Kedves Zsolt! Ha hosszú sétákra vágytok, akkor a Valtost ajánlom. Nem az a klasszikus értelemben vett homokvár építős homokos, inkább nagy szemű homokos,kicsit süppedős, nehéz benn haladni. Már többen is írtuk, hogy kagylóval, csigával nem találkoztunk Pargán. Én sem akartam hinni a szememnek, de még egy kis törött kagylót sem találtunk sehol. Egyébként Pargától kb. 4 km-re van egy olyan part (Lichnos beach), ahol az apró homokos résztől a nagy kövesig mindent megtalálsz. Ide vizitaxival lehet átmenni, egy felnőtt retúr jegy 8 EU. Az én fiam 3 éves, neki nem kellett fizetni. Gyönyörű oliva ligettel átölelt hosszú széles part. Az egyik végén, ahol a homokos rész van, oliva fák és sátras kempingesek vannak a hátad mögött, a másik végén egy leszakadt sziklafal zárja le. Csodálatos. Van egy tavervan, tiszta mosdó, egy kis supermarket. Szerintem megéri megnézni. Vizitaxival több jónak mondott partot is fel lehet keresni. Az idegenvezető, Feri biztos tud nektek ebben segíteni. A kis városi strand gyönyörű, de tényleg kicsi, ott hosszú sétákra nincs lehetőséged. Viszont sziklákkal övezett, lehet vannak tengeri herkentyűk köztük megbújva. A városi nagy strand kb. 200 méter hosszú, a víz közelében inkább sóderesnek, kövesnek mondanám, hátrébb van homok is. Nagyon zsúfolt. Nem gondolom, hogy ott bármit is találnátok. Mi nem találtunk, bár kerestük. Sétálni viszont rengeteget lehet a gyönyörű város zegzugos utcácskáin. Biztos vagyok benn, hogy nem fogtok unatkozni, rengeteg a látnivaló, a fakultatív programok is nagyszerűek. A vártúrát ki ne hagyjátok. Ja, és a Zorbas étteremben tényleg hatalmas adag finomabbnál finomabb kajákat ehettek, és még kedvezmény is van a Grandosoknak. Jó nyaralást nektek!