Szia! Mi tavaly voltunk busszal Paralián, nekünk is az első hosszú buszos útunk volt. Az útra sztem nyári ruha tökéletes, most éjjel sem hűl le a levegő, úgyhogy hosszú ujjút nem hinném hogy vinni kell. A klíma is pont jó, mi nem fáztunk tőle. Párnát vagy nyaktámaszt mindenképp vigyetek, mert anélkül eléggé kellemetlen a hosszú út, ha pihenni akarsz. Mi odafelé nem vittünk, elég kényelmetlen is volt, de kinnt vettünk és visszafelé már jó volt.:) Én egy nagyobb válltáskát vittem fel a buszra, ebben volt a kaja-üdítő, kézfertőtlenítő (van olyan hely útközben ahol megáll a busz, ahol nem mindig van szappan a mosdóban...). Ha hűtőtáskát is fel akarsz vinni, akkor inkább kisebb méretűt vigyél, mert a nagyobbakat berakják a csomagtérbe, mondván, hogy annak nem az utastérben van a helye, mert foglalja a helyet. A sofőrök árulnak a buszon hideg sört, üdítőt, kávét. Egyébként nagyon jófejek, szóval nem lesz gond. Este filmet is vetítenek.:) Zsuzsi, az idegenvezető pedig szintén segítőkész. Jó utat nektek, ha van még kérdésed, szívesen segítek.
Szia Juccancs!Köszönöm az információkat. Hivatkozva az utolsó mondatodra, segítséget kérek.:)Ti hol szálltatok meg Parálián? Nem voltam még Görögben, így semmit nem tudok, mire számítsak, mondták,, unatkozni nem fogunk, fiataloknak ideális hely. Idő gondolom mindig napsütötte, így magas naptej ajánlott, stb.:) Vásárolni szuvenírt és görögös ruhákat, kegytárgyakat lehet bőven beszerezni? Gondoltuk, kevés cuccal indulunk neki, hogy visszafelé férjen a bőröndbe...Javasolták, hogy konzerv, és hasonló apró élelmet vigyünk, mennyit ajánlassz?? Nem kértünk kaját, minden különlegességre nyitottak vagyunk. Szerintem ennyi elég lesz, nem vagyunk megijedve, de jobb tudni, mi legyen kéznél:) Köszönöm mégegyszer a válaszod, aranyos vagy. Jó éjt: Niki