(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Zakynthoson
Fórum bejegyzései

Rákóczi Zsoltné Dátum: 2011-04-11 11:33:26
Sziasztok! Mi szeptemberben megyünk Zakintosra. Légyszíves írjátok meg, hogy busszal milyen és mennyi az út, és milyen a sziget. Előre is köszi Zsuzsa
Grand Zakynthos Dátum: 2011-03-22 09:40:40
Szofi írta ekkor: 2011-03-16 15:08:33
Köszi, akkor megnyugodtam:) Még annyit, hogy az iroda levélben kiküld valamit? Vagy elég ha majd a busznál mondjuk a nevet és rajta leszünk a listán?
Szofi! Ha online foglaltatok, akkor nem küld az iroda részvételi jegyet, majd rajta lesztek a busz utaslistáján, és csak a neveteket kell mondanotok. :) Vivien
Grand Zakynthos Dátum: 2011-03-22 09:38:48
Vida Petra írta ekkor: 2011-03-16 11:34:03
Párommal május végén - június elején 2 hétre foglaltunk nyaralást, az 1. hetet Zakynthosra, a 2.-at Kefaloniára. Az átutazással kapcsolatban szeretnék információt kérni, busz- és kompmenetrendek árfeltüntetéssel érdekelnének. A kiindulóállomásunk Laganas, a célpont Skala. Előre is köszönöm a segítséget!
Kedves Petra! Pontos információkat most még nem tudok neked mondani, majd csak szezonkezdet után. Zakynthosról kétféleképpen lehet átjutni Kefalóniára, és szerintem a könnyebbnek tűnő út a bonyolultabb: közvetlen kompjárat van Agios Nikolaosból Pessadaba, ez a komp naponta kétszer jár, tavaly 9:45kor és 19:15kor, idei menetrendet még nem találtam (csak nyáron közlekedik). Viszont Agios Sostistól/Laganastól ez a kikőtő kb. 35 km-re van, és nincsen buszjárat, tehát csak taxival lehet odáig eljutni, ennek költségét még nem tudom leírni neked. A komp Pessadaba érkezik, ami szintén kb. 30km Skalatól és szintén csak taxival közelíthető meg. Ennek árát a kefalóniai kolléganő szintén csak szezonkezdet után tudja megmondani. A kompút ideje kb. 1 óra. A másik lehetőség ha Zakynthos városból átkompoztok Kilinibe és onnan pedig Porosba (Kefalónia). Laganasból jár busz a fővárosba, 1,60 Euro, a taxi pedig tavaly 16 Euroért vitte el az utasokat a kikötőbe. A kompjegy ára 8,50 Euro/fő, menetidő 1 óra 15 perc. Kiliniből Porosba 9,80 Euro a kompjegy ára, onnan szintén csak taxival lehet eljutni Skalaba, ez 12 km, tehát szerintem a taxi itt is kb 16-20 Euro lehet. Mindkét komp menetrendje itt található: http://www.ionianferries.gr/routes.asp. Lehet ez most egy picit bonyolultnak tűnik, de ne aggódjatok, lesz egy egész hetünk, hogy megszervezzük az átjutásotokat :) Üdv. Vivien
Szofi Dátum: 2011-03-16 15:08:33
Grand Zakynthos írta ekkor: 2011-03-16 08:59:36
Szia Szofi! Semmi ok az aggodalomra! Az egész szezon alatt csak néhány napig, viharok után fordult elő, hogy nagyon keskeny volt az Agios Sostisnál lévő part. A Georginától tényleg csak 2 perc sétára van a tengerpart. És hogy kinek mi számít jobb strandnak, szerintem az szubjektív. Több vendégünk mesélte, hogy ugyan bejárták az egész szigetet, mégis a Georginánál lévő Koukla Beach volt a kedvenc partjuk… A laganasi part és Agios Sostis között is van olyan partszakasz, ami szélesebb, viszont nincsenek angol tinik. És ahogy már korábban is írtam, májusban még nem fogják ellepni Laganast sem az angolok. A buszon előfordulhat, hogy lesz üres ülés, de erre nem érdemes számítani, mert akkor csak csalódás érhet, ha nem így lesz. Üdv. Vivien
Köszi, akkor megnyugodtam:) Még annyit, hogy az iroda levélben kiküld valamit? Vagy elég ha majd a busznál mondjuk a nevet és rajta leszünk a listán?
Vida Petra Dátum: 2011-03-16 11:34:03
Párommal május végén - június elején 2 hétre foglaltunk nyaralást, az 1. hetet Zakynthosra, a 2.-at Kefaloniára. Az átutazással kapcsolatban szeretnék információt kérni, busz- és kompmenetrendek árfeltüntetéssel érdekelnének. A kiindulóállomásunk Laganas, a célpont Skala. Előre is köszönöm a segítséget!