(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Parálián
Fórum bejegyzései

Pálóczi Ágnes Dátum: 2011-06-04 19:43:11
Kedves GrandParalia! Augusztusban utaznánk veletek Paráliára.A kérdésem az lenne mennyire biztos az útlevél nélküli utazás?Tudom már sokan feltették ezt a kérdést, de számomra még nem érkezett egyértelmű válasz.Tavaly is Görögországban nyaraltunk, de sokan már csak kártyás személyivel jöttek és nem volt gond.Mi most kiskorú gyerekkel mennénk elég neki, vagy csináltassunk magunknak is?Válaszodat előre is köszönjük: P.Ági
Semperger István Dátum: 2011-06-03 18:03:29
Erzsike írta ekkor: 2011-06-03 17:48:35
Kedves Utastársaim, kedves Semp! A leveledre szeretnék reagálni. Én kb. 8 éve a Grand Tourssal utazom és egy pár mondatban szeretném leírni én is a véleményemet. Azon a héten amikor itt voltatok én is veletek érkeztem Paraliára. Mivel hogy már sok éve ide járok, ezért nekem teljesen más a véleményem, mint nektek. Remélem nem haragszotok meg, ha pár mondatban összefoglalom. Először is, az a véleményem, hogy ha egy idegen országban vagyunk, egy idegen kultúrában, akkor annak a szabályai szerint kell viselkedni. Görögországban köztudott, hogy mindenki szeret szép nyugodtan élni és valahogy másnap megoldani a problémákat. Ugyanúgy mint ti, én is az Atlantisban laktam. Az tény, hogy nagyon hangosak voltatok, dehát ahogy írtátok, egyetemistőák vagytok. Ezzel nincs is semmi baj. Az biztos, hogy én is hallottam, hogy nem csak a Grand Tours idegenvezetői, hanem az apartman tulajdonosa is szólt nektek, hogy egy kicsit halkabban legyetek, mert valóban zavartátok a többi utas pihenését. Azt hogy a falak állítólag papír vékonyak, azzal semmi gond, itt így építkeznek, ez a megszokott. Arról nem olvastam, hogy vajon mikor elmentetek kirándulni kitől kaptatok útleírást, fénymásolt térképet és segítséget ahhoz, hogy eljussatok oda ahova szeretnétek. Valahol meg kell értenetek, hogy a lányoknak Paralián ez az első évük. Aki kicsit is megismerte őket ez alatt az egy hét alatt, az rögtön rájött, hogy az ő munkaidejük a nap 24 órájára vonatkozik. Az én személyes tapasztalatom, hogy bármikor bármilyen problémával hozzájuk fordultam, mindig kedvesen, udvariasan és persze a nélkülözhetetlen mosolyukkal segítettek gondjaimon. Utoljára csak annyit szeretnék még megírni, hogy mindenki nézzen magába és gondolkozzon el, hogy végülis otthon, ennyi pénzért sehova sem jut el. Ide pedig miért jövünk? Tenger, napsütés és nyugalom...Mindenkinek további kellemes és élményekben gazdag utazást kívánok! Én jövőre is velük jövök!
Kedves Erzsike, először is nem tudtam, hogy a lányoknak ez az első évük (nekünk azt mondták, nem), mert ha így van, akkor ahhoz képest jók voltak. Persze, volt, hogy hangosak voltunk, ezért elnézést is kérek, de amennyire tudtuk, moderáltuk a többieket. Az azonban továbbra is zavaró, hogy akkor is nekünk szóltak, mikor ott sem voltunk. A papírvékony fal pedig nem, nem szokás, ez az ötödik görög apartman, ahol voltam, s ilyet eddig nem tapasztaltam. Vagy máshol nem ilyen feltűnő... Hogy kitől mit kaptunk nem tudom, nem is tudom hogy jött ide, hisz mint írtuk, segítőkészek voltak (amúgy az Olympus Nemzeti Park bejáratánál adtak térképet) - én csak azt vetettem fel, hogy szervezetten is lehetne túráztatni oda.
Erzsike Dátum: 2011-06-03 17:48:35
Semperger István írta ekkor: 2011-06-02 19:41:10
Sziasztok, pár élményt megosztanék veletek, építő jelleggel, nem panaszképp, hisz imádom a Grand Tours-t :) Nos, május 23.-án indultunk Paraliára - az úton épp teszteltek valami műholdas TV-t, így gyakorlatilag éjfélkor is ordított az RTL meg a TV2, hiába kértük a sofőrt, hogy legalább a hangot vegye le... aztán egy elöl ülő utas felcsapta a TV-ket és leragasztotta szigetelőszalaggal, ki tudja, azóta mi van velük:) Paralia... nos szép, jó, minden, egyet nem értek: azt írják, pörgős, zajos városka fiataloknak stb. Ahhoz képest 5 perccel a szieszta megkezdése után már bedörömbölt Jorgos, hogy ne beszélgessünk 6an egy 4 fős szobában - ugyanis az ATLANTISBAN papír vékonyak a falak, s ha a nagy melegben e mellett az ablak is nyitva, igen, lent is lehet hallani mindent! (Neos-on, ami állítólag pihenőfalu, ilyen sosem volt...) Apropó lent: a wifi csak kb. a recepció 20 nm-es területén használható, mindenhol máshol használhatatlanul gyenge a jel... Az sem a Grand Tours hibája, de kellemetlen, hogy a sok hangos szerb miatt is ránk szólnak, hisz nem tudják a két nyelvet megkülönböztetni, biztos a fiatalok voltak, az ATLANTIS pedig 3, egybe épített apartman középső része, két szerb apartman közt. A helyi szórakozási lehetőségek jók, és az árakra sem panaszkodhatunk, pedig egyetemisták vagyunk:) Viszont az kicsit kellemetlen volt, hogy a 7-8 féle fakultatív programból csak hármat hirdettek meg - ok, tudom, ez nem a GT hibája, sőt, úgy hallottuk, a görögök nem siették el, sőt, a helyi idegenvezetők segítettek is megszervezni magunknak a helyi vasúttal, de na, sajnáltuk:( Ellenben sajna a két helyi idegenvezetőről több jót nem mondhatok, messze nem olyan felkészültek, gyorsak stb., mint pl. a Neos-os Salamon Kati. Pl. gond nélkül jöttek szólni, hogy hangosak voltunk előző nap a szieszta alatt akkor, mikor csak rá kellett volna nézni a papírra, hogy ott sem voltunk, mert Meteoráztunk... mindegy, apróságok. Józsi étterme akármennyire is csábító a magyar nyelv, s tulajdonos miatt, véleményem szerint a kis adag vs. nagy ár miatt kerülendő. Cserébe a parttól nem messze van egy "kék gyros-os", van is a szállón reklámjuk, Art of Taste - életemben nem ettem olyan jó gyrost, és csak 1,8 euró! Az ATLANTIS-tól pár lépésre van egy sárga hipermarket, 30 cent a Frappé - kell ennél több? :) S ha már árak: minden elfogadható, normális, de a kenyér-és pékárúk nagyon drágák (2-3 euró a fél kilós kenyér!). Hú, látom, össze-vissza irogatok, de frissek az élmények:) Mindegy, szóval egy tipp a Grand Tours-nak: nagyon sokan velünk tartottak, mikor nem jöttünk vissza az Olympus túráról, hanem elmentünk a menedékházig. Ha szerveznének ilyen túrát is, akkor ugyanannyiból kijönne, s tuti sokan választanák (vagy aki taxival szeretne odamenni, felsétálni, visszajönni, 15 euróból kijött!). A parton jellemzően csak a túristák szemetelnek, a helyiek véletlen sem. A víz szerintem nagyon jó, család kompatibilis, egyedül talán a fél percenként leszólító, mobilárusok zavartak a vége felé, bár becsületükre legyen mondva, megjegyzik, kik küldték el őket már:) A Duna TV mindenhol bejön, gondolom, ez csak nekem újdonság, mert sosem TV-zek kint, de akkor is jelzem, hogy nyugi, a híradó nem marad el:) Aki az ATLANTIS-ban az utcára néző (lehetőleg 2. emeleti) szobában lesz, készüljön fel, hogy a reggeli kávéból felnézve az Olympus csúcsa néz vele szembe - hatalmas élmény! Tolo-ban még sosem voltam, azt még letesztelem majd, de eddig Neos sokkal jobb, mint Paralia. Emellett persze tuti jól érzi magát az, aki ide jön! A fenti, nem mindig pozitív szavak mellett pedig egy hatalmasabbnál hatalmasabb piros pont az irodának, amiért utazás előtt ~2 héttel még segített variálni nekünk az utasokkal (nagyobb baráti társasággal mentünk) - köszönjük!
Kedves Utastársaim, kedves Semp! A leveledre szeretnék reagálni. Én kb. 8 éve a Grand Tourssal utazom és egy pár mondatban szeretném leírni én is a véleményemet. Azon a héten amikor itt voltatok én is veletek érkeztem Paraliára. Mivel hogy már sok éve ide járok, ezért nekem teljesen más a véleményem, mint nektek. Remélem nem haragszotok meg, ha pár mondatban összefoglalom. Először is, az a véleményem, hogy ha egy idegen országban vagyunk, egy idegen kultúrában, akkor annak a szabályai szerint kell viselkedni. Görögországban köztudott, hogy mindenki szeret szép nyugodtan élni és valahogy másnap megoldani a problémákat. Ugyanúgy mint ti, én is az Atlantisban laktam. Az tény, hogy nagyon hangosak voltatok, dehát ahogy írtátok, egyetemistőák vagytok. Ezzel nincs is semmi baj. Az biztos, hogy én is hallottam, hogy nem csak a Grand Tours idegenvezetői, hanem az apartman tulajdonosa is szólt nektek, hogy egy kicsit halkabban legyetek, mert valóban zavartátok a többi utas pihenését. Azt hogy a falak állítólag papír vékonyak, azzal semmi gond, itt így építkeznek, ez a megszokott. Arról nem olvastam, hogy vajon mikor elmentetek kirándulni kitől kaptatok útleírást, fénymásolt térképet és segítséget ahhoz, hogy eljussatok oda ahova szeretnétek. Valahol meg kell értenetek, hogy a lányoknak Paralián ez az első évük. Aki kicsit is megismerte őket ez alatt az egy hét alatt, az rögtön rájött, hogy az ő munkaidejük a nap 24 órájára vonatkozik. Az én személyes tapasztalatom, hogy bármikor bármilyen problémával hozzájuk fordultam, mindig kedvesen, udvariasan és persze a nélkülözhetetlen mosolyukkal segítettek gondjaimon. Utoljára csak annyit szeretnék még megírni, hogy mindenki nézzen magába és gondolkozzon el, hogy végülis otthon, ennyi pénzért sehova sem jut el. Ide pedig miért jövünk? Tenger, napsütés és nyugalom...Mindenkinek további kellemes és élményekben gazdag utazást kívánok! Én jövőre is velük jövök!
Orbán Sándor Dátum: 2011-06-03 09:05:02
Végre egy friss élménybeszámoló, Király! Még, még, még... Írjon mindenki, hogy képben legyünk az augusztus 8.-ai indulásunkig. Egy-két friss fotónak is örülnék. [email protected] Köszi előre is! smile
adamecz mária Dátum: 2011-06-02 21:43:46
Kedves Eszter és Szandra! Mi a Villa Thalassa 12 és 13-as szobáját kaptuk, de ha az online foglalásra kattintok ott nincsenek feltüntetve ezek a szobák. Másikakat kapunk? Előre is köszi a választ!