Sziasztok, pár élményt megosztanék veletek, építő jelleggel, nem panaszképp, hisz imádom a Grand Tours-t :)
Nos, május 23.-án indultunk Paraliára - az úton épp teszteltek valami műholdas TV-t, így gyakorlatilag éjfélkor is ordított az RTL meg a TV2, hiába kértük a sofőrt, hogy legalább a hangot vegye le... aztán egy elöl ülő utas felcsapta a TV-ket és leragasztotta szigetelőszalaggal, ki tudja, azóta mi van velük:)
Paralia... nos szép, jó, minden, egyet nem értek: azt írják, pörgős, zajos városka fiataloknak stb. Ahhoz képest 5 perccel a szieszta megkezdése után már bedörömbölt Jorgos, hogy ne beszélgessünk 6an egy 4 fős szobában - ugyanis az ATLANTISBAN papír vékonyak a falak, s ha a nagy melegben e mellett az ablak is nyitva, igen, lent is lehet hallani mindent! (Neos-on, ami állítólag pihenőfalu, ilyen sosem volt...) Apropó lent: a wifi csak kb. a recepció 20 nm-es területén használható, mindenhol máshol használhatatlanul gyenge a jel...
Az sem a Grand Tours hibája, de kellemetlen, hogy a sok hangos szerb miatt is ránk szólnak, hisz nem tudják a két nyelvet megkülönböztetni, biztos a fiatalok voltak, az ATLANTIS pedig 3, egybe épített apartman középső része, két szerb apartman közt.
A helyi szórakozási lehetőségek jók, és az árakra sem panaszkodhatunk, pedig egyetemisták vagyunk:)
Viszont az kicsit kellemetlen volt, hogy a 7-8 féle fakultatív programból csak hármat hirdettek meg - ok, tudom, ez nem a GT hibája, sőt, úgy hallottuk, a görögök nem siették el, sőt, a helyi idegenvezetők segítettek is megszervezni magunknak a helyi vasúttal, de na, sajnáltuk:( Ellenben sajna a két helyi idegenvezetőről több jót nem mondhatok, messze nem olyan felkészültek, gyorsak stb., mint pl. a Neos-os Salamon Kati. Pl. gond nélkül jöttek szólni, hogy hangosak voltunk előző nap a szieszta alatt akkor, mikor csak rá kellett volna nézni a papírra, hogy ott sem voltunk, mert Meteoráztunk... mindegy, apróságok.
Józsi étterme akármennyire is csábító a magyar nyelv, s tulajdonos miatt, véleményem szerint a kis adag vs. nagy ár miatt kerülendő. Cserébe a parttól nem messze van egy "kék gyros-os", van is a szállón reklámjuk, Art of Taste - életemben nem ettem olyan jó gyrost, és csak 1,8 euró!
Az ATLANTIS-tól pár lépésre van egy sárga hipermarket, 30 cent a Frappé - kell ennél több? :) S ha már árak: minden elfogadható, normális, de a kenyér-és pékárúk nagyon drágák (2-3 euró a fél kilós kenyér!).
Hú, látom, össze-vissza irogatok, de frissek az élmények:) Mindegy, szóval egy tipp a Grand Tours-nak: nagyon sokan velünk tartottak, mikor nem jöttünk vissza az Olympus túráról, hanem elmentünk a menedékházig. Ha szerveznének ilyen túrát is, akkor ugyanannyiból kijönne, s tuti sokan választanák (vagy aki taxival szeretne odamenni, felsétálni, visszajönni, 15 euróból kijött!).
A parton jellemzően csak a túristák szemetelnek, a helyiek véletlen sem. A víz szerintem nagyon jó, család kompatibilis, egyedül talán a fél percenként leszólító, mobilárusok zavartak a vége felé, bár becsületükre legyen mondva, megjegyzik, kik küldték el őket már:)
A Duna TV mindenhol bejön, gondolom, ez csak nekem újdonság, mert sosem TV-zek kint, de akkor is jelzem, hogy nyugi, a híradó nem marad el:)
Aki az ATLANTIS-ban az utcára néző (lehetőleg 2. emeleti) szobában lesz, készüljön fel, hogy a reggeli kávéból felnézve az Olympus csúcsa néz vele szembe - hatalmas élmény!
Tolo-ban még sosem voltam, azt még letesztelem majd, de eddig Neos sokkal jobb, mint Paralia. Emellett persze tuti jól érzi magát az, aki ide jön!
A fenti, nem mindig pozitív szavak mellett pedig egy hatalmasabbnál hatalmasabb piros pont az irodának, amiért utazás előtt ~2 héttel még segített variálni nekünk az utasokkal (nagyobb baráti társasággal mentünk) - köszönjük!