Párommal május végén - június elején 2 hétre foglaltunk nyaralást, az 1. hetet Zakynthosra, a 2.-at Kefaloniára. Az átutazással kapcsolatban szeretnék információt kérni, busz- és kompmenetrendek árfeltüntetéssel érdekelnének. A kiindulóállomásunk Laganas, a célpont Skala. Előre is köszönöm a segítséget!
Kedves Petra! Pontos információkat most még nem tudok neked mondani, majd csak szezonkezdet után. Zakynthosról kétféleképpen lehet átjutni Kefalóniára, és szerintem a könnyebbnek tűnő út a bonyolultabb: közvetlen kompjárat van Agios Nikolaosból Pessadaba, ez a komp naponta kétszer jár, tavaly 9:45kor és 19:15kor, idei menetrendet még nem találtam (csak nyáron közlekedik). Viszont Agios Sostistól/Laganastól ez a kikőtő kb. 35 km-re van, és nincsen buszjárat, tehát csak taxival lehet odáig eljutni, ennek költségét még nem tudom leírni neked. A komp Pessadaba érkezik, ami szintén kb. 30km Skalatól és szintén csak taxival közelíthető meg. Ennek árát a kefalóniai kolléganő szintén csak szezonkezdet után tudja megmondani. A kompút ideje kb. 1 óra. A másik lehetőség ha Zakynthos városból átkompoztok Kilinibe és onnan pedig Porosba (Kefalónia). Laganasból jár busz a fővárosba, 1,60 Euro, a taxi pedig tavaly 16 Euroért vitte el az utasokat a kikötőbe. A kompjegy ára 8,50 Euro/fő, menetidő 1 óra 15 perc. Kiliniből Porosba 9,80 Euro a kompjegy ára, onnan szintén csak taxival lehet eljutni Skalaba, ez 12 km, tehát szerintem a taxi itt is kb 16-20 Euro lehet. Mindkét komp menetrendje itt található: http://www.ionianferries.gr/routes.asp. Lehet ez most egy picit bonyolultnak tűnik, de ne aggódjatok, lesz egy egész hetünk, hogy megszervezzük az átjutásotokat :) Üdv. Vivien