Kedves Ági! Mi 2013-ban Sidariban voltunk, 2014-ben Pargán, számomra Parga százszor szebb hely, minden tekintetben, sokkal-sokkal jobban éreztük magunkat, pedig Sidariban is azt hittük, hogy szuper minden (egy-két dolgot leszámítva). De ez egyéntől függ azt hiszem, hogy kinek melyik tetszik jobban. Én a sziklás öblöket szeretem jobban, változatosabb, illetve nekünk Sidari után Parga sokkal hangulatosabb és tisztább volt, sokkal pörgősebb, szebb. De ezt majd eldöntitek Ti, mindenkinek más tetszik.

Én a homokos part hiányát nem tudom negatívumként felfogni, mert én a kavicsosat jobban szeretem, ott minden esetben tisztább a víz, illetve nem lesz mindene homokos az embernek. De ez megint csak egyénfüggő úgy gondolom. Biciklit lehet bérelni, de én nem ajánlom, mert nagyon hegyes a vidék, mi 80-as robogót béreltünk, elvitt kettőnket mindenhová, egy-két helyen érződött csak, hogy szenved szegény. De bicajjal bejárni a környéket, hát, amilyen meleg van, nekem nem lenne hozzá se kedvem, se erőm, nagyon nagy szintkülönbségek vannak. Pedig szeretek bicajozni, de ide nem való sztem. Az időjárásról annyit tudok mondani, hogy mi tavaly júni 10-17-ig voltunk, és nagyon meleg volt. Előtte hónapokig néztem az előrejelzést, mindvégig azt jósolták, hogy max 22-25 fok lesz, aggódtam is, de mikor kint voltunk simán 32-35 fok volt, égetett a nap, úgyhogy sztem már május végén is jó idő lesz. A víz nem volt a legmelegebb, úgy gondolom, hogy szezon végére lesz kellemesen langyos, de mi fürödtünk sokat ennek ellenére is. Talán 20-21 fokos lehetett, bár a vízfelszín melegebb volt ennél. Volt aki azt írta itt a fórumon, hogy még augusztusban is hideg volt számára a víz, nem tudom, az biztos, hogy szezon elején hidegebb, egyéntől függ, ki mennyire érzi kellemetlennek. Ha valaki érzékeny a felfázásra, akkor azért májusban szerintem sokáig ne időzzön a vízben.

üdv: Veronika
Kedves Veronika!
Köszönöm szépen a mindenre kiterjedő gyors választ! Már alig várom, csupa jót olvastam eddig Pargáról! :)
A biciklit akkor valószínűleg elfelejtjük :D Aki még sosem vezetett robogót az is kölcsönözhet? 4 éve vezetek autót, de se motort, se robogót nem vezettem még. Autót/Robogót milyen árban lehet bérelni kb.? Szerencsére nem vagyok felfázós típus, legalábbis eddig nem volt még túl gyakran ilyen problémám. Köszönöm még egyszer a válaszod! :) További szép napot, Ági