(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Zakynthoson
Fórum bejegyzései

Révai Andrea Dátum: 2010-07-08 15:44:50
Szántai János Gábor írta ekkor: 2010-07-07 14:58:32
Akkor válaszolnék a kérdésekre. Előbb a hölgyek :) Kedves D.Viki! Nem szeretnék semmi olyat mondani, amit nem elsőkézből tudok. Annyit azonban mondhatok, hogy nem nagy étkűekre vannak szabva az adagok... de ha nem vagy nagy étkű, akkor sem biztos, hogy elég lesz :S Remélem tévedek, és majd jót nevetsz a hozzászólásomon. Illetve majd olvassa Vivien is a hozzászólásom, és szól a boszorkányos mosolyú Georginának, hogy 1 palacsintánál, vagy pirítósnál több is lehetne a reggeli :)) Az ízvilágáról semmi rosszat nem tudok mondani, mert én az Adelfiában csak ittam, illetve ettem egy gyrost, ami meglehetősen finom volt, bár azt azért nehéz elrontani :) Arról nem is beszélve, hogy nem a gyros nálam a mérvadó, ha egy éttermet kell értékelnem. Persze ha Nóra csak gyrost evett a görögországi kinntartózkodása alatt, akkor ő biztos szakértője lett a témának. Én kb 8 éttermet próbáltam ki Agios Sostisban, egyet Laganasban, egyet Zakynthos városában, kettőt Kalamakiban, illetve ettem egy reggeli toastot egyszer egy Maxi akármilyen faluban :) Ha rám hallgatsz, és nem gyrost akarsz enni, akkor próbáld ki az Olé Olét ;) Kedves Keresztes László! Navagiohoz mi quaddal mentünk fel, és az Olé Olé étterem melletti kölcsönzőből béreltük egy román sráctól. Érthető okokból nekünk nem adta olcsóbban mint 15, de hallottam, hogy le lehet ezt még alkudni. Csak hát ha meg is tagadod magyarságod, a jogsinál úgyis kibukik a dolog :))) 2 alkalommal béreltünk nála, egyébként elég kedves srác, integet, barátkozni is próbálgatna... első alkalommal 20 euróra vett le, mert 15 a quad, meg 5 a második bukósisak. Na persze. Mondtam neki, hogy második alkalomra már nem fizetek csak 15-öt. Annyi is lett. Van biztosítása is, úgyhogy nem kell félni. A jogsit elteszi, és ad egy papírt, amivel vezethetsz. Egyébként Vivien mindenkit óva intett a bérléstől, mert bajunk lesz, meghalunk, elromlik, aztán meg velünk fizettetik ki. Hát ez azért nem így megy, csak jól hangzik, hogy tőlük béreld 2x ennyiért :))) Bocs, de ez az igazság, nem?! :) Óvatosan kell vezetni, kanyarokban meg dudálni, és nem lesz baj! Egyébként én még soha életemben nem vezettem se quadot, se robogót, mégsem a lábujjaimmal gépelek, pedig azért húztam a szarvát rendesen :) Akiben van egy kicsi kalandvágy, és nem akar még egy napot a buszban tölteni azokkal az alakokkal akikkel odafelé utazott, annak ajánlom a jármű bérlést. Maxi városában meg a nagy kanyarban van egy hangulatos kis étterem, fini kávéval, meg szendvicsekkel, görög zenével, szőlőlevelek alatt. Mindenképpen érdemes megállni, mert arra már nem igen járnak turisták! Közben megnéztem a városka nevét: Macherado, de a helyi ákom-bákommal Maxa kezdetű :) Javaslom, hogy mindig az ákom-bákomos kiírást kövessétek, akkor nem tévedtek el. Quadnak egy teli tank benya oda-vissza bőven elég! Mailben elküldöm a mi útitervünk, ha valakit érdekel. Baromi szép volt, néhol félelmetes, de megéri :)
Szia Gábor! Mi gyerekekkel megyünk így az autó bérlésnél maradunk, de örömmel venném ha nekem is eltudnád küldeni az útvonaltervet.Köszi [email protected]
Kata Dátum: 2010-07-08 14:03:45
Kedves Gábor! Nekem is elküldenéd azt a bizonyos útvonaltervet. Ha lehetséges, és van akkor mást is szivesen fogadok. Köszi. [email protected]
Simon Tamás Dátum: 2010-07-08 07:30:56
Nóra írta ekkor: 2010-07-07 10:13:40
Sziasztok! Mi sem félpanziós ellátással voltunk, de szerintem a Georgina/Adelfia étterem tökéletes! A kerti része hangulatos, a kiszolgálás gyors és az ételek... Na szerintem ISTENI!!!! Nem vagyok elfogult, de nekem itt izlett a legjobban! Mindig ide jártunk enni, mert ilyen jó gyrost, mint amit itt ettem, sehol máshol nem kaptam még. Jah, és mivel többször is mentünk, mindig adtak pluszban vmit. (pl pohár bor, stb) Egyébként lehet náluk venni helyben készített kenyeret is, ami szintén nagyon finom volt. Aki önellátósan foglalt, annak tudnám ajánlani, hogy vigyen magával virslit, szalámit, mert ezen a környéken nem igazán lehet kapni, vagy ami van, az nagyon magas áron. Mi voltunk fakt. programon, ami szerintem jó volt, de szívesen írok róla pár dolgot, ha érdekel valakit.(e-mail címre)
Szia Nóra! A fakultativ progranomról érdeklődnék.Melyiken voltatok és milyen volt?Email cimem:[email protected] Előre is köszönöm! Üdv Tomi
Keresztes László Dátum: 2010-07-07 20:40:36
Szántai János Gábor írta ekkor: 2010-07-07 14:58:32
Akkor válaszolnék a kérdésekre. Előbb a hölgyek :) Kedves D.Viki! Nem szeretnék semmi olyat mondani, amit nem elsőkézből tudok. Annyit azonban mondhatok, hogy nem nagy étkűekre vannak szabva az adagok... de ha nem vagy nagy étkű, akkor sem biztos, hogy elég lesz :S Remélem tévedek, és majd jót nevetsz a hozzászólásomon. Illetve majd olvassa Vivien is a hozzászólásom, és szól a boszorkányos mosolyú Georginának, hogy 1 palacsintánál, vagy pirítósnál több is lehetne a reggeli :)) Az ízvilágáról semmi rosszat nem tudok mondani, mert én az Adelfiában csak ittam, illetve ettem egy gyrost, ami meglehetősen finom volt, bár azt azért nehéz elrontani :) Arról nem is beszélve, hogy nem a gyros nálam a mérvadó, ha egy éttermet kell értékelnem. Persze ha Nóra csak gyrost evett a görögországi kinntartózkodása alatt, akkor ő biztos szakértője lett a témának. Én kb 8 éttermet próbáltam ki Agios Sostisban, egyet Laganasban, egyet Zakynthos városában, kettőt Kalamakiban, illetve ettem egy reggeli toastot egyszer egy Maxi akármilyen faluban :) Ha rám hallgatsz, és nem gyrost akarsz enni, akkor próbáld ki az Olé Olét ;) Kedves Keresztes László! Navagiohoz mi quaddal mentünk fel, és az Olé Olé étterem melletti kölcsönzőből béreltük egy román sráctól. Érthető okokból nekünk nem adta olcsóbban mint 15, de hallottam, hogy le lehet ezt még alkudni. Csak hát ha meg is tagadod magyarságod, a jogsinál úgyis kibukik a dolog :))) 2 alkalommal béreltünk nála, egyébként elég kedves srác, integet, barátkozni is próbálgatna... első alkalommal 20 euróra vett le, mert 15 a quad, meg 5 a második bukósisak. Na persze. Mondtam neki, hogy második alkalomra már nem fizetek csak 15-öt. Annyi is lett. Van biztosítása is, úgyhogy nem kell félni. A jogsit elteszi, és ad egy papírt, amivel vezethetsz. Egyébként Vivien mindenkit óva intett a bérléstől, mert bajunk lesz, meghalunk, elromlik, aztán meg velünk fizettetik ki. Hát ez azért nem így megy, csak jól hangzik, hogy tőlük béreld 2x ennyiért :))) Bocs, de ez az igazság, nem?! :) Óvatosan kell vezetni, kanyarokban meg dudálni, és nem lesz baj! Egyébként én még soha életemben nem vezettem se quadot, se robogót, mégsem a lábujjaimmal gépelek, pedig azért húztam a szarvát rendesen :) Akiben van egy kicsi kalandvágy, és nem akar még egy napot a buszban tölteni azokkal az alakokkal akikkel odafelé utazott, annak ajánlom a jármű bérlést. Maxi városában meg a nagy kanyarban van egy hangulatos kis étterem, fini kávéval, meg szendvicsekkel, görög zenével, szőlőlevelek alatt. Mindenképpen érdemes megállni, mert arra már nem igen járnak turisták! Közben megnéztem a városka nevét: Macherado, de a helyi ákom-bákommal Maxa kezdetű :) Javaslom, hogy mindig az ákom-bákomos kiírást kövessétek, akkor nem tévedtek el. Quadnak egy teli tank benya oda-vissza bőven elég! Mailben elküldöm a mi útitervünk, ha valakit érdekel. Baromi szép volt, néhol félelmetes, de megéri :)
Kedves Gábor, köszi a hasznos infókat! Szerintem ezek után mi is a quad mellett döntünk!:oD Légyszi küldd el az útvonaltervet nekem is a [email protected] -ra! előre is köszi!
Szűcs Gergő Dátum: 2010-07-07 19:57:49
Sziasztok! Mi július 4-én jöttünk haza. Másodszor jártunk Zakynthoson de még mindig maradt látnivaló bőven. Tavaly busszal, idén autóval tettük meg az utat. Nagy Ágnesnek írnám, hogy a pályadíjak 120 euróból jöttek ki csak oda( 72 euró a kompdíj az autónak és négy főnek, 12 euró a Rio híd, a többi pályadíj, a Macedónoknak 1-1-1 euró pályadíjat adtunk és nem is kértek többet)és vissza is ugyanennyi. A tankolás kb. 100ezer ft-ba került, kártyával fizettünk mindenütt. Az étkezéshez csak annyit írnék, hogy ha nem grilleztünk, akkor mindig a Syrtakiban vacsiztunk. Menüvacsit ettünk fejenként 10euróért ami tartalmazta a salátát (kb 10 féle), a főételt (kb 3 féle husi többféle körettel, spagetti, pizza), a desszertet (2-3 féle süti, sokszor finom csokihab, gyümölcsök:dinnye, alma, narancs), és egy italt ami lehet alkoholos is. Mi többször többet is ittunk és senki nem szólt ránk. Az ízek isteniek, és ennyi pénzért ennyi mindent sehol nem kapni. Még a kagylót is megkóstoltuk, és többször ettünk bárányhúst is amit itthon nem eszek. Valaki írta Xigiát és a kénes vizet. Ha kénes vízben szeretnétek fürdeni nekem személyes kedvencem Marathia strandja ahol szintén kénes víz van, hófehér lapos sziklák. Nagyon különleges hely és erről kevesen írnak. Szintén különleges még a Porto Roxa fekete csipkés sziklákkal és tengeri medencékkel. Mindenkinek kellemes időtöltést kívánok! Még annyit,hogy a part közelében a víz isteni meleg pici gyerekeknek nagyon ajánlott és jót lehet homokozni!