(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Pargán
Fórum bejegyzései

Dátum: 2015-06-18 18:45:47
Oláh Renáta írta ekkor: 2015-06-17 11:42:56
Jó Napot! Az irodától kérdezném, hogy tudnak információval szolgálni az ügyben, hogy a szerbek vagy a macedónok miért nem engednek utasokat ki ill. be az országba? A személyikkel nem stimmelt valami, de mi?! Voltak akik gyerekkel maradtak kint. Pár nap és indulunk, mi is gyerekkel utazunk és az idegbaj kerülget, hogy ez megtörténhet velünk is. Valamint ha megtörténik, hova kell menni: követségre?
Kedves Renáta! A határőrök abban az esetben lépnek, ha valami gond van az iratokkal, ez több féle lehet. Az sem árt, ha az utasok csak egy személyivel rendelkeznek. Például az iratok elvesztése után jó jelenteni, ha azok aztán megkerültek. Ha a határnál ilyen jellegű gond merül fel, a konzulátusról megjelenik valaki a helyszínen, mint ahogy ez az említett esetnél is történt. Személyivel és útlevéllel is át lehet lépni a határt. Megesik, hogy az utasok irataival gond van, de ez nem azt jelenti, hogy a határőr ha kell, ha nem leszállítja az utast a buszról. Üdvözlettel:Klára
Veronika Dátum: 2015-06-18 11:59:38
Kedves Grand! Kérünk szépen friss infókat a személyigazolvánnyal történő utazással kapcsolatban! Ugyanis a facebook-on az egyik hazaérkező utas elmondása szerint, a még hosszú évekig érvényes személyivel nem engedték őket át a határon a szerbek hazafelé és ott ragadtak kint. Van valami hivatalos értesítés ezzel kapcsolatban, bármi változás, amiről tudnunk kellene? Ugyanis senki nem szeretne ott ragadni az éjszaka közepén az isten háta mögött! Mit javasolnak, csináltasson útlevelet akinek még van rá ideje? A többi fórumozó társam nevében is köszönöm szépen!
Veronika Dátum: 2015-06-17 13:51:13
Oláh Renáta írta ekkor: 2015-06-17 13:38:47
Köszönöm János és Veronika :) Az érvényességet én is 6 hónapra tudtam, de még a 3 hónappal sincs gond. Nem is ez miatt aggódom, hanem hogy a tegnap kint ragadt 2 utasnak is elvileg minden irata rendben volt, illetve az említett gyerekes családnál az ok, az volt, hogy a személyi igazolvány száma nem stimmelt, ami érthetetlen. Ha tudnék, tudnánk pontos információt azzal kapcsolatban, hogy mik voltak az okok, ami miatt kint ragadtak vagy ki se tudtak utazni az utasok, akkor fel lehetne rá készülni. Az utazási feltételeknek eleget tettem, már a felsoroltaknak.. de ha időközben felmerültek problémák, arról szeretnék tudni. Azzal kapcsolatban is szeretnék információt kapni, és szerintem nem csak én, hogy ha önön hibánkon kívül, nem engednek kiutazni, a befizetett utunkkal mi lesz?!
Kedves Renáta! Igen, egyetértek, én is szeretném tudni, hogy mi a helyzet, mi volt a gond, hogy fel tudjunk rá készülni, bár mi csak szeptemberben utazunk..... De ha bármi változás van, ami érinti az utasokat, kérjük szépen az irodát, hogy tájékoztassanak minket!! Köszönjük szépen!
Oláh Renáta Dátum: 2015-06-17 13:38:47
Köszönöm János és Veronika :) Az érvényességet én is 6 hónapra tudtam, de még a 3 hónappal sincs gond. Nem is ez miatt aggódom, hanem hogy a tegnap kint ragadt 2 utasnak is elvileg minden irata rendben volt, illetve az említett gyerekes családnál az ok, az volt, hogy a személyi igazolvány száma nem stimmelt, ami érthetetlen. Ha tudnék, tudnánk pontos információt azzal kapcsolatban, hogy mik voltak az okok, ami miatt kint ragadtak vagy ki se tudtak utazni az utasok, akkor fel lehetne rá készülni. Az utazási feltételeknek eleget tettem, már a felsoroltaknak.. de ha időközben felmerültek problémák, arról szeretnék tudni. Azzal kapcsolatban is szeretnék információt kapni, és szerintem nem csak én, hogy ha önön hibánkon kívül, nem engednek kiutazni, a befizetett utunkkal mi lesz?!
Veronika Dátum: 2015-06-17 13:18:41
Sziasztok! Én úgy tudom, hogy 6 hónapig kell még érvényesnek lennie az úti okmánynak és ezt a macedónok követelik meg. Tudtommal a szerbeknél nincs ilyen jellegű elvárás. De a következő oldalon mindenki tájékozódni a tud a be-és kiutazáshoz szükséges dolgokról, információkról, kiskorúak utazásáról stb. : http://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?macedonia A megfelelő ország kiválasztása után meg lehet találni minden szükséges infót.