Kedves Utasok!
Mi idén Pargan nyaraltunk 08.31-09.13-ig. Igaz most nem a Grand Tours irodával utaztunk, de velük mentünk fakultatív kirándulásra. két kiránduláson vettünk részt 6-an magyarok. A természeti-mítikus túra felejthetetlen élményekkel gazdagított minket. Az idegenvezetőnk Eszter egész idő alatt mindenféle görög mitológiát mesélt nekünk. Mindezt csodálatos táj kísérte végig. Pedig sajnálatos módon még a számára olyan kedves papucsa is eltűnt, de remélem mégis
előkerült. A másik kirándulás egy hajós út volt a Paxos- Antipaxos, ezt a kirándulást Klára vezette. Sajnos ebben csalódnunk kellett. Az első gond az az volt, hogy ez egy Grandos fakultatív program volt és tele volt szlovákokkal és angolokkal. Valamilyen oknál fogva ők szállhattak fel elsőnek a hajóra, mert minket "grandosokat" a matróz félreállított.
Elfoglalták az összes "jó" helyet a hajón és nekünk be kellett érnünk a maradékkal. Ez még a kisebbik gond, mert nem lovagoltunk rajta. A táj felejtette velünk ezt a kis affért. A hajón magyar idegenvezetés nem volt, bár másmilyen sem.
Elsősorban ezért mentünk irodával és nem csak úgy a kikötőből egy szimpla hajókázásra. A beígért 3 fürdőzés helyett csak
1 volt, jó ez nem az iroda hibája, mert a kapitány dönti el lehorgonyozhat e biztonságosan :( Kikötöttünk Paxos partjánál Gaiosban, ami egy gyönyörű kis város. El is töltöttük a szabadidőt hasznosan, ahogyan azt kell. Visszaszállva a hajóra ért minket a döbbenet, amikor a kedves utastársaink gondoltak egyet és nem ugyanarra a helyre ültek, mint amikor jöttünk.
A csomagját mindenki a hajón a helyén hagyta és csak egy fényképezőgéppel keltünk útra. Azért mondanom sem kell, ekkor felháborodtam és nem fogok kullogni az eddig általuk foglalt helyekre. Kiálltam a saját igazamért és őket kényszerítettem helyváltoztatásra. Nagy volt számunkra a felháborodás és ilyenkor semmilyen más nyelven nem hajlandóak szót érteni a kedves szlovák utasok. Ezzel csak azt szerettem volna megosztani, hogy a Grand inkább adná kicsit többért a fakultatív kirándulását, de csak magyarok vegyenek rajta részt. Legyen néhány idegenforgalmi ismeret benne, ahogyan ezt megszoktuk tőlük. Szóval mi most egy kicsit csalódottak voltunk, mert magyar útra fizettünk be és nem azt kaptuk amit vártunk!
Kedves Ágnes!
A Paxos-Antipaxos programot a hajó programjához is kell igazítanunk.Sajnáljuk az esetleges kellemetlenségeket a többi utassal.
Remélem azért jól éreztétek magatokat. A papucsom sajnos nem lett meg,elnyelte az Acheron,de már kihevertem. :)
Üdv:
Eszter