(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Pargán
Fórum bejegyzései

Dátum: 2014-08-29 17:37:20
Kovács Sándor írta ekkor: 2014-08-29 15:06:46
Tisztelt Nagy Sándor! Kérem engedje meg, hogy ezen a webfelületen szóljak Önhöz! Mint azt az imént leírtam, remek nyaralást köszönhetünk a Grand Tours utazási irodának, ám egyetlen negatív tapasztalatunkra fel kell hogy hívjam a figyelmét. Előre leszögezem, hogy a történtekről sem az Iroda, sem a telepített idegenvezető nem tehet. A Jón-tengeri szigettúrán egy egész busznyi - kb. 40 fő - vett részt, tehát ahogy azt a prospektusban is olvashattuk, a 15 fő feletti magyar idegenvezetést joggal remélhettük. Meg is érkezett a görög utazási iroda - akikkel Önök szerződésben állnak - idegenvezetője, bizonyos Takisz, aki erősen tört magyarsággal nagyjából tájékoztatott mindenkit - Pápai Feri segítségével - a "menetrendről". Eddig semmi olyasmi nem történt, amit bárki is sérelmezhetne, a problémák azután kezdődtek, miután Nidriben hajóra szálltunk. A hajón, amint valamilyen látnivaló közelébe kerültünk, görögül, angolul, románul, szerbül és magyarul tájékoztatták az utasokat. Ám, míg az első négy nyelven percekig meséltek, pl. Aphrodité és egy faun szerelmi afférjáról egy világító torony kapcsán, addig a történetről mi a következőket tudtuk meg a görög iroda "magyar" nyelvű tájékoztatásából: "Jobbra van világítász. Itt volt Aphrodité, bele szerelmesz faun, de Aprodité nem szeret faun, ezért faun meghal." Végül is, a lényeg benne volt. Eleinte viccesnek tűnt ez a sutaság Takisz részéről, de látva más nemzetiségű utastársaink sajnálkozó, vagy épp gúnyos pillantásait, később már nem volt az. Problémás volt az időpontok közlése is, az "öt óra után tizenöt perc előtt" kifejezést hallva, magyar utastársaimmal szavazást indítottunk, hogy mit jelenthet. A negyed órával öt előtt kapta a legtöbb szavazatot, szerencsére tényleg ekkor indult tovább a hajó Fiskardo-ból. Végül talán Takisz is érezhette, hogy még nem nőtt fel a feladathoz, ezért a Skorpió-szigetnél már meg sem szólalt. Jómagam csak az angol nyelvű tájékoztatásból hámoztam ki, hogy tulajdonképpen az Onassis-család hajóját fotózom épp, pedig kevesebbet beszélek angolul, mint Takisz úr magyarul. ...Tisztában vagyok vele, hogy minderről Önök nem tehetnek, de talán érdemes lenne a történtekről tájékoztatni a görög irodát, hogy a jövőben tényleg kapjunk magyar nyelvű idegenvezetést. Tisztelettel: Kovács Sándor
Kedves Sándor, sajnálom a Jón tengeri kiránduláson történteket, és elnézést kérek hogy a nem teljesen nekem címzett hozzászólására válaszolok. Kicsit a Takis úr védelmében, de igazából a valódi felelőst megnevezendő. A szezon kezdetekor egy helyi magyar hölgy vállalta az idegenvezetést, ő volt az akit a Skarpos travel alkalmazott hogy a Grand tours felé a megállapodás szerint teljesítse a kötelezettségét.. Az ominózus kiránduláson a Takis úr beugró volt mivel az fent nevezett hölgy se szó se beszéd reggel a kiránduláshoz nem jelentkezett a megbeszélt időpontban és a telefonját sem vette fel. Tény hogy Takis úr gyengén beszél magyarul, ezt áthidalandó a következő alkalomkor mikor kirándulást vitt a vendégeimnek a hajón elhangzó idegenvezetői anyagot sokszorosítva a kezébe adtam. Szívem szerint mennék minden kirándulásra a vendégeimmel, de egy héten 8 programunk van, ebből négyet tudok tisztességgel elvállalni. A történtekért ezúton is elnézését kérem. Üdvözlettel, Pápai Ferenc
Dátum: 2014-08-29 16:58:50
Tóth Zoltánné írta ekkor: 2014-08-28 20:07:37
Üdvözlöm. A megadott email címre küldtem levelet Önnek....22.-én.....remélem megkapta......és tud segíteni kérésemben. 5 nap múlva megcsodálhatjuk ismét, Görögország egy újabb gyöngyszemét. Szép napokat kívánok Önnek és kedves családjának.
Kedves Renáta, válaszoltam, mindösszesen azért késlekedtem, mert magam is a válaszra vártam az ügyében. Üdvözlettel, Feri, és jó utat várom Önöket szeretettel ! :-)
Dátum: 2014-08-29 16:58:40
Tóth Zoltánné írta ekkor: 2014-08-28 20:07:37
Üdvözlöm. A megadott email címre küldtem levelet Önnek....22.-én.....remélem megkapta......és tud segíteni kérésemben. 5 nap múlva megcsodálhatjuk ismét, Görögország egy újabb gyöngyszemét. Szép napokat kívánok Önnek és kedves családjának.
Kedves Renáta, válaszoltam, mindösszesen azért késlekedtem, mert magam is a válaszra vártam az ügyében. Üdvözlettel, Feri, és jó utat várom Önöket szeretettel ! :-)
Kovács Sándor Dátum: 2014-08-29 15:06:46
Tisztelt Nagy Sándor! Kérem engedje meg, hogy ezen a webfelületen szóljak Önhöz! Mint azt az imént leírtam, remek nyaralást köszönhetünk a Grand Tours utazási irodának, ám egyetlen negatív tapasztalatunkra fel kell hogy hívjam a figyelmét. Előre leszögezem, hogy a történtekről sem az Iroda, sem a telepített idegenvezető nem tehet. A Jón-tengeri szigettúrán egy egész busznyi - kb. 40 fő - vett részt, tehát ahogy azt a prospektusban is olvashattuk, a 15 fő feletti magyar idegenvezetést joggal remélhettük. Meg is érkezett a görög utazási iroda - akikkel Önök szerződésben állnak - idegenvezetője, bizonyos Takisz, aki erősen tört magyarsággal nagyjából tájékoztatott mindenkit - Pápai Feri segítségével - a "menetrendről". Eddig semmi olyasmi nem történt, amit bárki is sérelmezhetne, a problémák azután kezdődtek, miután Nidriben hajóra szálltunk. A hajón, amint valamilyen látnivaló közelébe kerültünk, görögül, angolul, románul, szerbül és magyarul tájékoztatták az utasokat. Ám, míg az első négy nyelven percekig meséltek, pl. Aphrodité és egy faun szerelmi afférjáról egy világító torony kapcsán, addig a történetről mi a következőket tudtuk meg a görög iroda "magyar" nyelvű tájékoztatásából: "Jobbra van világítász. Itt volt Aphrodité, bele szerelmesz faun, de Aprodité nem szeret faun, ezért faun meghal." Végül is, a lényeg benne volt. Eleinte viccesnek tűnt ez a sutaság Takisz részéről, de látva más nemzetiségű utastársaink sajnálkozó, vagy épp gúnyos pillantásait, később már nem volt az. Problémás volt az időpontok közlése is, az "öt óra után tizenöt perc előtt" kifejezést hallva, magyar utastársaimmal szavazást indítottunk, hogy mit jelenthet. A negyed órával öt előtt kapta a legtöbb szavazatot, szerencsére tényleg ekkor indult tovább a hajó Fiskardo-ból. Végül talán Takisz is érezhette, hogy még nem nőtt fel a feladathoz, ezért a Skorpió-szigetnél már meg sem szólalt. Jómagam csak az angol nyelvű tájékoztatásból hámoztam ki, hogy tulajdonképpen az Onassis-család hajóját fotózom épp, pedig kevesebbet beszélek angolul, mint Takisz úr magyarul. ...Tisztában vagyok vele, hogy minderről Önök nem tehetnek, de talán érdemes lenne a történtekről tájékoztatni a görög irodát, hogy a jövőben tényleg kapjunk magyar nyelvű idegenvezetést. Tisztelettel: Kovács Sándor
Kovács Sándor Dátum: 2014-08-29 14:26:58
Üdv! Nemrég érkeztünk haza Pargáról, ami valóban egy nagyon szép városka. A Nanos apartman 203-as szobájában laktunk, ami egy remek ház jól felszerelt és csodálatos kilátással bíró szobája. Bár mi a hűtőn, két poháron és tányéron kívül nem használtunk mást, van az apartmanban mikrosütő, vízmelegítő, kávéfőző, elektromos főzőlap és sütő, széf, a klíma pedig bérelhető, 3 euro/nap. Két főre elegendő étkészlet várja a vendégeket, és - mert tudom, hogy ez általában problémát okoz - van nagy, recés élű konyhakés is. smile A szép kilátásért cserébe sokat kell gyalogolni a kikötőig, de a második nap meg sem éreztük, sőt, a mi turnusunk úgy alakult, hogy a Nanos apartmanban lakott a nyugdíjas különítmény, akik nem nagyon panaszkodtak a néhol meredek terep miatt. smile Pápai Ferivel sokat nem találkoztunk, szerencsére és egyben sajnos. Szerencsére, mert csupán egyetlen alakalommal kellett a segítségét kérnünk egy rosszullét miatt, és sajnos, mert igazán remek fickónak bizonyult. smile (A rosszullét kapcsán ajánlanám azoknak az utastársaknak akik buszon, hajón rosszul szoktak lenni, az EMETOSTOP nevű gyógyszert. 10 szem 1,60 euróba kerül, és akár menetiránynak háttal is lehet utazni, ha egy órával az indulás előtt beveszünk egy szemet. smile Nincs mellékhatása.) A város szép, látni kell! Sokat lehet és kell is talpalni, és ez vagy hegynek felfelé vezet, vagy épp lefelé. A felfelé mindig többnek tűnt smile Sok a pékség, kis bolt a városban, mindenki megtalálhatja a neki tetszőt. Rengeteg a taverna, bár meg kell mondjam a parti éttermek "beráncigálós" stílusa nem igazán tetszett. Talán épp ezért inkább egy kis "belvárosi" tavernában, a Hani-ban vacsoráztunk majd' minden este. Nem csillogott, nem villogott, de olyan finom, házias főztjük volt, hogy még most is érzem a számban a kleftico-juk ízért... pedig nem is nagyon szeretem a birkahúst... smile Na, de hogy valami hasznosat is írjak: boltban leginkább tejet vettünk, ezért ennek az árán láttuk a boltok árkülönbségeit. Volt ahol 1,9 euróba, volt ahol 1,45 euróba kerül egy liter 3,5 %-os tej. A péksütemények 2-4 eurók, gyrost csak a 33-ban ettünk - bár minden nap -, ott 2,50-be került, de kb. ugyanennyi volt máshol is. Fagyi, közepes gépi, eper/banán 2 euró. Ez a "közepes" kb. 4 gombóc itthoni fagyinak felel meg. Vacsora két főre, pl.: görög saláta, bárány kleftico, desszertnek jégkrém - két-két gombóc eper -, 0,5 l Mythos és 0,33 ice tea és a kenyér összesen, megközelítőleg 32 euró. Remek a vízitaxi hálózata Pargának, a Valtosra 4 euró/fő, a Lichnosra 8 euró/fő, Sarakinikora 12 euró/fő a jegy oda-vissza. Ha szerencsénk van, a visszaúton a bárka "kapitánya" teljesen a sziklák mellett kormányozza végi a hajót. smile Összességében egy remek nyaralást töltöttünk el Pargán, Szervezett és saját kirándulásokon vettünk részt. Elégedettek vagyunk a Grand Tours szervezésével, az idegenvezetővel, és nem utolsó sorban a ki- és beutaztató sofőrökkel is.