(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Pargán
Fórum bejegyzései

Rékasi Ágnes Dátum: 2015-01-08 12:37:30
Tóth Henrietta írta ekkor: 2015-01-07 14:18:18
Szia Ági! Mi tavaly június elejétől voltunk két hetet Pargan. Az első héten még hideg volt a víz. Nem tudtunk benne úszkálni, lubickolni. Pár perc múlva irány ki a partra. A második héten hirtelen melegedett fel, akkor már több időt is bátran eltölthettünk a vízben a nélkül, hogy a felfázástól kellett volna félni. Többen is voltak két hetesek, és akik május végétől voltak azt mondták, hogy azon a héten csak a bátrabbak mentek vízbe, olyan hideg volt. Voltam már több helyen is júniusban nyaralni, de a többi helyhez képest valóban kicsit hűvösebb volt a víz júniusban itt. A kerékpárt felejtsd el. Nagyon meredekek az utcák, egyetlen biciklist sem láttam a két hét alatt. Talán a robogó. Üdv: Hetti
Kedves Hetti! Köszönöm neked is, hogy válaszoltál a kérdésemre. Még foglalás előtt állunk szabi egyeztetés miatt, így lehet hogy nem a 2., hanem a 3. turnussal megyünk, ami már egy kicsit belenyúlik június elejébe is. A bicikli kölcsönzés ötlete elvetve. :D Viszont autót vagy robogót lehet, hogy bérlünk majd, bár még nem vezettem "idegen" terepen túl sokat. További szép napot, Ági
Rékasi Ágnes Dátum: 2015-01-08 12:32:17
Grand Balázs írta ekkor: 2015-01-06 17:13:02
Kedves Ági! Veronika hozzászólását csupán annyival egészíteném ki, hogy a sok más helyen megszokottal ellentétben Pargan nem 5, hanem 6 hónapos a szezon, részben a kellemes klíma miatt. A víz pedig egész szezonban "hideg" marad, ugyanis azt vízalatti forrás táplálja.
Kedves Balázs! Köszönöm a kiegészítő információt és a gyors választ! :) További szép napot, Ági
Rékasi Ágnes Dátum: 2015-01-08 12:31:09
Veronika írta ekkor: 2015-01-06 13:38:43
Kedves Ági! Mi 2013-ban Sidariban voltunk, 2014-ben Pargán, számomra Parga százszor szebb hely, minden tekintetben, sokkal-sokkal jobban éreztük magunkat, pedig Sidariban is azt hittük, hogy szuper minden (egy-két dolgot leszámítva). De ez egyéntől függ azt hiszem, hogy kinek melyik tetszik jobban. Én a sziklás öblöket szeretem jobban, változatosabb, illetve nekünk Sidari után Parga sokkal hangulatosabb és tisztább volt, sokkal pörgősebb, szebb. De ezt majd eldöntitek Ti, mindenkinek más tetszik. smile Én a homokos part hiányát nem tudom negatívumként felfogni, mert én a kavicsosat jobban szeretem, ott minden esetben tisztább a víz, illetve nem lesz mindene homokos az embernek. De ez megint csak egyénfüggő úgy gondolom. Biciklit lehet bérelni, de én nem ajánlom, mert nagyon hegyes a vidék, mi 80-as robogót béreltünk, elvitt kettőnket mindenhová, egy-két helyen érződött csak, hogy szenved szegény. De bicajjal bejárni a környéket, hát, amilyen meleg van, nekem nem lenne hozzá se kedvem, se erőm, nagyon nagy szintkülönbségek vannak. Pedig szeretek bicajozni, de ide nem való sztem. Az időjárásról annyit tudok mondani, hogy mi tavaly júni 10-17-ig voltunk, és nagyon meleg volt. Előtte hónapokig néztem az előrejelzést, mindvégig azt jósolták, hogy max 22-25 fok lesz, aggódtam is, de mikor kint voltunk simán 32-35 fok volt, égetett a nap, úgyhogy sztem már május végén is jó idő lesz. A víz nem volt a legmelegebb, úgy gondolom, hogy szezon végére lesz kellemesen langyos, de mi fürödtünk sokat ennek ellenére is. Talán 20-21 fokos lehetett, bár a vízfelszín melegebb volt ennél. Volt aki azt írta itt a fórumon, hogy még augusztusban is hideg volt számára a víz, nem tudom, az biztos, hogy szezon elején hidegebb, egyéntől függ, ki mennyire érzi kellemetlennek. Ha valaki érzékeny a felfázásra, akkor azért májusban szerintem sokáig ne időzzön a vízben. smile üdv: Veronika
Kedves Veronika! Köszönöm szépen a mindenre kiterjedő gyors választ! Már alig várom, csupa jót olvastam eddig Pargáról! :) A biciklit akkor valószínűleg elfelejtjük :D Aki még sosem vezetett robogót az is kölcsönözhet? 4 éve vezetek autót, de se motort, se robogót nem vezettem még. Autót/Robogót milyen árban lehet bérelni kb.? Szerencsére nem vagyok felfázós típus, legalábbis eddig nem volt még túl gyakran ilyen problémám. Köszönöm még egyszer a válaszod! :) További szép napot, Ági
Grand Balázs Dátum: 2015-01-07 16:31:36
Szabolcsi Pálné írta ekkor: 2015-01-07 12:48:46
Kedves Grand Balázs! Most olvasom, hogy Pargan a víz egész szezonban hideg marad, de mennyire? Én azt gondoltam, hogy augusztusra már felmelegszik. Ez most új információ részemre. Ha hamarosan válaszolna nagyon megköszönném. Üdv.: Szabolcsiné
Kedves Szabolcsiné! Huszon fokos a víz, nem jéghideg. Ezzel csak arra szerettem volna felhívni a figyelmüket, hogy ne 30 fokos vízre számítsanak, mint néhány másik helyen! :)
Tóth Henrietta Dátum: 2015-01-07 14:28:09
Offra István írta ekkor: 2015-01-05 21:23:53
Üdv Mindenkinek! Idén Pargára szeretnénk menni nyaralni, de volna néhány kérdésem. Erre persze hivatalosan Grandosok és nyilván előzőleg ott nyaraltak is nyugodtan válaszolhatnak. Az első, hogy van-e tényleg homokos part? Tehát úgy értem Grand Balázs(ha szabad megszólítanom), ahogy parálián. Homok, lassan mélyül, kicsit dimbes-dombos, akár be is lehet ülni és lubickolni. A második, hogy az apartmanokban a wifi ellátottság milyen? Mint pl kedves Balázs, a caravelben, hogy van minden szinten ez igaz, de igazán csak az előtérben élvezhető, az épület adottságai miatt. A harmadik a TV adás. Van-e magyar csatorna és milyen készülékekkel találkozhatunk? Pl mint a caravelben (kedves Balázs... :)), hogy hdmi-n lehet-e csatlakozni rá, vagy ki vagyunk szolgáltatva az ottani adóknak és kész... ? A negyedik, hogy a Grand Tours keretében lehet-e odajutni repülővel és transzferrel? Köszönöm
Szia! Ha olyan széles, homokos, lassan mélyülő partra vágysz, akkor Lichnos beach-et ajánlom. Kb. 4 km-re Pargától délre. Pargan olyan partot nem találsz mint Paralia. Apró kavicsos vagy nagyszemű, homokos -ki minek nevezi- a partja, de van köves, sziklás öble is. Minden esetre: GYÖNYÖRŰ! Üdv.: Hetti