, ha nem mentél 12-kor, már aki később érkezett, nem kapott olyan újabb desszertet, mint pl: jégkrémtorta. Mert volt egyszer... Hallottuk, volt olyan ismerős, aki evett belőle :) Nem mi...
A főétel is gyorsan elfogyott, pótlás majd érkezett.. .... A szálloda vezetése is akkor evett, amikor a vendégek....
Az utolsó napra már a gyümölcsjoghurt is megcsiccsent....
Sokféle, finom édes dzsem volt nap mint nap reggelire, meg méz, egy kis ráncos olívabogyó zöld és fekete... müzli, tej.
Műanyag, eldobható pohárból lehetett inni.
A bárban is műanyag pohárban mérték az üdítőt ( gépi ), a sört, bort. Néha kaptunk üveg pohárban is. Béla pasa ( egy társunk :) :) ) közbenjárására... éjfél előtt kezdik leoltani a villanyt, menjen mindenki el.... vége, nincs tovább...
A személyzet beszél angolul.... utolsó nap kifejtették, hogy jó lesz, ha már elmegyünk... jajajajj, nem így gondolták, rosszul értettük. A törökök szeretik a magyarokat :) :) :)
Hazajövetel napján, iparkodtak levágni a karszalagot, mert akkor már semmiféle szolgáltatást, mit víz vagy kávé már nem vehetsz igénybe, mert ugye, nincs már karszalagod, nem vagy jogosult az ellátásra. Nagy kézmozdulatok, hogy vége, nincs tovább, menjünk hátrébb, el a kávés automatától..... a víztől. Volt egy hölgy, aki előző napokban éjszakára vizet szeretett volna felvinni a szobájába éjszakára..... persze... nem engedték. Az idegenvezető amikor fogadott bennünket, elmondta, hogy igen, persze, lehet, hiszen teljes ellátás van....
Összességében a szálló csillagot nem érdemel....
Az út ennek ellenére szép és jó volt.
Köszönet a szuper busz vezetőknek, nagyon dinamikusan, jól!!!! vezetnek. Le a kalappal előttük.
(megjegyzem, lehet, hogy magasak az elvárásaim, de itt nem voltunk kedves vendégek)....