(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Pargán
Fórum bejegyzései

Veronika Dátum: 2015-01-06 13:38:43
Rékasi Ágnes írta ekkor: 2015-01-06 12:44:31
Sziasztok! Párommal május utolsó hetében szeretnénk Pargán nyaralni. Tavaly Sidariban voltunk, ami nagyon tetszett és ezáltal magasra is tette a mércét. Viszonyítási alapunk nincs, mert most utazunk 2. alkalommal Görögországba, így nem tudom mennyi értelme lenne összehasonlítani bármelyik más úti céllal. A fórumon visszaolvastam, és írtátok, hogy nem igazán van a környéken homokos part. Ezt mennyire lehetne hátrányként említeni szerintetek, vagy inkább pozitívumként kell felfogni? További kérdésem a következő lenne: biciklit lehet-e és érdemes-e egyáltalán bérelni, hogy azzal fedezzük fel a környéket, vagy ez elvetendő ötlet, mert nagyon hegyes, meredek a vidék?! Illetve az időjárással kapcsolatban még egy utolsó kérdés: május végén milyen idő szokott lenni általában? A víz mennyire meleg? Lehet-e már benne felfázás veszélye nélkül fürdeni? Köszönöm szépen előre is a válaszokat! Üdv.: Ági
Kedves Ági! Mi 2013-ban Sidariban voltunk, 2014-ben Pargán, számomra Parga százszor szebb hely, minden tekintetben, sokkal-sokkal jobban éreztük magunkat, pedig Sidariban is azt hittük, hogy szuper minden (egy-két dolgot leszámítva). De ez egyéntől függ azt hiszem, hogy kinek melyik tetszik jobban. Én a sziklás öblöket szeretem jobban, változatosabb, illetve nekünk Sidari után Parga sokkal hangulatosabb és tisztább volt, sokkal pörgősebb, szebb. De ezt majd eldöntitek Ti, mindenkinek más tetszik. smile Én a homokos part hiányát nem tudom negatívumként felfogni, mert én a kavicsosat jobban szeretem, ott minden esetben tisztább a víz, illetve nem lesz mindene homokos az embernek. De ez megint csak egyénfüggő úgy gondolom. Biciklit lehet bérelni, de én nem ajánlom, mert nagyon hegyes a vidék, mi 80-as robogót béreltünk, elvitt kettőnket mindenhová, egy-két helyen érződött csak, hogy szenved szegény. De bicajjal bejárni a környéket, hát, amilyen meleg van, nekem nem lenne hozzá se kedvem, se erőm, nagyon nagy szintkülönbségek vannak. Pedig szeretek bicajozni, de ide nem való sztem. Az időjárásról annyit tudok mondani, hogy mi tavaly júni 10-17-ig voltunk, és nagyon meleg volt. Előtte hónapokig néztem az előrejelzést, mindvégig azt jósolták, hogy max 22-25 fok lesz, aggódtam is, de mikor kint voltunk simán 32-35 fok volt, égetett a nap, úgyhogy sztem már május végén is jó idő lesz. A víz nem volt a legmelegebb, úgy gondolom, hogy szezon végére lesz kellemesen langyos, de mi fürödtünk sokat ennek ellenére is. Talán 20-21 fokos lehetett, bár a vízfelszín melegebb volt ennél. Volt aki azt írta itt a fórumon, hogy még augusztusban is hideg volt számára a víz, nem tudom, az biztos, hogy szezon elején hidegebb, egyéntől függ, ki mennyire érzi kellemetlennek. Ha valaki érzékeny a felfázásra, akkor azért májusban szerintem sokáig ne időzzön a vízben. smile üdv: Veronika
Rékasi Ágnes Dátum: 2015-01-06 12:44:31
Sziasztok! Párommal május utolsó hetében szeretnénk Pargán nyaralni. Tavaly Sidariban voltunk, ami nagyon tetszett és ezáltal magasra is tette a mércét. Viszonyítási alapunk nincs, mert most utazunk 2. alkalommal Görögországba, így nem tudom mennyi értelme lenne összehasonlítani bármelyik más úti céllal. A fórumon visszaolvastam, és írtátok, hogy nem igazán van a környéken homokos part. Ezt mennyire lehetne hátrányként említeni szerintetek, vagy inkább pozitívumként kell felfogni? További kérdésem a következő lenne: biciklit lehet-e és érdemes-e egyáltalán bérelni, hogy azzal fedezzük fel a környéket, vagy ez elvetendő ötlet, mert nagyon hegyes, meredek a vidék?! Illetve az időjárással kapcsolatban még egy utolsó kérdés: május végén milyen idő szokott lenni általában? A víz mennyire meleg? Lehet-e már benne felfázás veszélye nélkül fürdeni? Köszönöm szépen előre is a válaszokat! Üdv.: Ági
Veronika Dátum: 2015-01-06 11:23:18
Szabolcsi Pálné írta ekkor: 2015-01-06 10:47:46
Köszi Veronika a válaszod. Úgy látszik, hogy Te mindig mindenkinek válaszolsz. Küldöm az email címem: [email protected]
Kedves Marika, nemsokára küldöm a képeket! smile
Veronika Dátum: 2015-01-06 11:22:13
Még a távolságok leküzdésével kapcsolatban eszembe jutott, hogy azt hiszem fél óránként a pargai kikötőből indulnak kis vízi taxik, melyekkel könnyedén el lehet jutni pl. a Valtosra, így el lehet kerülni a hegymászást, de ugyanígy meg lehet közelíteni egy másik szép strandot, a Lichnost, ami kicsit messzebb van dél felé, de a Valtoshoz hasonló, szép, kicsit nyugisabb hely, hosszú kavicsos part, a víz kb. úgy mélyül mint a valtoson. Hazafelé ugyanígy lehet érkezni, sztem remek program, nem csak a hosszú sétától kíméli meg magát az ember, hanem még hajókázik is. Az árát nem tudom, mi nem használtuk, szeretünk sétálni, túrázni smile Illetve itt egy oldal, ahol még meg lehet nézni a pargai nevezetességeket, sok kép van a strandokról, illetve minden egyébről: http://www.pargaportal.com/index.php?p=category&t=4
Szabolcsi Pálné Dátum: 2015-01-06 10:47:46
Köszi Veronika a válaszod. Úgy látszik, hogy Te mindig mindenkinek válaszolsz. Küldöm az email címem: [email protected]