Sziasztok! Tegnap érkeztünk haza Zante szigetéről. Mielőtt mentem, folyamatosan olvasgattam fórumokat, leírásokat, és a végére sikerült jócskán elbizonytalanodnom, hogy jól választottam e. De egytől egyig, minden félelmem oktalan volt.
Az Ibéria apartmanban volt a szállásunk, ami kifogástalan volt. Egyik este nem volt víz, az egy picit kellemetlen volt, de szerintem ez elenyésző.
A part, attól függetlenül, hogy meglehetősen keskeny, csodálatos. Ha valaki attól fél, hogy nem tud hol nyugodtan napozni, pihenni, az ne tegye. Rengeteg napágy, és letelepedési lehetőség van egy kicsit feljebb Ugyanis, lépcsők vezetnek a partról a Beach bárokhoz, ahol gyönyörű kilátás fogadja az embert, és pár lépcsőfok választja csak el a tengertől, aminek lehet, hogy a széle köves, de amint lelépünk a belevezető lépcső alsó fokáról, sekély, kristálytiszta, homokos talaj fogad minket.
Laganas főutcája az Iberia apartmantól két útvonalon is megközelíthető. Én akármilyen lassan mentem, nem vett igénybe 15 percnél sosem többet. Elég lusta vagyok, és sosem volt megerőltető. Fiatal vagyok, szóval engem egyáltalán nem zavartak az angol fiatalok, szerintem inkább viccesek, mint félelmetesek, és tőlük függetlenül nagyon jókat lehet ott bulizni, de sétálni, vásárolni, bármit tevékenykedni.
A Cameo szigetet nem szabad kihagynia annak, aki a szigeten nyaral. Egy félnapos programnak tökéletes.
Fakultatív program gyanánt egy helyi irodával mentünk, hajós szigettúrára. Erről szívesen írok privátba annak, akit érdekel.
A Grand Tours korrekt, amit azért szeretnék megemlíteni, hogy az utazásnál a sofőrök, azoknak a cuccait, akik legelőször szállnak majd le, külön teszik, a busz hátulján lévő „box” szerűségbe, és ott konkrétan felforrtak a hűtőtáskában lévő ételeink. Nem hibáztatom őket, nyilván így férnek el a csomagok, csak leírtam, ami történt.
Voltam már több helyen Görögországban, most az első helyre felkerült Zante, szóval bátran merem ajánlani mindenkinek. Az Iberia apartmant pedig hasonlóképpen. Aki nem szállodába szeretne menni, annak szerintem ez a legideálisabb, tisztaság, tulajdonos, felszereltség, elhelyezkedés, környezet szempontjából.
Remélem tudtam segíteni, akinek még kérdése van, annak szívesen válaszolok, és kellemes utat kívánok minden leendő utasnak!