(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Zakynthoson
Fórum bejegyzései

Dátum: 2010-04-20 21:10:21
Kedves Judit! Remélem most nem rontottam el :) A quadhoz annyit fűznék hozzá, hogy mi 2008-ban 75 euro volt 2 napra biztosítással, mindennel együtt. Az életérzés, meg a "feeling" meg sokkal jobb mintha egy autóban mennél. Süt a nap rád ( bár ha nem kened be magad könnyen leégsz) érzed a szellőket (mert hát száguldozni nem tudsz), és a látótered sincs bekorlátozva egy kaszniba. Nekünk az a két nap volt a legjobb!
Csepregi Csilla Dátum: 2010-04-20 20:03:56
Tóth Judit írta ekkor: 2010-04-20 16:16:33
Mi is Egerből megyünk egy hónap múlva és valóban 5.30-kor indul a busz(tavaly is akkor és ugyanonnan indultunk a GT szervezésébenTolóra) viszont az érkezést lehet, hogy egy órával elnézted, Csilla! Na nem mintha lenne jelentősége, hogy 29 vagy 30 óra a teljes menetidő, de nekem sehogy se jön ki a 10.30-as érkezés .., még ha magyar időben gondolkodunk, akkor se. A 11 órás komppal megyünk át Zantére (ha minden jól megy, ezt a fórumokban olvasottak alapján úgy tűnik, el szokták érni a buszok), a menetidő 70 perc, majd egy kis buszozás Agios Sostis-ig, így a szálláshelyet görög idő szerint fél egy-egy óra körül szokták elfoglalni az utasok. Bár ezt Zsuzsi tudná a legjobban megmondani. Mindenesetre én úgy gondolom, hogy a komp menetrend miatt az érkezési időpont sokkal kiszámíthatóbb, mint a szárazföldi nyaralás esetén. Igaz, épp emiatt nagyobb a késési lehetőség is, de az is tervezhetőbb...
Igazad van,tavaly mi is 12.30 felé értünk a szállásra.Én csak a hivatalos menetrendet néztem most.Persze,ha a macedónok nem vacakolnak mindenkivel annyit,akkor nem lehetetlen egy korábbi komp elérése sem!
Tóth Judit Dátum: 2010-04-20 16:31:33
Kedves Grandzsuzsi! Két kérdés merült még föl bennem:1. Tudsz-e kompmenetrend változásról? (Most épp téma volt az érkezés..) 2. Van-e a szigeten közvetlen, érezhető hatása a sokat emlegetett görögországi válságnak, emelkedtek-e pl. az árak? Köszönöm, ha válaszolsz. Üdv, Judit
Tóth Judit Dátum: 2010-04-20 16:26:36
Kedves Anita! Hát ezt most én is "elcsesztem", természetesen az előbbi hozzászólásom Tóth Viktóriának szólt!! Neked viszont köszönöm a választ, amit a quadról írtál. Bár úgy tűnik, nem sokkal olcsóbb, mint egy kisautó, azért azt hiszem, mi is a quadot fogjuk kipróbálni, márcsak az élmény kedvéért is, mivel ilyenben még nem ültem..
Tóth Judit Dátum: 2010-04-20 16:20:47
írta ekkor: 2010-04-18 07:24:56
Kedves Judit! Mi azért quadot választottunk, mert tudtuk egész nap úton leszünk, nézelődünk és emiatt viszünk egy két cuccot magunkkal (két hátizsákot) azt meg kényelmesen fel tudtuk rakni a quad végén lévő tartóra. Valóban nem gyorsak ezek a járművek, de a robogók sem. Le vannak fojtva, hogy az angolok ne tudjanak őrjöngeni vele. Amúgy a közlekedés nem veszélyes, csak kicsit mások a szabályok, mint nálunk. Ha pl. dudálnak meg villognak a kereszteződésbe,akkor náluk az azt jelenti, hogy ők jönnek, és nem pedig előre engednek. Érdemes valamit bérelni, mert így sokkal jobban fel tudod fedezni a szigetet, mintha elmennél egy sziget körútra. Mi 2 nap alatt a sziget 2/3-át megnéztük.
Kedves Anita! A kompdíjat megtalálod a GT katalógusban: 16-18 €-t írnak. Ez nyilván oda-vissza értendő. Remélhetőleg idén se lesz sokkal drágább... Üdv, Judit