(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Kusadasin
Fórum bejegyzései

Szőlősi-Papp Orsolya Dátum: 2013-07-31 08:24:50
Gróf Veronika írta ekkor: 2013-07-30 20:51:39
Kedves Orsolya! Köszönöm az infót, ez is segítség. Ön szerint eurót és lírát milyen arányban érdemes vinni? Szórakozási, bulizási lehetőségekről tud valaki infóval szolgálni? Jó étterem a közelben? Árak? Köszönöm
Nem jártam még sajnos Törökországba de én arra döntésre jutottam hogy 40%-60% arányban viszek Lírát-eurót. Euróba kell fizetni a fakultatív programokat tehát erre mindneképp szükséges úgy is euró. A Bazárba szerintem sokféle pénzt elfogadnak majd csak az átválltással kell vigyázni, nehogy átverjenek. Azt olvastam a belvárosban ahova dolmussal lehet majd menni az apartmantól nagyon nagyon sok bár, étterem, disco és szórakozó hely van. Van konkrétan egy party utca. De szerintem törökországban már csak a mentalitásból is kiindulva mindenhol buli van :) Azt olvastam az éttermek drágák, drágábbak az itthonihoz képest. De minden ízlés és pénztárca kérdése. Mi befizettük a vacsit és viszek félkész termékekt amit meg tudok főzni az apartmanban. Az alkohol nagyon drága, és nincsen sertés hús. (vallás miatt) Borjú, bárány, csirke, hal-tengeri herkentyűk, tészták ezek a jellemzőek.
Grand Judit Dátum: 2013-07-31 07:29:31
mészáros noémi írta ekkor: 2013-07-30 18:57:51
Kedves Fórumozok! Mi is augusztus 23-án indulunk, és a Yonca hotelben leszünk.Nekem az lenne a kérdésem ahoz, aki már járt itt, hogy milyen árakkal működik a hotel környéke ( apartmant kértünk, de nem akarok főzni!!! ) illetve a Bevásárlóközpontban ( tescoban) milyen árak vannak, -főleg élelmiszer terén: kenyér , tej ..stb Köszönöm előre is. Noni :)
Kedves Noni, a KIPA honlapja mellett a SOK üzletek honlapjára is érdemes ránézni a tájékozódás érdekében, mert a YONCA közelében, a Long Beach-nél nekik is van egy üzletük. A választék ugyan nem olyan bőséges, mint a KIPA-ban, és csak török lírát fogadnak el, de alapvető élelmiszereket, tisztálkodási és kozmetikai cikkeket olcsóbban lehet kapni náluk, mint a KIPA Tesco-partner áruházában.
Grand Judit Dátum: 2013-07-31 07:18:23
András Krisztián írta ekkor: 2013-07-29 23:44:57
Kedves Mindenki! Augusztus 17-től terveztük Kusadasiban a nyaralásunkat, csak lehet az útlevél mizéria közbeszól. Mivel augusztus 5-én letelik a féléves érvényessége. De az új nem jönne meg indulásig, csak különdíjjal ami nem kevés! (Azt inkább elnyaralnám!) A kérdésem az lenne, hogy valaki tapasztalt-e erre vonatkozóan szigort, mennyire figyelik ezt 6 hónapos érvényességet? Vagy visszafordítanának a török határon? Esetleg az egész buszt?
Kedves Krisztián! Az a tapasztalatom, hogy a Központi Okmányirodában (1133 Budapest, XIII. Visegrádi u. 110-112) elég gyorsan elkészítik az útlevelet, akkor is, ha nem fizet rá felárat. Talán ezt még el lehet intézni az idulásig, és akkor nincs izgulás, fejfájás az utazás során, hiszen én úgy tudom, hogy ellenőrzik az útlevél 6 hónapos érvényességét. Másik lehetőség, hogy a Budapesti Török Nagykövetségen érdeklődik.
Grand Judit Dátum: 2013-07-31 06:55:48
Gróf Veronika írta ekkor: 2013-07-28 20:30:46
Kedves Fórumozók! Kusadasival kapcsolatban lenne pár kérdésem, főleg azoktól akik az apartmanos elhelyezést választották. Mennyire jól felszerelt az apartman? Mit érdemes esetleg feltétlenül itthonról magunkkal vinni? A szobában található hűtőnek fagyasztó része is van? Az apartmanhoz közeli tengerpart milyen? Közelben étkezési, szórakozási lehetőségek milyenek? Ha nincs megfelelő, mit ajánlanak? Lírát és eurót milyen arányban érdemes vinni? Az apartmanban a vacsorázási lehetőség 1-1 napra is lehetséges vagy csak teljes hétre? Akik voltak már a delfin úszáson, ha jól értettem a korábbi hozzászólásokban, 35Euró az aquaparkba a belépő + 80 euró az úszás. Kisérő bemehet ingyen + fotózhat is? Az ő profi fotósuk pedig képenként 10 eurót kér, amit a végén eldönthetek hogy igényelek e vagy sem. Jól értelmeztem? És időben a delfinekkel mennyi időt lehet tölteni a medencében? Most így elsőre asszem hirtelen ennyi kérdés merült fel bennem, előre is köszönöm a válaszokat ;)
Kedves Veronika! Orsolya részletes válaszát csak pár dologgal egészíteném ki. Az apartmantól 700m-re lévő Long Beach, hosszú, homokos lassan mélyülő partszakasz. A Yoncában be lehet fizetni alkalomszerüen is a vacsorát, ennek ára 7EUR/fő. Az aquaparkok (ADALAND és az AQUA FANTASY) belépői 20EUR-ba kerülnek fejenként. A delfin show pedig 19EUR/fő. Az ADALAND, ahol a delfin show látható, Európa egyik legnagyobb cúszdaparkja, a delfineken és a csúszdákon kívül egy tengeri park is helyet kapott benne, ami 45EUR/fő- ért látogatható. Akciós ár is létezik arra az esetre, ha valaki az Adalandban a csúszkálást kombinálni szeretné a delfin show megtekintésével. Így a program 35EUR/fő-be kerül. Ezekre a programokra a jegyeket itt nálam lehet megvenni, de ha valaki a delfinekkel szeretne úszkálni, azt már egyénileg, a helyszínen kell intéznie. Kb. 20 percig lehet úszkálni a delfinekkel 80EUR/fő-ért. Az úszkálást a park profi fotósai fényképezik, de eddig azt sem tiltották, hogy az úszkáló kísérője videózza az eseményt. A fotósok által készített fényképek közül ki lehet választani a legjobban sikerülteket, ők azokat CD-re kiírják, és 50EUR/fő, 80EUR/ 2 fő ill. 100EUR/3 fő összegért árulják. Szeretettel várjuk Önt és további kérdéseit :)
Nagy Károly Dátum: 2013-07-31 02:07:10
mészáros noémi írta ekkor: 2013-07-30 18:57:51
Kedves Fórumozok! Mi is augusztus 23-án indulunk, és a Yonca hotelben leszünk.Nekem az lenne a kérdésem ahoz, aki már járt itt, hogy milyen árakkal működik a hotel környéke ( apartmant kértünk, de nem akarok főzni!!! ) illetve a Bevásárlóközpontban ( tescoban) milyen árak vannak, -főleg élelmiszer terén: kenyér , tej ..stb Köszönöm előre is. Noni :)
Tesco Kipa katalógus: http://www.kipa.com.tr/87/kampanyalar/dergiler-ve-gazeteler/ramazandada-fiyatlari-geri-aldik#dergiler-ve-gazeteler