(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Zakynthoson
Fórum bejegyzései

Tóth Judit Dátum: 2010-04-20 16:16:33
Csepregi Csilla írta ekkor: 2010-04-20 13:50:21
Egerből pénteken 5.30-kor indul a busz és szombaton 10.30-ra van Zakynthoson.Legalábbis ezt írja a "BUSZMENETREND" menüpont....
Mi is Egerből megyünk egy hónap múlva és valóban 5.30-kor indul a busz(tavaly is akkor és ugyanonnan indultunk a GT szervezésébenTolóra) viszont az érkezést lehet, hogy egy órával elnézted, Csilla! Na nem mintha lenne jelentősége, hogy 29 vagy 30 óra a teljes menetidő, de nekem sehogy se jön ki a 10.30-as érkezés .., még ha magyar időben gondolkodunk, akkor se. A 11 órás komppal megyünk át Zantére (ha minden jól megy, ezt a fórumokban olvasottak alapján úgy tűnik, el szokták érni a buszok), a menetidő 70 perc, majd egy kis buszozás Agios Sostis-ig, így a szálláshelyet görög idő szerint fél egy-egy óra körül szokták elfoglalni az utasok. Bár ezt Zsuzsi tudná a legjobban megmondani. Mindenesetre én úgy gondolom, hogy a komp menetrend miatt az érkezési időpont sokkal kiszámíthatóbb, mint a szárazföldi nyaralás esetén. Igaz, épp emiatt nagyobb a késési lehetőség is, de az is tervezhetőbb...
Csepregi Csilla Dátum: 2010-04-20 13:50:21
Szászi Tímea írta ekkor: 2010-04-18 11:06:32
Sziasztok! Mi júniusban mennénk veletek Zakynthosra, az lenne a kérdésem, hogy mennyi menetidőre számíthatunk ha Egerben szállunk fel? Tudom ez sok mindentől függ, de azért hátha valaki tudna segíteni. Előre is köszi a segítséget smile
Egerből pénteken 5.30-kor indul a busz és szombaton 10.30-ra van Zakynthoson.Legalábbis ezt írja a "BUSZMENETREND" menüpont....
Szászi Tímea Dátum: 2010-04-18 11:06:32
Sziasztok! Mi júniusban mennénk veletek Zakynthosra, az lenne a kérdésem, hogy mennyi menetidőre számíthatunk ha Egerben szállunk fel? Tudom ez sok mindentől függ, de azért hátha valaki tudna segíteni. Előre is köszi a segítséget smile
Dátum: 2010-04-18 07:37:31
Bocs Viktória! Neked is válaszolok akkor már, ha az előzőbe belekevertelek. sajna a kompról nem tudok semmit, pedig kerestem neked. Mi repülővel voltunk anno. Nem emlékszem, hogy lehet-e biciklit bérelni, de mintha lenne halvány emlékem, hogy volt olyan hely a motoros bérlőknél, akiknél bicikli is volt. A terep megfelelő biciklizésre, legfeljebb a hegyekbe nem mentek fel. A sík részen is sok látnivaló van.Nálunk Tsilivibe nem volt vizibicikli, bár ez nem jelenti azt, hogy máshol sem. A tengerpart mindenhol homokos, bár ha nagy a hullámzás, kb egy 20-30 cm kavics sávot csinál a partra. A nyugati oldalán a szigetnek van két strandoló hely, ezt a buvárkodni szeretőknek ajánlom, ez egy sziklás partszakasz, itt napozni nem nagyon lehet, ez az aktívabbaknak van: porto limnionas és porto roxa. Én nem nagyon láttam kagylókat, max azokat amibe a remeterákok laktak. Nem nagyon kincskereső hely.
Dátum: 2010-04-18 07:24:56
Tóth Viktória írta ekkor: 2010-04-17 23:31:14
Sziasztok! Most nyáron megyünk Zakyntosara. Lenne pár kérdésünk. Hallotuk kompdijat kell fizetni. Szeretnénk megérdeklődni maximum hány euróra számoljunk, oda-vissza? Lehet-e biciklizni és mennyibe kerül, vagy esetleg vizi biciklizni? A tengerpart mennyire homokos? Lehet-e szép kagylókat és más egyebet szedni, vagy inkább hasonló Paralia partjához?
Kedves Judit! Mi azért quadot választottunk, mert tudtuk egész nap úton leszünk, nézelődünk és emiatt viszünk egy két cuccot magunkkal (két hátizsákot) azt meg kényelmesen fel tudtuk rakni a quad végén lévő tartóra. Valóban nem gyorsak ezek a járművek, de a robogók sem. Le vannak fojtva, hogy az angolok ne tudjanak őrjöngeni vele. Amúgy a közlekedés nem veszélyes, csak kicsit mások a szabályok, mint nálunk. Ha pl. dudálnak meg villognak a kereszteződésbe,akkor náluk az azt jelenti, hogy ők jönnek, és nem pedig előre engednek. Érdemes valamit bérelni, mert így sokkal jobban fel tudod fedezni a szigetet, mintha elmennél egy sziget körútra. Mi 2 nap alatt a sziget 2/3-át megnéztük.