(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Zakynthoson
Fórum bejegyzései

Vizi Gyöngyi Dátum: 2010-07-06 12:02:23
Erdei Sándor írta ekkor: 2010-07-06 08:27:13
Kedves Gyöngyi és Kata! Autó bérlésén nem gondolkoztatok esetleg? Nagy buli lenne így bejárni a szigetet és mindent egyénileg felfedezni!:)
Kedves Sándor! De igen, mi,azaz én és a párom gondolkoztunk rajta, de mivel nászútra megyünk,s nem szimpla kirándulásra, így szeretnénk édes kettesben felfedezni a szigetet. Remélem megérted! smile
Tusyk Dátum: 2010-07-06 11:44:57
írta ekkor: 2010-07-05 18:36:26
Tusyk! A busz út kellemes, legalábbis az új buszokkal amivel Én mentem. Filmek egy nagy mappányi van, így előre biztos nem tudja senki mi fog menni. Nálunk a Múmia legújabb része ment és a Másnaposok. Wc van a buszokon, de nem szeretik ha használjátok, mert bent büdösödik oda-vissza úton. A busz 3,5 4 óránként megáll.. A wc busz amúgyis csak kis wc-re használható! A kompon kényelmesen lehet pihenni az újabbon moziterem is van, klimatizált. Wc kulturált. Jó pihenést! Üdv: Balázs
Köszi a gyors választ!:) Még annyit kérdeznék, h ez az emeletes busz volt, vagy mindegyik ilyen?
Szántai János Gábor Dátum: 2010-07-06 09:27:06
Sziasztok! Mi vasárnap értünk haza a párommal. A Jennyben laktunk. A busz út nem volt túlságosan megterhelő, szerintem pont belefér ennyi. 3 éves kisgyerekkel is jöttek. Ha ő kibírta, akkor másoknak is muszáj :) A komp út 1 óra 15 perc volt, lehet venni kávét, üditőt, eléggé konszolidált áraik vannak, ahhoz képest, hogy egy hajó. A Jenny az egy gyönyörű újépítésű apartman, hatalmas szobákkal, csodaszépen rendben tartott kis kerttel, ahol van hinta, csúszda a gyerekeknek. Családosok nagyon jól éreznék magukat. A háziúr, Panajotisz (fonetikusan) nagyon kedves, van egy édes kisfia, aki folyékonyan beszél angolul, mint az apukája. Érdemes megkínálni pálinkával, jó látni, hogy azért a mi piánk sokkal keményebb mint amihez hozzá vannak szokva :) Én a félpanzió befizetésétől mindenkit óvnék. Sok rosszat hallottam a Georginás/Adelfia éttermes félpanzióról, de mivel nem velem történt az eset, ezért ebbe nem is mennék bele. Egyébként személy szerintem engem a Georgina apartman étterem része, az Adelfia egyáltalán nem győzött meg. Nem mondom, sosem ért semmi negatív, de valahogy az Olé Olé étterem (közvetlenül mellettük) számomra sokkal szimpatikusabb volt. Ott is van már magyar leányzó, úgyhogy tud segíteni annak, aki teljesen a magyar nyelvtudására van hagyatkozva, szóval ne ez legyen a döntő. Roberto és az apukája csinálják az éttermet, nagyon kellemes hangulat szokott lenni esténként. Ha kedvesek vagytok, még a házi "pálinkájából" is megkínál :) Az áraik a szokásosak, 6-12 euro egy tál kaja, bár bőven elég egy éhes felnőtt embernek :) A sörök, függetlenül attól, hogy hol vagy, a sziget mely részén, esetleg a parton, vagy mélyen benn a szárazföldön, függetlenül attól, hogy helyi Mythos, vagy Alfa sört iszol, esetleg Heinekent, vagy Amstelt, mindenhol 2-3 euro :( A víz tényleg 1,8 euro egy 6-os pakkal, másfél literes üvegekkel. Írhatnék árakat, hogy a gyékény 1,5 euro, egy csomag csokis keksz meg 1,3, de kb ugyanazok az árak mint itthon. A Syrtaki étterembe érdemes egyszer ellátogatni, svédasztalos, büféjellegű reggeli/ebéd/vacsora lehetőség van, 5/8/10 euro / fő. Aki átlagos kajákra vágyik, mint sült csirkecomb, meg spagetti, annak ott a helye. Aki kicsit is ki szeretné próbálni milyen a görög konyha, annak nem ajánlott. Mindenképpen érdemes ellátogatni Laganasba, a parton van a Horizone, az egyedüli tetőteraszos étterem. Próbáljátok ki a Kleftikót, lángolva hozzák ki :) Ha már lement a nap, akkor marha jól néz ki :) Asszem 9 euró, csirkéből is van, tulajdonképpen egy mediterrán rakottkrumpli-szerűség, sok zöldséggel, és hússal. Gyros mindenhol 2-3 euro. A fakultatív programokat nem javasolnám annak, aki legalább alapfokon beszél angolul, ugyanis a helyi kirándulásokra ha befizetsz, akkor 3 nyelven is elmondják a látnivalókat. Mi a parton a Manthos brothersnél fizettünk be: 1. hajóútra, ami teljesen körbehajózta a szigetet. Fantasztikus volt, 3 helyen álltunk meg fürdeni, Navagio öbölben, egy barlangnál, meg egy strandon. Csúszdával, angolul beszélő személyzettel ellátott hajó volt, buszos transzfer vitt Zakynthos városába reggel, a La Curvától, majd ide is hozott vissza este. Ez egy egész napos program volt. A hajón Souvlakit sütöttek (saslik), ami 2 főre, egy üveg vízzel együtt 11 euró volt ha minden igaz. 2. egy üvegfenekű hajóra, amivel elmentünk teknőst nézni, aztán elvitt minket a Keri barlangokhoz, keresztülmentünk rajtuk, majd megálltunk fürdeni egy barlangnál; iszonyatosan szép volt. Utána elvitt a teknőc szigetre, itt is volt majd egy óránk pihengetni. Ez egy 3 órás út volt. 3. adott egy "grátisz" motorcsónakot 1 órára, amivel elmehettél ahová akartál este 5 után. Ez az egész került 2 főnek 80 euróba, bár biztos lehetett volna még alkudni belőle :) A buszos utat a Navagio tetejére nem ajánlom senkinek, bár én nem is voltam vele :) Aki érez magában egy minimális kalandvágyat, miért nem megy fel autóval, robogóval, quaddal? Mi 15 euróért (plusz benzin 1,6 euro/liter) mentünk fel Navagiora. Nem mentünk gyorsan, ott álltunk meg ahol mi szerettünk volna, megreggeliztünk egy hangulatos kis görög falucskában, mégis feljutottunk 2 óra alatt Sostisból. Az egész titka az, hogy az ákombákom kiírásokat kell figyelni, mert egy idő után már nincs máshogy kiírva a városok neve. Tök jó buli volt, és a teli tankkal este még a Kalamaki beachre is elmentünk, sőt, utána még vacsorázni is, ami 20 perc oda és 20 perc vissza volt, és még mindig maradt benne benya. 2 főnek kijött az egész benzinnel, bérléssel, 26-27 euróra egész napra. Na nem húzom tovább, ha van kérdés, szívesen megválaszolom. Az idő nagyon jó volt 40-es naptejtől leégtem, este a parton ha kajáltok, akkor Holdkelte után (22:00) már picit hüvi van, lányoknak egy könnyű felső ajánlott. Quadozásnál nem érzed a meleget, úgyhogy érdemes mindened lekenni magad. Leégés utáni cucc, pl Panthenol erősen ajánlott :D A víz a végére már pisi meleg volt, mint a Balaton ha már kánikula van hetek óta. A Kalamaki beachet mindenkinek ajánlom, baromi szép kagylókat lehet gyűjteni, egyébként van egy nudi része is a strandnak :)) Nem mellesleg a repülők is ott szállnak le, egészen érdekes képeket lehet készíteni. Mindenkinek jó nyaralást! ui: cigisek vigyázzanak, mert a busz út elég nehézkes lesz :S Visszafelé a busz megáll egy Duty Free shopnál, ahol egy karton kék L&M 9 euró volt :) egyébként 2 karton arany Marlboro 30 euró. a piák sem voltak vészesek, de az kb mint itthon, mínusz 15/20% A buszon nálunk szar filmek mentek, oda 1, vissza 1, és a sofőrök sem voltak túl kedvesek. Mi érkeztünk minden megállóhoz a legkésőbb, és mi jöttünk el legkorábban. Nőknek ajánlott az ajtó előtt toporzékolni már a megállónál, mert különben nem kerülnek sorra :) ÉS HALLOTTAM OLYAT IS, HOGY VALAKI A VISSZAFELÉ ÚTON AZT SEM TUDTA MI AZ A NAVAGIO!!! Lehet héderelni a strandon egész nap, de azért ez a sziget nem csak erről szól!!!!! Jó nyaralást mindenkinek :)
Erdei Sándor Dátum: 2010-07-06 08:27:13
Kedves Gyöngyi és Kata! Autó bérlésén nem gondolkoztatok esetleg? Nagy buli lenne így bejárni a szigetet és mindent egyénileg felfedezni!:)
Vécsei Zsanett Dátum: 2010-07-05 20:32:20
Sziasztok ! Jön valaki augusztus 20-ai turnussal? Mi 4 megyünk és Miskolcon szállunk fel.